סדרת ניידי ה-XPS של חברת דל, נחשבת לסדרה היוקרתית ביותר של החברה, ומציעה איכות פרמיום גם בחומרים שהחברה משתמשת בהם כדי לייצר אותם וגם בעיצוב האלגנטי והיוקרתי שמשדר פרימיום מכל עבר ונעזרת בהנדסת אנוש הטובה ביותר שדל יכולה להציע, מאז ומתמיד סקרן אותי לעבוד עם מחשב מסדרת ה-XPS של דל וכשהציעו לי לסקור אותו לא הססתי ולקחתי אותו לבדיקה מעמיקה.
מה בקופסה
- נייד Dell XPS 17 9700
- מטען 90W
- דונגל USB Type-C עם חיבורים : HDMI, USB Type-A
- ניירת
הנייד Dell XPS 17 9700, מצוייד במסך 17 אינטש שמשודך לגוף העשוי מאלומניום בצבע כסוף מלוטש ומבריק עם הלוגו של Dell במרכז המעטפת למעלה, וזהו בעצם אין בנייד של דל שום משחקי צבע או לוגו גדול וזה מה שנותן לנייד הזה לדעתי האישית את המראה היוקרתי שמשדר פרימיום בכל פעם שמסתכלים עליו.
ב-Dell הצליחו להכניס מסך בגודל 17 אינטש למארז בגודל של נייד 15.6 אינטש והשיגו את זה באמצעות מסגרת מסך Infinity Edge המקנה יחס מסך לגוף של 93.7%. המסך בנייד שקיבלתי הגיע עם רזולוציה של 1920X1200 FHD ופאנל מסוג IPS, עם יחס מסך של 16:10, בהירות חזקה וטובה של 500 ניטס שגם באור יום עם תאורה ישירה צפיתי בתכנים בצורה טובה למדי, המסך בעל ציפוי מט כדי למנוע השתקפויות וללא מסך מגע. קיים דגם עם מסך מגע מבריק ברזולוציית 4K למי שרוצה. המסך מכויל לפי תקן הצבעים sRGB 100%, וצפייה בתכני וידאו ב-1080P הייתה מהנה גם בגלל גודל המסך וגם בגלל כיול הצבעים המדוייק. המסך מהטובים שיצא לי לחוות בתקופה האחרונה.
למסך משודכת מצלמת רשת 720P עם 30 פריימים לשניה, אין הרבה מה להרחיב על המצלמה, מצלמה סטנדרטית שעובדת היטב בתאורת יום ויותר מגורענת בתאורת לילה, מה שכן המצלמה מגיעה עם חיישן אינפרה אדום שמאפשר זיהוי פנים לעבודה עם Windows Hello. גם פה התמיכה בזיהוי הפנים עובדת בסדר גמור והמצלמה זיהתה אותי ופתחה את המחשב ב-99 אחוז מהמקרים.
עיצוב הנייד בצדו הפנימי בצבע שחור, העשוי מסיבי קרבון מסביב למקלדת, הרמקולים ומשטח העכבר.
משטח העכבר העצום שמשודך לנייד מרשים מאוד בגודלו ועשוי מזכוכית, המשטח הגדול הרגיש לי מוזר גם בשל גודלו הלא סטנדרטי וגם חוסר היכולת להגיב ללחיצות באיזורים מסויימים. המשטח עובד עם לחיצות בעיקר באמצע ולפעמים גם בצדדים. מבחינת תזוזת עכבר לא הייתה שום בעיה והיה ניתן לשלוט על הסמן מכל איזור במשטח.
בגזרת המקלדת Dell שידכו לנייד מקלדת קצת מוזרה עם מקשים שהוגדלו על מנת להרחיב את שטח המקלדת וביניהם : מקש ה-TAB, מקש ה-CapsLock, מקשי הShift, מקש ה-Ctrl השמאלי, מקש ה-Enter ומקשי החיצים ימינה ושמאלה. בגלל שהמקשים גדלו נוצר בלבול בלחיצות על מקשי המקלדת בהקלדה עיוורת ולקח לי זמן להתרגל למיקומים שלהם. יחד עם זאת המקדלת מספקת פידבק טוב מהמקשים, עם עומק לחיצה של 1.3 מ"מ, תאורה אחורית עם 2 עוצמות תאורה עם מנח ידיים עצום שהקל מאוד בהקלדה ממושכת ואחרי שהתרגלתי לגודל המקשים אפשר להגיד שהמקלדת לא רעה בכלל ואפילו טובה. כפתור הכיבוי וההדלקה עם קורא טביעות אצבע ממוקם בצידו הימני העליון של המקלדת. אין הפתעות מקורא טביעות האצבע שהצליח לפתוח את המחשב בכל פעם שהשתמשתי בו.
