סקירה : EK AIO 240 D-RGB קירור המים הכל באחד של חברת EK

חברת EK ידועה כחברת קירורי המים למחשבים מהמובילות בעולם, הם מוכרים בעיקר בעולמות הקאסטום לופ. לאחרונה חברת EK נכנסה לשוק ה- "AIO "All InOne, והשיקה מספר דגמים וביניהם את ה-EK AIO 240 D-RGB שאותו לקחתי לבדיקה ועליו נדבר כאן.

מה בערכה?

  • AIO 240 D-RGB
  • 2 מאווררי 240 מ"מ
  • ערכת אביזרים ומתאמים ל-מעבדי AMD ו-INTEL
  • חוברת התקנה

עד כמה קל להרכיב את ה-AIO הזה?

לאחר שהוצאתי את החלקים מהקופסה ניגשתי למלאכת ההרכבה. חברת EK מספקת עם הערכה שקית גדולה ובתוכה מסודרים בשקיות קטנות כל מה שצריך, הכל מסודר בסדר מופתי עם מדבקות על כל שקית שמציינות מה יש שם ולאיזה שימוש, שלא נתבלבל חלילה.

לפני שנתחיל במלאכת ההרכבה קצת נתונים על המחשב שלי שאיתו ביצעתי את ההתקנה:

מארז – Phanteks דגם Eclipse P600s
לוח אם – Auros z390 Pro Wifi
מעבד – Intel I9 9900K
זכרונות – Corsair Vengeance 64GB
כרטיס מסך – Auros 1060 Extreme Gaming
ספק כח – Corsair RM 650I

בחרתי את התושבת המתאימה למעבד שלי ה- LGA115X. המארז שלי מגיע עם פתח לתושבת מאחור מבלי לפרק את הלוח אשר הקל עליי את המשימה. בעזרת ארבע ברגים חיברתי את התושבת בקלות רבה את האמת. לפעמים התושבות שמגיעות בערכות AIO לא תמיד מתחברות בקלות הפעם רץ חלק 2 דקות והתושבת מורכבת.

חיברתי את תושבות "הכנפיים" למשאבה, ואת המאווררים לרדיאטור, הוא די קומפקטי יש לומר יחסית ל-AIO 240 של חברות אחרות, שהיו ארוכות יותר מהרדיאטור ש-EK סיפקו כאן. גם בשלב הזה של התקנת המאווררים הלך חלק ומהר. גם פה 2-3 דקות ושני המאווררים מוברגים לרדיאטור.

כדי לחבר את המשאבה לתושבת של המעבד צריך לשים קפיץ קטן בכל בורג של התושבת, ואז לחבר בלחץ ידני מתון את הברגים העבים לחיזוק המשאבה לתושבת. בהתחלה חשבתי שזה מורכב מדי אבל זה די גאוני מצד EK, כי הקפיץ יוצר חיזוק טוב של המשאבה לתושבת. ההברגה קלה ואינה מצריכה מברג אבל אני חיזקתי עם מברג ליתר ביטחון.

החיבור של המשאבה ללוח כולל חיבור 4 פינים ולא 3 שזה יפה מצד EK שמתחבר ללוח האם ל- Cpu Fan ומשם מקבל גם את החשמל שלו. גאוני אין צורך בחיבור SATA מיותר. בנוסף קיים חיבור ל D-RGB וחיבור ל-VDG ללוחות שאין להם D-RGB, בעיקר של Gigabyte מדגמים ישנים יותר.

החיבור של המאווררים כולל חיבור 4 פינים גם פה ללוח האם, וחיבור D-RGB. ניתן לשרשר בין 2 המאווררים על ידי כבל Y שמאחד את החיבור ללוח לחיבור אחד, שחוסך לנו חיבור אחד במידה ואין הרבה חיבורי SYS FAN, אני השתמשתי בו.

את חיבורי ה-D-RGB של המאווררים חיברתי אחד לשני ביחד עם החיבור של המשאבה וחיברתי ללוח.

זהו, ה-AIO מחובר למחשב ומחווט כמו שצריך, ההתקנה הייתה קצרה ופשוטה בזכות החיבורים המעטים, השקיות שהיו מסומנות היטב לכל שלב בהרכבה. סה"כ זמן הרכבה 15 דקות.

מסיבת אורות במחשב שלי

לאחר שחיברתי את ה- EK AIO 240 ללוח והדלקתי את המחשב הכל הואר פתאום בשלל צבעי הקשת. התאורה שיוצאת מהמאווררים ומהבלוק שעל המשאבה פשוט הדליקו מסיבה קטנה בתוך המחשב שלי. המינוס היחידי בא מכיוון הבלוק שמכוסה בפלסטיק חלבי ולא פלסטיק שקוף, אבל הוא לא חלבי מדי וניתן לראות את האורות שמגיעות ממנו די טוב גם באור יום. בלילה זה סיפור אחר ממש תענוג לצפות בכל האורות האלה.

