סקירה: Logitech Signature Slim Combo MK950 -מקלדת דקה ועכבר

הדבר הראשון שאמרתי כשלקחתי לידי את קופסת הקומבו הזו, שהיא וואללה כבדה. ואכן הסדרה הזו ואחותה היקרה יותר MX KEYS, מרגישות כבדות כשלוקחים אותן ביד. ומכיוון שבדרך כלל מקלדות נשארות על שולחן העבודה, ולא מסתובבות, זה לא אמור להפריע לנו, ולהפך, זה שהן כבדות יחסית הופך אותן יציבות מאוד למרות שהן דקות למראה.

לוג'יטק Signature Slim Combo MK950 (צילום: יח"צ לוג'יטק)

אז מה שהתקבל למעבדת הסקירות של טכנולוגיה ואנשים הוא קיט שלוג'יטק קוראת לו קומבו עם הסימון MK950, רוצה לומר עכבר (M) ומקלדת (K), כשהמקלדת המדוברת היא K950, והעכבר הוא M750, או בשמו המלא Logitech Signature Plus M750.  באריזה נוכל למצוא גם את דונגל ה-USB שנקרא Logi Bolt USB.  את המקלדת והעכבר ניתן לרכוש גם בנפרד, והקומבו הנ"ל נמכר בשני צבעים, Graphite, ו- Off-White. ערכת הקומבו כוללת כאמור את המקלדת והעכבר וכן הדונגל המדובר, וקצת דוקומנטצייה שמסבירה מה ניתן לעשות עם הציוד החדש.   

לפני הכל, בואו נראה מה מסתתר בקופסת הקומבו:

בניגוד לגרסת הקומבו MX KEYS המקצועית, בגרסת הקומבו שלפנינו, המקלדת והעכבר מופעלים ע"י סוללות רגילות או נטענות, ללא יכולת הטענה ישירה. וכמובן שתפעול המקלת והעכבר הוא אלחוטי לחלוטין. בשוק קיימים סוגי מקלדות רבים, הקומבו של לוג'יטק היא מסוג membrane keyboard, בניגוד למקלדות מכניות, ובגודל מלא. ולמרות שהיא בגודל מלא, היא עדין קומפקטית בפועל ולמראה, וגם דקת גיזרה (SLIM). העובי שלה הוא 8 מ"מ ברובה הגדול ואם נשתמש ברגליות המיוחדות אותן ניתן לשלוף, הן יגביהו את המקלדת ל-23 מ"מ. בתחתית המקלדת ממוקמות 4 גומיות, שתיים על גוף המקלדת עצמה, ושתיים על הרגליות הנשלפות למנוע החלקה של המקלדת תוך כדי הקלדה. גוף המקלדת עשוי ברובו מפלסטיק קשיח, ובחלק העליון הימני בפרופיל, ממוקם כפתור הדלקה זעיר. בתמונה כאן למטה ניתן לראות את כפתור ההפעלה הזעיר מסומן בחץ אדום. במצב זה המקלדת לא פועלת. כשמזיזים את הכפתור שמאלה, רקע הכפתור הופך לירוק, ואז היא מופעלת.     

כפתור ההפעלה של ה- K950 (צילום: דניאל מטלון)

המקלדת והעכבר מגיעים עם סוללות אלקליין רגילות, ובמקרה של הסט שהגיע לסקירה, נמצאו מותקנות סוללות של דוראסל. 2 סוללות בגודל AAA במקלדת, וסוללה אחת AA בעכבר. כדי לשמור על הסוללות שלא ירוקנו בטעות בזמן ההובלה או השהייה במחסן, התקינה לוג'יטק פיסת פלסטיק מסומנת בשני האביזרים בתוך תא הסוללות. לפני ההפעלה הראשונית יש למשוך החוצה את שתי הפיסות האלו ואז להדליק את האביזרים. 

פיסות פלסטיק שליפות להפעלת האביזרים (צילום: דניאל מטלון)

מבחינת פונקציונאליות של המקשים, המקלדת מבוססת על תקן ISO אירופאי, מכאן שכל עוד נשמר התקן, רוב המקלדות באותו תקן אמורות להיות זהות, עם כמה ואריאנטים. לדוגמא, מקלדת מתוצרת מיקרוסופט דגם 200 שנושא תאריך בשנת 2012 נראית כמעט זהה מבחינת המקשים, רק הרבה יותר גדולה, כשההבדל המשמעותי הוא שורה קצרה של שלושה מקשים מעל מקשי Insert – Home – PageUp, שנועדו לבצע מעבר בין שלושה מחשבים. אחותה הגדולה של ה-SLIM, ה- MX KEYS, דומה לחלוטין במבנה המקשים ל- K950, למעט שינויים קלים בחלק מהגרפיקה המודפסת על המקשים.     

