סקירה: פתיחת קופסא וביקורת של Lenovo Legion-Y740S 15 נייד המשחקים הדק בעולם

מחשב עם מפרט חזק ודק מאוד ה-LEGION-Y740S 15

כשלנובו הציעו לי, לסקור מחשב נייד שמעולם לא סוקר בישראל ועם מעט סקירות בעולם, לקחתי את ההצעה בשתי הידיים, והנה אני סוקר לכם מחשב נייד שטרם סוקר בישראל.
הסקירה שאתם קוראים כאן היא הראשונה בישראל!, מדובר במחשב נייד למשחקים, מסדרת ה-LEGION של לנובו, הידועה כסדרת הפירמיום גיימינג שלהם. המחשב הזה, הוא המחשב משחקים הכי דק בעולם נכון להיום.
לנובו הצליחו להשיג את זה, באמצעות הוצאת כרטיס המסך, שנקרא גם כרטיס Discrete מהלוח אם. למי שלא מכיר, מחשבים ניידים שמגיעים עם כרטיס גרפי, בנוסף למעבד, הכרטיס גרפי שלו נקרא כרטיס Discrete. אז עכשיו אתם בטח שואלים את עצמכם, אם לנובו הוציאו את הכרטיס מסך מהלוח אם והוא מגיע בלי כרטיס מסך חזק, איך המחשב הזה משווק כמחשב גיימינג?
מה שלנובו עשו, הם שיווקו ביחד עם המחשב הזה כרטיס מסך חיצוני E-GPU. (נמכר בנפרד וסקירה מקיפה עליו תצא בקרוב).
אז נכון המחשב הזה לא מכיל כרטיס מסך Discrete, אבל המחשב הזה בעל תמיכה מלאה בכרטיס גרפי חיצוני, שמתחבר אליו דרך חיבור ה-ThunderBolt, לנובו התאימו אותו במיוחד לעבודה עם ה-EGPU.
מעבר לזה, שהמחשב דק מאוד, הוא מכיל בתוכו שלל רכיבים עוצמתיים וגוף קירור בסגנון הציימבר. (2 מאווררים מכל צד 4 סה"כ שמקררים את המעבד בתוך תעלה שמתחברת לגוף קירור). המחשב הזה מעולה למי שרוצה לקחת מחשב, קל ודק בדרכים או לעבודה, ובבית לחבר אותו לכרטיס ה-EGPU ולשחק במשחק המעודף עליו.

מה בקופסא:

המחשב מגיע כמו כל מחשב של לנובו מהשנה האחרונה, בתוך קופסת קרטון חומה, רק שהפעם הלוגו של legion עוטף את כל הקופסא, ממש כדי לבשר לנו מה מסתתר בפנים. בתוך הקופסת קרטון ספוג שחור שעוטף את קופסת הקרטון, שמכילה את המחשב עצמו.
בקופסא מגיע המחשב עצמו, ומטען בקיבולת 95W.

נתונים טכניים:

המחשב שאני קיבלתי מלנובו הגיע עם הנתונים הבאים:

  • מעבד: Intel I7 10875H 2.80Ghz Base
  • זכרון: 32GB Ram Dual Channel 2933Mhz DDR-4 מולחם על הלוח
  • מסך: 15.6 UHD
  • דיסק: 1TB Ssd Nvme
  • רשת אלחוטית: 802.11AX (Wifi-6)
  • מצלמת רשת: 720P ללא תמיכה ב-WINDOWS HELLO
  • קורא טביעות אצבע: קיים
  • כרטיס מסך: Intel Uhd מובנה במעבד.
  • סוללה: 60W Li-Polymer
  • כרטיס מסך חיצוני: GEFORCE RTX 2060
    משקל: 1.8 ק"ג

המחשב זמין גם בתצורות הבאות:

  • מעבדים : Intel I5 10300H, I7 10750H, I7 10875H, I9 10980HK
  • זכרונות : 16GB DDR4,32GB DDR4
  • מסכים:
    15.6 FHD Anti Glare Led Backlight,300 Nits, Refresh Rate 60Hz, Dolby Vision.
    15.6 UHD Anti Glare , Led Backlight, 600 Nits, Dolby Vision.

מבנה המחשב:

המחשב בנוי כולו ממסגרת אלמוניום, עם נגיעות פלסטיק. המחשב שאני קיבלתי לא היה יציב בהזזת המסך והרגיש מאוד רופף ופלסטיקי.
"יכול להיות שזה בגלל שזה מחשב סקירה שמגיע כסמפל מסין" בשיחה עם לנובו הובהר לי שהמחשב הסופי שנמכר בחנויות יציב מאוד.
בתוך המחשב לנובו בחרה לקרר את הרכיבים הפנימיים, בתצורת גוף קירור אחוד שנקרא צ'יימבר או כלוב. משני צדדי הכלוב ישנם שני מאווררים וביחד כל ארבעת המאווררים, מספקים אוויר קר לתוך הכלוב, אשר יושב על הלוח ומקרר את הרכיבים.בחירה זו לדעתי היא בחירה מעולה בקירור ניידים, כי היא גם מאפשרת קירור יותר טוב וגם מאפשרת להקטין את מימדי המחשב.

