סקירה : Asus Zenbook Duo 2024 (UX8406) – שני מסכים בנייד אחד

בואו נודה על האמת: ככל שמדובר במוצרי אלקטרוניקה צרכנית, בידורית, מיחשובית וגאדג׳טית, קשה מאוד להפתיע אותי. לא שאין חדשות וחידושים, אבל, בסוף היום אני תמיד מגלה שמדובר, כנראה, במשהו שכבר ראיתי בגרסה כזו, או אחרת. וכך, עוד טרם נחת אצלי המארז בו שוכן ה- ASUS Zenbook Duo (2024) הבנתי מהעורך היקר שמדובר במחשב נייד עם שני מסכים. אוקיי. לאורך השנים האחרונות ראינו לא מעט נסיונות להתמודד עם נייד בעל שני מסכים ואיך לומר זאת בעדינות – מספר הכישלונות היה גבוה ממספר ההצלחות, כשלי נראה שהכשל המרכזי היה שיווקי דווקא ונגע בנקודה של ״מי לעזאזל צריך מחשב נייד עם שני מסכים״?

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

ואז נכנסה ASUS למשחק והכללים השתנו. החברה, כך נראה, וכך גם אנסה להדגים בסקירה שלפניכם, הצליחה לפצח את האתגר ויצרה מוצר די מדליק ושימושי לטעמי, שכולל שני מסכים שבאמת ובתמים עושים את העבודה לה נועדו, כשהיא מוכיחה לעולם את נכונות המשפט האלמותי – טובים השניים מן האחד.

בהוצאה מהאריזה ולקיחה ביד, קשה להבחין בנוכחותו של המסך השני. נכון, העסק קצת יותר כבד ביד, אבל, בשלב הזה אתה עדיין לא מבין מה קורה פה. המחשב הזה נראה כמו עוד לפטופ 14 אינץ׳ ממוצע. העיצוב החיצוני מרשים, מלוטש, עם אותן תצורות וקווים על המארז שהתרגלנו לראות בדגמים אחרים של החברה. מסביב שוכנות 2 כניסות Thunderbolt 4, כניסת USB 3.2 Type-A ויציאת HDMI 2.1  בגודל מלא. שאר המקום מנוצל לפתחי אוורור שכנראה הכרחיים.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

ואז קורה הפלא: מסירים/מרימים את המקלדת המאוד דקה וקלה ומתחתיה צץ לו במלוא הדרו מסך שמפגיז מיד בצבעים. מכאן ואילך החברה בעצם מציעה לך להתחיל להשתגע: מגוון האופציות הוא מרשים ביותר. למשל? הנחה של שמונה אצבעות על המסך מעלות מקלדת וירטואלית. הקשה בשלוש אצבעות על החלק התחתון מעלה טאצ׳פד ידידותי. וזו רק ההתחלה. היות ומדובר באלמנטים וירטואליים, ניתן להזיזם מצד לצד ולמקמם היכן שהכי נוח למשתמש ואף לזמן משטח מספרים. העובי של כל היצירה – 14.6 מ״מ. המשקל – 1.35 ק״ג. מה שעוד מצא חן בעיני הוא מטען טעינה סולידי במידותיו בנפח 65W שכנראה הוא אחד הקטנים שראיתי ללפטופים.

בשלב הזה ואחרי שנרגעתי מה-Wow הראשוני, מתחילים לשים לב לעוד כמה פרטים מרשימים. קודם כל, ה״מין משטח מתכת״ אקסטרה, זה שצמוד מאחור, שתהיתי לגביו, מתגלה כפטנט שימושי ביותר: הוא הופך בתנועה קלילה עם זווית צפייה של 40-70 מעלות וגובה מתכוונן, למעין מעמד (לא מצאתי הגדרה טובה יותר) שמאפשר להעמיד את הדואו כך ששני המסכים (Gorilla Glass) פעילים האחד מעל השני או לצד השני וכמובן שניתן לעבוד עליהם במקביל. היות והמקלדת שנותקה ממקומה הטבעי מתחברת אלחוטית באמצעות בלוטות׳, ניתן למקמה היכן שרק רוצים. סופר יעיל.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

מצב שני המסכים מכפיל למעשה את שטח המסך והצפייה כשבאחד משתמשים להתייחסות ועל השני עובדים בפועל. כך מתבטל הצורך במעבר בין חלונות וכרטיסיות כל הזמן (מה שאני ממש לא אוהב לעשות) כמות ההפרעות פוחתת וכל הסיטואציה מקלה על שמירה על ריכוז ומיקוד במשימה.

אפשר גם כמובן, וזה יעיל במיוחד לעוסקים בתכנות, מחקר וכתיבה, לעבור למצב ״שולחן עבודה״ כששני המסכים עומדים לגובה ואז עובדים על מסך ימין בעוד מסך שמאל מציג חומרי עזר או מקורות מחקר. מי שרוצה ממש להתפרע, יכול כמובן להשטיח את שני המסכים ובמצב של על השולחן– גם היושבים ממולך יכולים לראות מה קורה.