הנייד מצוייד במערך של 4 רמקולים המשלבים זוג וופרים בהספק של 2.5W בכל צד וזוג טוויטרים בהספק של 1.5W בכל צד. בנוסף, ביחד הרמקולים מספקים 8W של עוצמה, והם נשמעים פשוט מעולה התרשמתי לטובה מהעוצמה של הרמקולים ומהאיכות שלהם, והם מהטובים שיצא לי לחוות במחשב נייד כלשהו.
הנייד מגיע עם 4 חיבורי USB Type-C עם תמיכה ב-ThunderBolt 3 וכל אחד מהחיבורים תומך באספקת חשמל ויכול לשמש לטעינת הנייד עצמו. בנוסף מגיע עם הנייד מתאם (דונגל) , עם חיבור מסוג USB Type-C ומספק כניסת USB Type-A וכניסת HDMI בגודל מלא. אני לא חסיד של מתאמים אבל לפחות Dell מספקת אחד כזה בערכה. בכללי יותר ויותר ניידים בתקופה האחרונה מצמצמים חיבורים על מנת לאפשר גוף מחשב דק ככל הניתן. בנוסף לחיבורי ה-ThunderBolt קיים קורא כרטיס זכרון מסוג SD בגודל מלא וחיבור אוזניות 3.5 מ"מ.
כרטיס הרשת והבלוטות' שמגיע עם הנייד הוא של חברת Killer דגם AX1650 ותומך ב-WIFI 6 ובבלוטות' 5.1.
מתחת למכסה המנוע הנייד בסקירה מגיע עם מעבד Intel Core I5 10300H, עם מהירות שעון בסיסית של 2.5GHz ועד 4.5GHz בהאצת טורבו, 4 ליבות ו-8 תהליכונים לוגיים, כרטיס מסך מובנה על המעבד Intel UHD 630, זיכרון 4GB 1463MHz DDR4 כפול 2 סה"כ 8GB, לא מולחם על הלוח כך שניתן לשדרג אותם, אחסון SSD M.2 Nvme של חברת Kioxia (טושיבה) בנפח של 256GB דגם KBG40ZNS256G. גם את הכונן ניתן לשדרג ואפילו להוסיף עוד אחד היות והנייד מגיע עם מקום לשתי כרטיסי Nvme.
את כל אלה מקררת מערכת של 2 מאווררים עוצמתיים ושקטים עם צלעות קירור ותא אידוי, את האוויר הקר המאווררים מושכים מהגריל שממוקם בחלק התחתון של גוף הנייד ומשחררות אוויר חם מפתחי האוורור שממוקמים מתחת למסך. בעבודה שלי עם הנייד לא שמעתי את המאווררים עובדים כלל גם לא במבחני הביצועים שהרצתי עליו.
הסוללה בנייד מגיעה בקיבולת של 56Wh ונמדד זמן עבודה רצוף ללא הטענה כאשר הסוללה עמדה על 98% של 8 שעות וקצת של שימוש בינוני-גבוה, עם בהירות מסך של 70 אחוז, צפיה בנטפליקס וביוטיוב, עבודה על מסמכי וורד ושוטטות באינטרנט.
משקל ומידות : הנייד בתצורה הנוכחית שוקל 2.11 ק"ג ובעובי של 19.5 מ"מ, ונחשב לדק "וקל משקל" יחסית למחשבי 17 אינטש נפוצים בשוק הניידים כיום, במציאות הוא מרגיש כבד אם כי לא כבד מדי, ביחס לגודל שלו ניתן להתנייד איתו אבל לא למרחקים ארוכים.
מבחני ביצועים
במבחן כללי לביצועי המחשב עם תוכנת הבדיקות Pc Mark10 עם הבדיקה המורחבת הנייד קיבל ציון של 2834.
במבחן כללי לביצועי המחשב עם תוכנת הבדיקות GeekBench 5, הנייד קיבל ציון של 4803.
במבחן מאמץ למעבד עם תוכנת OCCT ביצעתי גם את מבחן ה-AVX שבודק את הווקטורים במעבד וגם את מבחן ה-SSE שבודק הסטרמת מידע מקיף למעבד.
– במבחן מאמץ בריבוי תהליכים עם AVX הנייד קיבל ציון של 408.73.
– במבחן מאמץ בתהליך בודד עם AVX הנייד קיבל ציון של 105.68.