המקלדת:

המקלדת מרגישה מעולה, כמיטב המסורת של לנובו הם יודעים לייצר מקלדות נוחות, עם מרווח טוב לאצבעות ועם מקשים שמרגישים טוב בלחיצה. כיף להקליד עם המקלדת של המחשב הזה.

המסך:

המסך במחשב שאני קיבלתי, הגיע בתצורת UHD, כלומר 4K.
עם תמיכה בתקן HDR 400 ותמיכה בדולבי וויז'ן. הצבעים ממש קפצו לעין וראו כל פרט בתמונות. בצפיה בסרטוני 4K HDR, הורגש שרמת הצבעים מאוד מדוייקת וחדה. הבניה של המסך לגוף המחשב, לא הייתה יציבה וכל תזוזה של המקלדת הרעידה את המסך. אבל שוב יכול להיות שזה בגלל שמדובר במכשיר להדגמה. מבחינת איכות התמונה, אישית מאוד אהבתי את הצבעים החדים ונראה כי לנובו כיילו את המסך היטב. מאחורי המסך ישנו הלוגו הידוע של LEGION, כאשר האות O בלוגו נדלקת, כשהמחשב עובד ומהבהבת כאשר המחשב בטעינה.

רמקולים:

למחשב 2 רמקולים סטראופוניים של 2Watt, עם תמיכה ב-Dolby Atmos.
הם ממוקמים בשני הצדדים של המחשב למטה. ממש הופתעתי מהעוצמה שיוצאת מהם, גם שמגבירים את הווליום למקסימום, שומעים מצויין ואין עיוותים כלשהם, מה שאופייני בדר"כ לרמקולים במחשבים ניידים. הבאסים הרגישו טובים, אם כי לא הכי טובים "טוב בכל זאת אין פה סאב וופר" והגבוהים הרגישו נפלא. הופתעתי לטובה.

הטראק פד:

הטראק פד עשוי מפלסטיק ולא מזכוכית. כשלוחצים בפינות אין תגובה מממנו, אבל סה"כ הטראק פד מרגיש בסדר ועושה את העבודה. ישנה תמיכה במחוות וריבוי אצבעות וזה עובד טוב מאוד ב-וינדוס 10.

מצלמת רשת:

המצלמה בעלת רזולוציה של 720P, לא מהאיכותיות שיש בשוק.
בחושך הצילום מגורען, עד כמעט חשוך לגמרי ורואים תמונה בקושי.
בתאורה טובה רואים בסדר גמור. המצלמה אינה תומכת בפיצ'ר, לפתיחת המחשב Windows Hello. חבל שלנובו לא אפשרה את הפיצ'ר הזה במצלמה.

חיבוריות:

  • 2 כניסות USB TYPE C 3.2 Gen 1 עם תמיכה ב ThunderBolt 3.0 אשר
    ממוקמים בצדו השמאלי של המחשב.
  • 2 כניסות USB 3.2 Gen 2 כאשר אחד מהם בעל יכולת Always On המאפשר
    טעינה גם שהמחשב כבוי ומחובר לחשמל. אשר ממוקומות בגב המחשב.
  • קורא כרטיסים בגודל מלא.
  • חיבור לאוזניות\מיקרופון בצדו הימני של המחשב.

לנובו איבזרו את המחשב הזה בשלל חיבורים ולמעט חיבור HDMI לא חסר במחשב שום חיבור לשימושים היומיומיים. הקורא כרטיסים הוא תוספת מבורכת שחסרה בהרבה מחשבי פרימיום היום.

נוחות עבודה:

כשהמסך סגור, ניתן לפתוח אותו עם אצבע אחת די בקלות, לנובו הוסיפו פונקציה שמעלה את מסך הכניסה של הוינדוס בפתיחה של המסך, פ'יצר מעולה. שמים את האצבע בקורא ואתם בפנים. אם הייתה תמיכה של זיהוי פנים זה היה מושלם. המקלדת מרגישה מאוד נח והכתיבה זורמת איתו בקלות, מי שמכיר את המקלדות של לנובו, יודע שהם מייצרים מקלדות טובות מאוד.
קל לעבוד עם הטאץ פד והוא מרגיש אינטואיטיבי ופשוט כיף לעבוד איתו. חבל שלנובו לא שידכו למחשב הזה טאץ פד מזכוכית שהיה מאפשר הקשות גם בצדדים ודיוק רב יותר.

