Lenovo Yoga Pro 7 – באותו בוקר התעוררתי עם הכרזה, די חשובה, יש להודות, של חברת INTEL, שהודיעה כי הדור השני של מעבדי ה-Core Ultra נמצא ממש מעבר לפינה. איך זה קשור לסקירה הנוכחית? סבלנות. המעבדים החדשים על פי ההודעה, המכונים Lunar Lake יוכרזו ככל הנראה בתערוכת קומפיוטקס 2024. כמו הדור הראשון, הם יגיעו עם שבבי NPU ייעודיים, ולפי אינטל הם יספקו יותר מפי שלושה ביצועי בינה מלאכותית לעומת הדור הקודם של מעבדי ה-Meteor Lake ובסך הכל יותר מ-40 TOPS, סף המינימום אותו קבעה מיקרוסופט עבור מחשבים שיוכלו לקבל אישור כמתאימים לתקן ה-Copliot+ PC.
באינטל מספרים כי השבב הגרפי שישולב במעבד יציע כח עיבוד ברמה של 60 TOPS ומעלה, כך שהמעבד כולו יוכל לספק יותר מאשר 100 TOPS לטובת משימות בינה מלאכותית – תוך שימוש ביכולת המובנית שהציגה אינטל בדור הקודם, שלפיה, בוחר המעבד באילו מחלקיו לבצע את ההרצה בפועל. באינטל אומרים, כי למעלה מ-20 יצרניות ניידים כבר הבטיחו דגמים חדשים שיהיו מבוססים על מעבדי ה-Lunar Lake וכי מובטחים כבר יותר מ-80 דגמים.
למה פתאום אני שולף את כל המידע הזה? נורא פשוט: באותו יום הביאו אלי לסקירה את ה-Lenovo Yoga Pro 7 14IMH9, המצוייד ב- Intel Core Ultra 7 155H , כך שכל היום הרגשתי כמו אותו ילד שקנה עם כל חסכונות השבוע קרטיב קרח, אמנם טעים וצונן וכל הדרך הביתה מהחנות, רואה על לוחות המודעות הענקיות פרסומת לגביע גלידה 6 טעמים מפתים (ועוד עם ציפוי שוקולד)… אבל, כמו תמיד, אני דוגל שטובה ציפור אחת ביד משתיים על העץ, אז, לעבודה.
אם כבר דיברנו על מעבדים, הרשו לי להקדים מאוחר למוקדם ולתת משפט על מעבדי ה-Core Ultra של אינטל, שאמורים היו לתת את הפייט הרציני למעבדים של AMD, ככל שמדובר בביצועי iGPU והלפטופ שהגיע אלי לסקירה, אולי ייתן את התשובה ל״האם אינטל שיחקה אותה כאן או לא״?
קודם כל וממבט ראשון , החוץ של המחשב לא משדר את ה-10 במדד ה-wow שלי. נכון, הוא נראה מסיבי דיו, עמיד ככל הנראה לטלטלות הדרך, משקל של 1.588 ק״ג + 395 גרם למי שמתעקש לסחוב איתו לכל מקום את המטען ומידות של 16.6 מ״מ עובי, רוחב של 326 מ״מ ועומק של 226 מ״מ. די סטנדרטי. מאחורי השלדה מסתתרים 32 GB של RAM, לוח אם Intel Meteor Lake-U/P/H PCH ואחסון של SK Hynix HFS001TEJ9X115N, 1024 GB NVMe-SSD.
בהחלט לא קוטל קנים. המסך בגודל 14.5 אינץ׳, 16:10, 3072 x 1920 פיקסלים, 250dpi, מולטי טאץ׳ (ואני פשוט אוהב לפטופים עם מסך מגע).
בממשקים ניתן למצוא כאן כניסת USB 3.0/3.1 דור 1, USB 3.1 דור 2, USB 4.0 40 Gbps
יציאת Thundebolt אחת, יציאת USB-C, HDMI אחד, 2 Display Port וכניסת אודיו לאוזניות או למיקרופון. בהחלט מספק ושימושי.
במבט על ולאחר שימוש אינטנסיבי של כשבועיים ימים, נראה שהלפטופ הזה רק מחזק את התחושה הכללית שלנובו עושה עבודה טובה בשנים האחרונות , ככל שמדובר בתכנון מחשבים ניידים והמחשב שסקרתי מייצג את התחושה הזו בכבוד. הוא משדר מעין פשטות אלגנטית, איכות החומרים גבוהה ואין את התחושות של הפלסטיק הזול שלעתים מקבלים מיצרני לפטופים אחרים, השוליים מטאליים ומשרים ביטחון והצבע שמוגדר על ידי לנובו כ״אפור סערה״ משלים היטב את התחושה הכללית שמשדרת ״זהו מחשב שניתן לסמוך עליו שיידע לעשות גם וגם וגם״. בנוסף לתחושה הבסיסית מתלווה גם העובדה שהמחשב הזה עבר את שבעת מדורי הגיהנום של מבדקי ה-MIL-STD 810H, מה שאומר שה׳בייבי׳ הזה מוכן לכל תקרית, טלטול, חבטה או חלילה, שכחה במכונית בצבע שחור בחניה של חוף הדולפינריום באמצע הקיץ.