ה-AIO תומך בכל לוחות האם הקיימים בשוק שתומכים בD-RGB או ARGB ונשלט על ידי כל התוכנות שמגיעות עם הלוחות אם, כגון RGB FUSION של GIGABYTE או ASUS AURA.

את מהירות המאווררים ניתן לקבוע בהגדרות הביוס של לוח האם או בתוכנות שמגיעות עם הלוח לשליטה במאווררים במערכת ההפעלה.

קצת מידע טכני

רדיאטור

מידות – 275X120X27 מ"מ

מאווררים

מידות – 120X120X25 מ"מ לכל מאוורר.
מהירות – 600-2200 סל"ד 
רמת רעש – 33.5 דציבל
חיבור – 4 פינים
מתח חשמל 12V

משאבה

מידות – 88X70X53 מ"מ
מהירות עבודה – 850-2600 סל"ד
רמת רעש – 23 דציבל

ביצועים 

לאחר התקנת ה-AIO נכנסתי לביוס ובדקתי את הטמפרטורה של המעבד ודי הופתעתי לגלות שהטמפרטורה עמדה על 29 מעלות ולעיתים קפצה ל 30. בדר"כ ב-AIO אחרים שהיו לי קיבלתי בין 38 ל-40 במצב סטטי תוצאה מרשימה בהחלט.

במערכת ההפעלה בבדיקת טמפרטורה ב-OCCT, הטמפרטורה גם פה נעה סביב ה-30 , 31 מעלות במצב סטטי. מהירות המאווררים עמדה על 1200 סל"ד די באמצע היכולות שלהם. כשהנמכתי להם את המהירות הטמפרטורה קפצה לאיזור ה-38 מעלות תוצאות מהמעולות שראיתי.

בבדיקת סטרס למעבד עם תוכנת OCCT הגעתי לתוצאות הבאות:

כשהמאווררים היו על מצב שקט בבדיקה קצרה של חצי שעה הטמפרטורה של המעבד נעה סביב ה-75 מעלות ומהירות המאווררים עמדה על 637 סל"ד.

כשהמאווררים היו על מצב מקסימלי בבדיקה קצרה של חצי שעה הטמפרטורה של המעבד נעה סביב ה-66 מעלות ומהירות המאווררים עמדה על 2200 סל"ד.

התוצאות בהחלט מרשימות וניתן לראות שגם במאמץ המעבד לא עובר את טמפרטורת ה-75 מעלות גם במצב של מאווררים בסל"ד נמוך.

מחיר וזמינות

את ה-EK AIO 240 D-RGB ניתן להשיג בישראל בחנויות הרשת של TMS ואצל AFIK-CUSTOME-DESIGN היבואן הרשמי של מוצרי EK בישראל, בעלות של 700 ש"ח.

סיכום

ה-EK AIO 240 D-RGB, הוא מוצר קירור הכל באחד בין הטובים שיצא לי לבדוק. הוא מקרר את המעבד בצורה יעילה ומצליח לשמור על המעבד בטמפרטורות נמוכות מאוד, בזכות המשאבה הכפולה שנמצאת בתוכו ובזכות המאווררים הטובים למדי שצורפו בערכה. תוסיפו לזה את קלות ההתקנה וקיבלתם מוצר מנצח. מומלץ לכל מי שזקוק למערכת AIO ברמה גבוהה מבלי לקרוע את הכיס.

מחיר

ביצועים

סיכום

שתפו את הכתבה:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

כתבות נוספות

Intel Lunar Lake: שולחן עגול עם ג'וש ניומן, סגן נשיא באינטל
Intel Lunar Lake: שולחן עגול עם ג'וש ניומן, סגן נשיא באינטל
Intel Core Ultra 200S – מעבדי ה-PC החדשים נחשפים לראשונה
Intel Core Ultra 200S – מעבדי ה-PC החדשים נחשפים לראשונה
באג משיקה אוזניות JBL חדשות עם נרתיק טעינה חכם ומתקדם
באג משיקה אוזניות JBL חדשות עם נרתיק טעינה חכם ומתקדם
SafeFields מציגה פתרון להפחתת קרינה בכלי רכב חשמליים והיברידיים.
SafeFields מציגה פתרון להפחתת קרינה בכלי רכב חשמליים והיברידיים.
IFA BERLIN 2024: סמסונג מציגה את אחד הביתנים הגדולים בתערוכה
IFA BERLIN 2024: סמסונג מציגה את אחד הביתנים הגדולים בתערוכה
סקירה: Epson EcoTank L6290 – המדפסת שמשנה את חוקי המשחק
סקירה: Epson EcoTank L6290 – המדפסת שמשנה את חוקי המשחק
Samsung בסימן 100 שנה לתערוכת IFA בברלין
Samsung בסימן 100 שנה לתערוכת IFA בברלין
previous arrow
next arrow

שמרו על קשר

אנו עושים הכל על מנת לספק לכם תוכן איכותי אמין ומקורי במידה ומצאתם טעות או לכל נושא אחר אנא מלאו את הפרטים למטה ונחזור אליכם במהירות האפשרית.