משחקיות:

עם הכרטיס הגרפי שיושב על המעבד, אי אפשר לשחק משחקים חזקים.
ניתן לשחק משחקים קלים, שלא דורשים משאבים גרפיים חזקים. אבל ברגע שתחברו את המחשב, לכרטיס המסך החיצוני פה חברים אנחנו מקבלים מחשב חזק למשחקים. הרצתי עליו את המשחק Shadow Of The Tomb Raider והצלחתי להשיג 50FPS בהגדרות אולטרה, ברזולוציית 4K שזה כשלעצמו מרשים מאוד. כאשר יורדים להגדרות אולטרה ברזולוציית FHD, משיגים 70-80 FPS. אני חייב לציין שהמשחק נראה אחרת ב 4k, הצבעים פשוט קופצים והפרטים ממש חדים. הכרטיס גרפי ששודך לכרטיס מסך החיצוני הינו Geforce RTX 2060 לא הכרטיס הכי חזק אבל בהחלט מרשים.

ממשקים:

לנובו מספקת עם המחשבים הניידים שלה, תוכנה לניהול המחשב שנקראת LENOVO VANTAGE. במחשבי הגיימינג שלה התוכנה מקבלת ממשק שונה אשר מציג את הנתונים בצורת גרפים ועוד אופציות שונות לטיוב משחקים במחשב. גם הממשק של הביוס שונה והוא מעוצב עם התמונה של המחשב ולוגו LEGION מעטר את הממשק. למעט 2 Blotwaers לנובו משתדלת ועושה את זה יפה לא להספים את המחשב שלהם. האחד הוא האנטי וירוס של Mcafee והשני אופיס 365 . יש שיראו בשני אלה דווקא תוספת מבורכת אני אישית משתמש בתוכנות אחרות ככה שאצלי זה מספים את המחשב.

מחיר:

נכון לכתיבת שורות אלה המחיר של ה-LEGION Y740S 15  עומד על 8,540 ש"ח.
ניתן להשיג אותו ברשתות המחשוב הגדולות.

גלריית תמונות:

סיכום

המחשב הזה משתייך לצד הנישתי יותר ומתאים לגיימרים או לעורכי וידאו שעובדים איתו בעיקר מהבית על שולחן עבודה, מהסיבה שהכרטיס מסך הוא חיצוני ויש לרכושו בנפרד, אבל מי שעובד מהבית ויוצא עם הנייד לכמה שעות האופציה הזאת יכולה להתאים במיוחד. היות והמחשב הזה קל מאוד, שוקל סה"כ 1.8 ק"ג והוא גם דק מאוד ניתן לשאת אותו בקלות ממקום למקום.
המחשב יכול להתאים גם בפני עצמו ללא הכרטיס מסך החיצוני לאנשים שמחפשים מחשב פרימיום ולשלם מחיר קצת יותר שפוי.

עלות המפרט

משחקיות בינונית

משחקיות כבדה

שתפו את הכתבה:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

כתבות נוספות

סקירה : Lenovo Legion 7i Gen 9 16 Inch לגיימרים ויוצרי תוכן
סקירה : Lenovo Legion 7i Gen 9 16 Inch לגיימרים ויוצרי תוכן
Samsung Food Plus – חווית אוכל משודרגת בטכנולוגיית AI
Samsung Food Plus – חווית אוכל משודרגת בטכנולוגיית AI
סמסונג מציגה חידושי AI בתערוכת IFA ברלין 2024
סמסונג מציגה חידושי AI בתערוכת IFA ברלין 2024
Intel Core Ultra 200V – השקת מעבדי הלונאר לייק לניידים
Intel Core Ultra 200V – השקת מעבדי הלונאר לייק לניידים
השקה : Garmin Fenix 8 – סדרת שעוני הספורט עם יכולת לביצוע שיחות
השקה : Garmin Fenix 8 – סדרת שעוני הספורט עם יכולת לביצוע שיחות
הושק בישראל : Ecovacs Deebot X5 Pro Omni , שואב רובוטי חכם
הושק בישראל : Ecovacs Deebot X5 Pro Omni , שואב רובוטי חכם
Nvidia ACE , וגם G-Sync משופר הוכרזו בתערוכת Gamescom
Nvidia ACE , וגם G-Sync משופר הוכרזו בתערוכת Gamescom
previous arrow
next arrow

שמרו על קשר

אנו עושים הכל על מנת לספק לכם תוכן איכותי אמין ומקורי במידה ומצאתם טעות או לכל נושא אחר אנא מלאו את הפרטים למטה ונחזור אליכם במהירות האפשרית.