מקלדת וטאצ׳פד
המקלדת שיושבת במסגרת השטח הדי מוגבל שהוקצה לה , מספקת ביותר עם תחושת מקשים זורמת ונעימה ללחיצה ותזכיר, אולי, למשתמשי המקים את התחושות של מקלדות ה-MacBook Air החדשים. אור רקע לבן עם 3 מצבים משלים את הנוחות למשתמש (אחד מהם הוא אוטומטי כך שלא צריך לדאוג לכיוונון). משטח המגע גדול יחסית (13.5 x 8 ס״מ) וההפעלה שלו – גם במחוות המולטיטאץ׳ של מערכת ההפעלה נעימה וחלקה – ויותר חשוב גם מדוייקת.
המסך
מסך המגע, כאמור בגודל 14.5 אינץ׳, 16:10, 3072 x 1920 פיקסלים, 250dpi, מספק ביצועים בהחלט טובים, כל זמן שלא משווים אותם למסכי OLED (כמו זה למשל שמקבלים בלנובו YOGA 9i). הטקסטים חדים וקריאים, תמונות וסרטים מפגינים ריאליזם ומפורטים (בגיבוי שני הרמקולים הקדמיים).
על ידי ניצול היכולת והפוטנציאל של מעבדי אינטל, רזולוציית העל מאפשרת לצפות בווידאו ברזולוציה גבוהה יותר מהרזולוציה המקורית. מאפיין זה פועל טוב במיוחד כאשר לווידאו המקור יש רזולוציה נמוכה. ברוב נגני הווידאו, אפשר להפעיל או להפסיק את רזולוציית העל ב- Lenovo Vantage או ב-Lenovo PC Manager, אולם במספר נגני וידאו ספציפיים יש להפעיל מאפיין זו באופן ידני.
ניתן להשתמש בשילוב המקשים Fn + R כדי לשנות את קצב הרענון של התצוגה. קצב רענון של 60 הרץ מתאים לרוב המצבים והוא חסכוני באנרגיה. עם זאת, בעת צפייה בסרטוני וידאו, או משחק במשחקי מחשב, קצב רענון גבוה יותר מספק בדרך כלל חוויית צפייה חלקה יותר.
בעיה אחת שהציקה לי הייתה העובדה שהמסך קצת בהק מדי, לעתים עד כדי אי נוחות, אבל, הצצה במפרטים הנלווים הראתה כי אין לי מה לדאוג שכן למחשב יש את תו התקן TUV Hardware Low Blue Light . המצלמה בשיחות וידאו סבירה ביותר ומספקת את הסחורה, אם כי באור לא מספק מתהווה גרעיניות שכל כך אופיינית ללא מעט מצלמות לפטופים. לנובו אף מספקת תמיכת IR לזיהוי פנים וגם לא שכחה לצרף לחצן מכני להגנה על הפרטיות במצלמה.
Lenovo Yoga Pro 7 – מעבד Intel Core Ultra 7 בקצרה
משפחת המעבדים Intel Core Ultra מייצגת עידן חדש עבור אינטל, כשהיא מספקת את העיצוב המודולרי הראשון המשתמש ב׳אריזת׳ Intel 4 ו-Foveros 3D. נראה שעם ניהול כוח מהדור הבא, אינטל מכריזה כי אין אצלה פשרות בתחומי הביצועים למשימות פרודוקטיביות יומיומיות, יצירת תוכן ומשחקים. ומשפט הסבר: העיצוב של Intel Core Ultra התמקד בשיפור ניהול הספק וביצועים לוואט כשהוא מציע Intel Arc GPU מובנה ומנוע AI משולב חדש. תכונות חדשות כגון תצוגה אינטליגנטית זמינה אף היא, יש תמיכה במהירויות זיכרון גבוהות יותר, Thunderbolt 4 משולב, יש קידוד AV1 בחומרה ועוד תכונות נוספות.
כחלק מהעיצוב החדש, המעבד כולל 4 ׳אריחי׳ מעבד:
- ׳אריח׳ SOC הכולל רכיבי SOC נפוצים כגון בקר זיכרון, Wi-Fi, Bluetooth וכן רכיבים חדשים כגון ה-NPU ראשי תיבות Neural Processing Unit ו-Low Power E-cores לשיפור ביצועים לוואט.
- ׳אריח׳ CPU המורכב מליבות P בעלות ביצועים גבוהים ומליבות E חסכוניות באנרגיה.
- ׳אריח׳ I/O המורכב מיציאות Thunderbolt 4, USB ו-PCIe משולבות.
- ׳אריח׳ גרפי׳ הכולל Intel® Arc GPU מובנה זמין המותאם לגרפיקה עם ביצועים גבוהים ומכוון כך שיתאים לצריכת חשמל נמוכה.