וכן, למרובעים שביננו, ניתן פשוט למקם את המקלדת ומשטח המגע על המסך התחתון ולהנות מעבודה כמו ״של פעם״, – בתצורת מחשב נייד ״רגיל״. גם את זה שווה לנסות…

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

כמי שהעביר את מירב הזמן עם המחשב הזה בתצורה של מקלדת/מסך/מסך תוך שימוש במעמד, גיליתי כמה נוח לעבוד כך. המסך העליון ממוקם ארגונומית מול העיניים מה שהתגלה מהר מאוד כנוח מאוד גם לצוואר ולשכמות. מה שעוד גיליתי הוא שהיה נוח מאוד למקם את המסמכים שכתבתי (דוגמת הסקירה הזו) על המסך העליון ולהשאיר אפליקציות פחות רלבנטיות לכתיבה כמו המייל, במסך התחתון, מה שמאפשר פה ושם הצצה קטנה לכיוון. המצב הזה התגלה גם כנוח ויעיל מאוד לשיחות זום, שם יכלו המשתתפים מהצד שני, במקום להתרשם מהסנטר הכפול שלי, מה שקורה כשאני משתמש בלפטופ רגיל, להנות מזיו פני וממבט ישיר ובטוח למצלמה.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

זה המקום גם לציין את מצלמת ה-1080p שמצויידת בחיישן IR לטובת Windows Hello. איכות התמונה – FHD – שאמורה לספק כל שיחת זום מספקת וידאו די סטנדרטי וכך גם הרמקולים שמצויידים בטכנולוגיית Dolby Atmos עושים את העבודה – ותו  לא. בסך הכל – בסדר גמור. ועוד נתונים: ה-WiFi הוא 6e, ובלוטות׳ 5.3.

בגדול, ניתן בהחלט לומר שהמחשב הזה, מבחינת החומרה שלו תוכנן כפי שצריך. התחושה ביד היא של מוצר איכותי ביותר ואות הרגעה נוסף מגיע מצד הידיעה שהמחשב הזה עבר סידרה אינסופית של מבדקים בתקן צבאי – MIL-810H כך שמדובר בהחלט ב׳חיה רעה׳ שתשרוד לטווח הארוך.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

מקלדת

כשהמקלדת צמודה למקומה ה״מסורתי״ היא מרגישה, כמו, איך נאמר, מקלדת… היא בהחלט נוחה וידידותית למשתמש. היא יושבת שם יציב במקום שנקבע לה, לא זזה ולא מחליקה ומשדרת ״אני כאן מאז ומתמיד ולא הולכת לשומקום״. אבל, כשמוציאים אותה ממקומה (וזה קל לביצוע) מקבלים ליד מקלדת שמרגישה די מוזר. היא דקה מאוד וקלה מאוד, אולי אפילו קלה מדי וצריך להתרגל לתחושה הזו. בתחתית יש לה מעין פינים שמספקים לה טעינה וגם יש לה סוללה מובנית משלה לשעת הצורך. הקישור שלה מתבצע ישירות כשהיא יושבת במקומה או באמצעות חיבור USB-C מובנה או באמצעות בלוטות׳. דרך אגב, כפתור קטן בצד מאפשר לחסוך בחיי סוללה ומכבה את החיבור.

המרחק בין האותיות – 1.4 מ״מ, ידידותי למשתמש ונותן מרווח נשימה. הלחיצה על המקשים משדרת ביטחון ויש גם אור אחורי יעיל שמסייע לעבודה בתנאי חשיכה. משטח המגע עובד מדוייק ומשאיר מספיק מקום למחוות השונות.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

המסכים

גם במחלקת המסכים, ASUS לא מזייפת לרגע ונותנת את כל מה שהיא יודעת לעשות – מה שאומר שאין כאן יותר מדי פשרות. מדובר בשני מסכי OLED  14 אינץ׳ מולטיטאצ׳ 2880×1800 פיקסל, זהים זה לזה, שההבדל היחיד בינהם הוא שאחד גלוי רוב הזמן ואילו השני מכוסה. קצה הרענון של 120Hz מבטיח ומקיים ושני המסכים מספקים תמונות שהן תענוג לעיין עם ים צבע מדוייק להפליא (100 אחוז של DCI-P3), ניגודיות מעולה ובהירות מסנוורת עם 500 nits. הם תומכים ב-Dolby Vision ומגיעים מצויידים בעט ותמיכת MPP 2.O אקטיבית. העט עצמו מציע 4086 רמות של רגישות לחיצה וטוענים אותו באמצעות כניסת USB-C. חסרון קטן שנרשם כאן: אין דרך לחבר את העט למחשב כך שקרו לא מעט מקרים בהם יצאתי לחפש ברחבי החדר אחר העט.