– במבחן מאמץ בריבוי תהליכים עם SSE הנייד קיבל ציון של 222.71.
– במבחן מאמץ בתהליך בודד עם SSE הנייד קיבל ציון של 55.72.
במבחן מאמץ למעבד עם תוכנת הבדיקות CineBench R23 הנייד קיבל ציון של 4615 לריבוי ליבות, ו- 1161 לליבה בודדת.
בחינת כרטיס המסך התבצעה באמצעות 3D Mark Time Spy וקיבלה תוצאה של 434.
בנוסף הרצתי בתוכנה בדיקות של 2 משחקים שונים כדי לבדוק כמה FPS אפשר להשיג במשחקים מהנייד והתקבלו התוצאות הבאות:
– במשחק BattleField בהגדרות אולטרה עם רזולוציה של 1080P התקבלה תוצאה של פחות מ-30FPS.
– במשחק Fortnite בהגדרות אולטרה עם רזולוציה של 1080P התקבלה תוצאה של פחות מ-20FPS.
הנייד אינו מתאים למשחקים והוא לא מכוון לשם בייחוד עם התצורה שאיתה הגיע הנייד ניתן להשיג תצורות יותר גבוהות של הנייד ועם כרטיס גרפי של Nvidia, שיכול לספק ביצועים יותר טובים בהרבה למשחקים עם הנייד.
בדיקת ביצועי כונן האחסון התבצעה עם התוכנות AS SSD, Atto ו-CrystalDiskMark 8.
עם תוכנת CrystalDiskMark 8 הכונן קיבל תוצאה של 1572.32MB/s בכתיבה רציפה ו-2179.84MB/s בקריאה רציפה.
עם תוכנת Atto הכונן קיבל תוצאה של 1480MB/s בכתיבה רציפה ו-1890MB/s בקריאה רציפה.
בתוכנת AS SSD ביצעתי שתי בדיקות האחת בדיקות מהירות והשניה בדיקת הדמיית קצב העברת קבצים המובנית בתוכנה והתקבלו התוצאות הבאות :
בבדיקת מהירות הכונן קיבל תוצאה של 762.41MB/s בכתיבה רציפה ו- 1860.24MB/s בקריאה רציפה.
בבדיקת העברת קבצים : קובץ ISO הועתק לכונן במהירות של 982.37MB/s, קובץ תוכנה הועתק לכונן במהירות של 269.25MB/s, קובץ משחק הועתק לכונן במהירות של 707.06MB/s.
חוויה אישית וסיכום
ה-Dell XPS 17 9700, הוא נייד בהחלט מרשים גם בתצורה החלשה יותר שאותה קיבלתי לסקירה, הוא נראה מעולה ואני מאוד אוהב את העיצוב המינימליסטי של גוף האלומיניום הכסוף, עם הלוגו המוטבע של DELL במרכז העליון של המעטפת, בעבודה איתו הרגשתי שוב את איכות החומרים ממנו עשוי הנייד אם כי לקח לי זמן להתרגל למקלדת עם המקשים הגדולים, משטח העכבר העצום הרגיש לי גדול מדי ובלחיצות באזורים מסויימים לא קיבלתי תגובה טובה ממנו. מה שכן סמן העכבר זז היטב מכל אזור במשטח. בעבודה עליו הרגשתי לעיתים איטיות ותצורת המחשב הנמוכה הורגשה מעת לעת, בייחוד בעבודה עם ריבוי לשוניות בדפדפן, בצפיה בתכני וידאו לא הרגשתי האטה או תקיעות כלשהן וצפיתי בהם בצורה חלקה. היה חסר לי חיבור מסוג USB-A למרות שהדונגל עשה עבודה טובה אבל הרגיש לי מסורבל.
לסיכום :
הנייד מתאים יותר לאנשי עסקים או לכאלה שרוצים מחשב נייד פרימיום עם איכות בניה מעולה, שצריכים מחשב לעבודה על מסמכים, צפיה בתכני וידאו, גלישה באינטרנט על מסך גדול. נכון לכתיבת שורות אלה לא נמצא מחיר לתצורה הנוכחית, ניתן להשיג בתצורות יותר גבוהות במחיר של החל מ-11,000 ש"ח.
אהבתי
- איכות בניה ועיצוב.
- מסך בגודל 17 אינטש.
- רמקולים מעולים.
- מאווררים שקטים.
פחות אהבתי
- מחיר
- חוסר בחיבור רשת ו-USB-A.
- עכבר ומקלדת
- מפרט חלש מדי