בתמונה למעלה - מקלדת מיקרוסופט דגם 200 - למטה - Logi Signature Slim K950

ועכשיו למקלדת

על שולחן העבודה שלי בגדול שלושה מסכים שמשרתים בפועל ארבעה מחשבים. בנוסף, שתי מקלדות, אחת MX KEYS הידועה, אחותה הגדולה של K950, ועוד מקלדת ישנה של לנובו למחשב בו אני קורא וכותב דואר אלקטרוני. היתרון הגדול של סדרות אלו של LOGI הוא האופציה לשרת עד שלושה מחשבים בקומבו עם העכבר. וכדי להתנסות ב- K950 SLIM, הוצאתי את ה- MX KEYS והנחתי במקומה את ה-SLIM. לחברת לוג'יטק יש תוכנה בשם Logi Options Plus למחשב, שתפקידה לנהל את אביזרי לוגי במחשב. הוספת אביזרי BlueTooth מתבצעת בתוך מערכת חלונות ולא בתוכנה עצמה. וכך הוספתי את ה- K950 ואת העכבר M750 למחשב, והמשכתי עם סקירת המקלדת. 

העמוד הראשי של Logi Options Plus

בתמונה כאן למעלה אנחנו רואים את המקלדת והעכבר. לחיצה על אחד מהם תעלה אפשרויות שונות של קינפוגים והגדרות. ומכיוון שסקירה זו אינה אמורה לשמש כמדריך שימוש, אקצר כאן ואומר שהקומבינציה הזו של מקלדת ועכבר מבית לוג'יטק היא פתרון מנצח.  ניתן גם לראות בשתי התמונות כאן למעלה ולמטה שהתוכנה מציגה לנו בירוק בקטן את מצב הסוללה בשני האביזרים. 

מכיוון שאני כבר רגיל לסדרה זו של מקלדות, הרי המעבר בין MX KEYS לקומבו MK950 היה ממש שקוף למשתמש, רק חידד כמה נקודות חשובות בגלל הצורך לסקור את המוצר. שני סוגי המקלדות האלו כוללות מקשים יעודיים מיוחדים שאולי לא היו קיימים במקלדות עבר גם מיצרנים אחרים. מקש אחד ייחודי שהתגלה במקלדות LOGI הוא מקש מחשבון שנמצא בשורה העליונה מימין בצד של ה – Numeric Keypad. מקש זה מפעיל את המחשבון המובנה במערכת ההפעלה חלונות. בתמונה כאן למטה בחלק הימני ניתן לראות מסומן בצהוב את המקש שמפעיל את המחשבון  שמוצג בתמונה משמאל. בתמונה מצד ימין למעלה, מסומן בריבוע אדום נמצא מקש שניתן לקרוא לו מקש PANIC שכל מה שהוא עושה ובזריזות הוא לנעול את המחשב, כך שרק כניסה עם סיסמא מאפשרת חזרה לעבודה על המחשב.  יש לציין שמקשים אלו אינם ייחודיים למקלדות לוג'יטק, וקיימים גם במקלדות אחרות. 

מחשבון מיקרוסופט בחלונות 11, ומיקום כפתורי ההפעלה המיוחדים

ועכשיו לעצם ההקשה והכתיבה על המקלדת. המקשים בסדרות אלו של מקלדות לוגי ידועות בשם membrane keys עם "מרחק נסיעה" קצר. המושג הזה שאני לא מכיר גרסה עברית שלו נקרא באנגלית travel distance, ולא מדובר כאן על נסיעה של קילומטרים אלא תנועת המקש כשלוחצים עליו. במקלדות מכניות הכוללות מפסקים זעירים עם קפיץ, מרחק נסיעה זה יכול להגיע ל- 3 מ"מ ויותר, בו בזמן שבמקלדות membrane מרחק הנסיעה נע באיזור 1.0-2.5 מ"מ. במקלדות אלו, המקשים בנויים אחרת ויש בהם על פי המתואר כיפות גומי מתחת למקש ולכן הן מרגישות רכות בזמן ההקשה עליהן. ואכן השימוש במקלדת ה- K950 התגלה כתענוגי וממש נוח להשתמש בה. וכמו שציינתי כבר למעלה, המקלדת החדשה מיועדת לעבודה עם שלושה מחשבים. המעבר בין המחשבים קל ביותר ע"י לחיצה על אחד משלושת המקשים אותם נוכל לראות בתמונה הבאה מסומנים באדום. 

מיקום כפתורי מיתוג שלושת המחשבים במקלדת

העכבר - M750

יש לציין גם שהמיתוג למחשב אחר לא כולל גם את העכבר  – Signature M750    שיש לו כפתור יעודי למעבר בין מחשבים. כך שאם אנחנו נוהגים לעבוד עם כמה מחשבים במקביל, ה- switching בין מחשבים עלול להיות קצת מעיק בהינתן שאנחנו צרכים ללחוץ על עוד כפתור. בתמונה כאן למטה ניתן לראות את העכבר הפוך עם סימון בחץ אדום שמצביע על כפתור המיתוג בין מחשבים. העכבר עצמו דומה לעכבר של מחשבים ניידים ואורכו קצת פחות מ-11 ס"מ והוא שוקל כולל הסוללה כ- 101 גרם. יש בו כפתורים מיוחדים בחלקו העליון וכן בצידו השמאלי, ומכאן הוא יותר מיועד לאנשים ימניים. כל פעולות הכפתורים בעכבר ניתנות להגדרות נוספות דרך תוכנת Logi Options Plus אותה צריך להתקין במחשב.  ליד תושבת הסוללה בעכבר ניתן גם לשמור את הדונגל המיוחד שמצורף לערכת הקומבו. יש לציין שדונגלים כאלו נוטים להעלם, ולכן כדאי מאוד לשמור עליהם בתוך העכבר בשעת הצורך.