ה-NPU ב-Intel Core Ultra הוא מאיץ בינה מלאכותית משולב שנועד לאפשר חוויות חדשות ומשופרות עם יעילות החשמל הנדרשת לפלטפורמות ניידות. ה-NPU מצטרף למעבד וה-GPU כדי לשדרג את פלטפורמת Intel Core Ultra עם סט שלם של מנועי עיבוד AI שיספקו את הדרישות של יישומי AI נוכחיים ועתידיים.
באשר ליחידת העיבוד הגרפי (GPU), Intel Arc GPU המובנה, היא מאפשרת למשתמשי קצה לחוות ביצועים גרפיים מואצי בינה מלאכותית ממקור ראשון. ארכיטקטורת Intel Core Ultra GPU ממנפת באופן מלא את העיצוב ה׳מפורק׳ כדי לספק רמה חדשה של ביצועים ויעילות.
יכולות המדיה של Intel Core Ultra כוללות פענוח/קידוד AV1 האצת חומרה, ומנוע התצוגה יכול להניע עד ארבעה צגי 4K עם תמיכה בקישוריות HDMI 2.1 וDisplayPort 2.1 20G.. ארכיטקטורה זו מספקת הפעלת וידאו בעוצמה נמוכה מאוד בין אם מזרימים סרטוני נטפליקס או סרטוני 4K מקומיים.
התוצאות של כל המילים היפות שמופיעות למעלה די מרשימות. בת׳כלס, מדובר באחד ממחשבי ה-14 אינץ׳ החזקים בשוק ויחד עם ה-Arc iGPU, נראה שאינטל מחקה די בקלות את הפער שהיה בינה ובין המתחרה הגדולה – AMD ומעבדי ה-Radeon 680M או ה-780M.
מעבד ה- Intel Core Ultra 7 155H המצוייד בשש ליבות כולל hyper Threading, מפגין ביצועי על בהחלט מרשימים – ראו תוצאות המבדקים.
כרטיס גרפי
נכון, המשחקים של היום יש להם דרישות רבות ותעצומות המכילות גם בקשה צנועה לשימוש ב- Dgpu, אבל גם כך, הביצועים של ה-Inter Arc בהחלט מכובדים. לא ממש ניסיתי להריץ משחקים תובעניים במיוחד, שכן אנו מדברים כאן לא על ״מחשב גיימינג מוצהר״, אבל, כשכבר הרצתי משחקים, לא נרשמו במיוחד אי אילו בעיות או הודעות שגיאה, התרסקויות או באגים כלשהם. חשוב לזכור כי על ידי הגדלת תדירות הפעולה של הכרטיס הגרפי הממהרת אותו (GPU Overlocking) עוזרת למקסם את הפוטנציאל של יחידות העיבוד הגרפיות. כאשר התכונה הזו מופעלת, ניתן לפתוח ביצועים נוספים המאפשרים חווית צפייה או משחק חלקה יותר, עיבוד מהיר יותר ויכולות חישוב משופרות. ניתן להפעיל/להשבית תכונה זו ב-Lenovo Vantage.
אחסון
כונן SK Hynix NVMe SSD בהחלט מספק ביצועים על ציר די קבוע וללא עצירות או השהיות. המעברים – הורדות והעלאות – התבצעו במהירות הבזק.
חיי סוללה
תודות למוד צריכת חשמל, המערכת שבחנו הפגינה עמידות רבה לאורך זמן (גם ללא ה-PSU). המחשב שרד כ- 11.5 שעות (בתנאים של בהירות מופחתת) – נתון די מרשים לכל הדעות. הסוללות אף תומכים במצבי טעינה מרובים, המתאימים להרגלים שונים של שימוש בחשמל. ניתן להחליף את מצב הטעינה הפעיל של הסוללה ב-Lenovo Vantage וב-Lenovo PC Manager.
מחיר וזמינות
את הנייד Lenovo Yoga Pro 7 14 ניתן להשיג ברשתות המחשוב הגדולות וברחבי האינטרט בחנויות מתמחות
המחיר שלו נכון לכתיבת שורות אלו עומד על קצת מעל 7000 ש"ח למפרט המחשב בסקירה. ניתן להשיג אותו בעוד תצורות כמובן במחיר גבוה יותר.
שורה תחתונה:
מאז השקת מעבדי ה-Core Ultra, ניתן לראות שאינטל חזרה לגב הסוס. יש לה כעת גם כיצד לענות ללקוחות שמעריכים עם מה להתחרות ביריב החדש הלא הוא מעבד ה-ARM של קוואלקום ומעבד ה-Radeon 780M של AMD וגם מענה ללקוחות שיודעים להעריך iGPU מהיר במיוחד. ה- Yoga Pro 7 14IMH9 על שלל תכונותיו המרשימות, צריכת חשמל, חיי סוללה, מארז פרימיום, מסך 3K מרשים, עם רמות בהירות גבוהות ודיוק צבעים, מה עוד נותר לבקש?