תכני HDR, וזה אינו פרט מפתיע, נראו פשוט נפלא על המסכים הללו. קצב הרענון עשה טוב לעיניים וה-OLED נותן בראש. העברת יישומים ממסך אחד לשני היא מהלך פשוט ביותר. נחמד היה גם לגלות שבתוכנת ה-ScreenXpert יש דרך קצרה לכיוון הבהירות ומגוון פעולות מועילות נוספות כמו העלאה של וידג׳טים, נתון שממקסם את השימוש בשני מסכים במקביל.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

מעבד אחסון וסוללה

ASUS עשתה עבודה מעולה בחיבור שבבי Core Ultra  מסידרת H במחשב הסקירה והביצועים אכן מרשימים. אלינו הגיע הטופ של הטופ – עם 32GB של RAM, ומעבד ה-Ultra 9 התותחי שמופעל על ידי בינה מלאכותית. מדובר במעבד 16 ליבות, בעל 22 תהליכונים לוגיים במהירות 3.08GHz, תוצאות המבדקים (מצורפים) אף מבהירים כי למרות שני המסכים הביצועים לא נפגעו כהוא זה. המעבד הגרפי כאן הוא Intel Arc ויש גם שבב NPU  –Intel AI BOOST.

בצד האחסון ASUS ציידו את הנייד בכונן מסוג Nvme SSD 4X4 בנפח 1TB.

גם חיי הסוללה (75  ואט-שעה עם תוחלת חיים משופרת) לא ממש נפגמו בגלל המסך השני. נכון, לא אכחיש, עם מסך אחד פעיל המחשב שרד למעל 12 שעות ועם שני מסכים הרף היה סביב 10 שעות. די מרשים בסך הכל. מה שכן גיליתי במהלך הבדיקות בהן העליתי את הרף במשימות מכבידות יותר, הוא שהתחלתי לשמוע את רעשי המאווררים של המחשב. די ברור גם למה, שכן המאווררים עבדו מהר יותר.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

ביצועים ובנצ'מרקים

מחיר

את הנייד Asus Zenbook Duo (2024) , ניתן להשיג ברשתות המחשוב הגדולות במחיר 11,500 ש"ח בקירוב נכון לכתיבת שורות אלה.

לסיכום:

ה- ASUS Zenbook Duo (2024) הוא מחשב גמיש במיוחד המיועד לשלל עיסוקים ועבודות, מפעילות משרדית ועד תכנות ופרוייקטים יצירתיים יותר. זהו ללא ספק אחד המחשבים בעלי המסך הכפול הטובים בנמצא שגם יודע לקיים את מה שהבטיח. הוא מיועד בגדול לאנשים שאוהבים את העבודה על שני מסכים ורוצים להמשיך ולהנות מהחווייה והפרודוקטיביות גם כשהם מתניידים. היתרון הגדול במחשב הוא בעובדה שריבוי המסכים כלל לא פוגם בפעילות השוטפת. בגדול: הלפטופ הזה יודע לעשות כל מה שלפטופ ׳רגיל׳ עושה – ועוד הרבה מעבר לכך.

שתפו את הכתבה:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

כתבות נוספות

חדשות : מיקרוסופט שחררה עדכון אבטחה כושל לשרתי Windows Server 2019
חדשות : מיקרוסופט שחררה עדכון אבטחה כושל לשרתי Windows Server 2019
חדשות : RedHat התמקמה ברעננה וחוזה – הקוד הפתוח ישנה את עולם ה-AI
חדשות : RedHat התמקמה ברעננה וחוזה – הקוד הפתוח ישנה את עולם ה-AI
חדשות : מסכי ה-OLED של סמסונג במקום הראשון בעולם
חדשות : מסכי ה-OLED של סמסונג במקום הראשון בעולם
חדשות : Xiaomi , משיקה את סדרת מצלמות האבטחה לשנת 2024
חדשות : Xiaomi , משיקה את סדרת מצלמות האבטחה לשנת 2024
חדשות : y-tech ומיקרוסופט בשיתוף פעולה להטמעת Copilot בעסקים
חדשות : y-tech ומיקרוסופט בשיתוף פעולה להטמעת Copilot בעסקים
השקה: Epic Lab Edition אוזניות הפרימיום של JLAB הושקו בישראל
השקה: Epic Lab Edition אוזניות הפרימיום של JLAB הושקו בישראל
הכרזה : AOC הכריזה על Graphic Pro U3 מסכים ליוצרי תוכן
הכרזה : AOC הכריזה על Graphic Pro U3 מסכים ליוצרי תוכן
previous arrow
next arrow

שמרו על קשר

אנו עושים הכל על מנת לספק לכם תוכן איכותי אמין ומקורי במידה ומצאתם טעות או לכל נושא אחר אנא מלאו את הפרטים למטה ונחזור אליכם במהירות האפשרית.