שתי המקלדות המשוכללות האלו ה- MX KEYS וה- K950 מאוד דומות מבחינת תפקודן. ה- KEYS היקרה יותר כוללת גם תאורה אחורית ומערכת טעינה מובנית שאין לנו גישה אליה, וההטענה מתבצעת עם כבל מסוג USB-C. לעומת זאת העכברים זו כבר אופרה אחרת. העכבר המצורף לקומבו של MX KEYS הוא MX Master 3 המשוכלל ביותר ונחשב לאחד הטובים מסוגו. בקומבו MK950 העכבר כאמור הוא M750 והוא עושה את העבודה היטב, אולם לעוסקים בעריכת וידאו ותמונות הוא עלול לא להספיק.  

כפתור מיתוג המחשבים בעכבר מסומן בחץ אדום
זה לצד זה MX Master 3 ו- M750

הנה וידאו קצר שמסביר על העכבר. שימו לב שמודל העכבר בוידאו הוא M650, אולם העיקרון זהה:

למי שמתעניין מבחינה טכנית, ה- M750 מבוסס מעבד ARM 32 BIT, והסנסור שלו שנקרא Pluto One עובד בתחום רזולוציה של 400-4000 DPI. ועל פי המפרט הטכני שלו שפורסם, הסוללה הרגילה אמורה להחזיק 24 חודשים.  

נתונים טכניים העכבר N750

סיכום

הקומבו Logi Signature Slim MK950 ממשיך עם איכות לא מתפשרת של לוג'יטק בפתוח וייצור של מקלדות ועכברים איכותיים. הערכה שהתקבלה לסקירה הראתה בברור איכויות אלו גם במקלדת וגם בעכבר בזמן כתיבת שורות אלו. יש להדגיש את שילוב החומרה עם התוכנה Logi Options Plus שמאפשרת כיוונים והגדרות ייחודיים לכל משתמש על פי צרכיו, עם אופציות שונות לקינפוג המקלדת או העכבר גם לשירותי AI כמו ChatGPT (בתמונה כאן למטה). 

ולמי שהתרגל לעבוד עם מקלדת בעלת אור אחורי ועבודה בלילה במקומות חשוכים, עלול להתקל בקושי במקרה כאן כשב- K950 אין תאורה פנימית, וכן לא ניתנת להטענה. אבל אם נזכור לכבות את המקלדת והעכבר בשעות שהם לא בשימוש, יש סיכוי טוב שהסוללות יחזיקו זמן רב. מלבד זאת, לוג'יטק הסתפקו בצירוף דונגל אחד של USB שמאפשר צימוד המקלדת/עכבר למחשבים נטולי BT. המקלדת והעכבר יכולים להתממשק לשלושה מחשבים, ומכאן שאם ברשותנו ציוד מחשוב ישן, אנחנו נאלץ לרכוש דונגל נוסף בעלות של 15 דולר (בחו"ל). 

את הקומבו MK950 ניתן לרכוש בחנויות המתמחות במחיר (בזמן כתיבת הסקירה) של כ-500 ש"ח.

אופציית הגדרת ChatGPT במקלדת

שתפו את הכתבה:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

כתבות נוספות

מרצדס וכלמוביל משיקות ארבעה דגמים מרשימים של ה- G-CLASS
מרצדס וכלמוביל משיקות ארבעה דגמים מרשימים של ה- G-CLASS
סקירה : Karcher WD3 Battery Premium – שואב אלחוטי רטוב ויבש
סקירה : Karcher WD3 Battery Premium – שואב אלחוטי רטוב ויבש
מדריך : איך להזהר מאיומי סייבר בתקופת מבצעי Black Friday
מדריך : איך להזהר מאיומי סייבר בתקופת מבצעי Black Friday
חדשות : מותג האודיו Shure חוזר לישראל וישווק ע"י בנדא מגנטיק
חדשות : מותג האודיו Shure חוזר לישראל וישווק ע"י בנדא מגנטיק
B&O וביקונקט מכריזות על מוצרים חדשים לקראת שנת ה- 100 של B&O
B&O וביקונקט מכריזות על מוצרים חדשים לקראת שנת ה- 100 של B&O
סקירה: ASUS Zenbook S14 OLED – הנייד שהפתיע אותנו
סקירה: ASUS Zenbook S14 OLED – הנייד שהפתיע אותנו
סקירה : שואב אבק אלחוטי Karcher VC 6
סקירה : שואב אבק אלחוטי Karcher VC 6
previous arrow
next arrow

שמרו על קשר

אנו עושים הכל על מנת לספק לכם תוכן איכותי אמין ומקורי במידה ומצאתם טעות או לכל נושא אחר אנא מלאו את הפרטים למטה ונחזור אליכם במהירות האפשרית.