חברת XPG חברו פעם נוספת לאינטל וביחד יצרו את המחשב החדש של החברה XPG Xenia Xe, המחשב הראשון שפתחו אינטל ו-XPG ה- XPG Xenia Gaming אשר הגיע עם כרטיס גרפי של Nvida Geforce 2070 או Gtx 1660TI. הפעם XPG ואינטל החליטו ללכת על מחשב דק וקל יותר ולהכנס לעולם האולטרה בוק עם כרטיס גרפי של אינטל ה-Iris Xe שיושב על המעבד. המחשב מבוסס על מחשב הבסיס של חברת אינטל ה- Nuc Laptop M15 ו-XPG ביצעו לו התאמות לחומרה ולביוס בשיתוף פעולה עם אינטל. לקחתי את המחשב לסקירה מקיפה כדי לראות האם XPG ואינטל הצליחו לספק מחשב גיימינג במחשב אולטרהבוק ללא כרטיס גרפי ייעודי.
מה בקופסה
- מחשב נייד XPG Xenia Xe
- ספק כח 65W
מידע טכני, על חיבורים וקצת על המסך
המחשב הנייד XPG Xenia Xe בסקירה מצוייד במעבד Intel Core I7 1165G7 מעבד מסדרת ה-Tiger Lake של החברה עם מהירות שעון בסיסית של 2.80Ghz ויכול להגיע עד 4.70Ghz במהירות טורבו. בעל 4 ליבות ו-8 תהליכונים לוגיים, עם צריכת חשמל נמוכה של 12W. זכרון של 16GB Ddr4 עם מהירות שעון של 4266Mhz. כונן אחסון XGP Gammix S50 Lite1TB Pcie 4 M.2 Nvme, סוללה בקיבולת של 74.1Whr עם תמיכה בטעינה מהירה מ-0 ל-80 אחוזי סוללה תוך שעה אחת וטעינה מלאה תוך שעתיים וחצי, כרטיס רשת אלחוטי Intel AX201 התומך ב-Wifi-6 ובבלוטות' 5.1.
משקל המחשב עומד על 1.6 ק"ג, לא קל במיוחד בשוק ניידי האולטרה בוק.
חיבורים
בצד שמאל נמצא את החיבורים : USB 4 Type-C ThunderBolt 4.0, USB 3.2 Type-A Gen.2, HDMI 2.0b.
בצד ימין נמצא את החיבורים : מנעול Kensington, חיבור USB 4 Type-C ThunderBolt 4.0, חיבור USB 3.2 Type-A Gen.2, חיבור אודיו 3.5 מ"מ.
המסך
המחשב מגיע עם מסך מגע מבריק בגודל 15.6 אינטש בעל פאנל IPS איכותי ברזולוציה של 1920X1080 FHD עם קצב רענון מסך של 60Hz ומתקפל בזווית של עד 180 מעלות. הבהירות של המסך טובה יחסית עם 451 ניטס של בהירות מסך. המסך מבריק מאוד מהרבה מחשבים שבדקתי לאחרונה ולכן גם חוויתי השתקפויות באור יום קחו בחשבון.
עיצוב המחשב
העיצוב של ה-XPG Xenia Xe מזכיר מאוד את העיצוב של המקבוק ואם מסתכלים מרחוק אפשר להתבלבל בין השניים. המשולש עם הלוגו של XPG בצד שמאל של המחשב מזכיר לנו מהר מאוד שלא מדובר במחשב מק בוק. הגוף עשוי מאלמוניום איכותי שנחתך ב-CNC לקבלת גוף מושלם ואחוד. מאחורי המחשב נמצא את פתחי האוורור של המחשב ומתחת עוד פתחי אוורור ושני פתחים אחד מכל צד לרמקולים. כשפותחים את המסך הדמיון ממש חזק למחשב מקבוק סידור המקלדת והגודל שלה עם הטראק פד הגדול והפס המחורר מעל המקלדת ממש מזכיר את העיצוב של המק. לא יודע אם Intel עצבו את מחשב ה-Nuc הזה בכוונה או לא אבל הדמיון ממש מורגש.
מקדלת, טאץ פד , רמקולים ומצלמת האינפרה אדום
מקלדת
המחשב מצוייד במקלדת גדולה ומרווחת ונחשבת למקלדת מלאה, למעט מקשי החיצים למעלה ולמטה שצומצמו, מקשי המקלדת רכים ומספקים נוחות חלקית בהקלדה עליהם הם הרגישו לי קצת רכים מדי, המרחק בין המקשים מספק מאוד ואפשרו הקלדה מהירה ונוחה , הקי טרוול שלה עומד על 1.2 מ"מ ואין פידבק מספק מהמקשים שוב רכים מדי לטעמי, סה"כ מקלדת סבירה שמספקת מרווח טוב בין המקשים ומאפשרת הקלדה בלי ללחוץ בטעות על מקשים אחרים.
מקום להניח את הידיים קיים פה בשפע בזכות מבנה הגוף הגדול. למקלדת 2 מצבי בהירות תאורה ואפשרות כיבוי שלה.
טאץ פד
הטאץ פד ש-XPG ו-Intel שידכו למחשב עושה עבודה מעולה, הוא עשוי משטח זכוכית וסיפק דיוק רב. כל תנועת אצבע שודרה במהירות למסך ותזוזת העכבר הייתה מושלמת מקצה לקצה במשטח, גם הלחיצות והמחוות על המשטח עבדו בצורה חלקה ביותר. לטאץ פד הוסיפו אפשרות של ביטול הטאץ פד למי שרוצה, על ידי הקשה כפולה בצדו השמאלי העליון של המשטח ונורת חיווי בצבע לבן תסמן לנו שהטאץ פד מבוטל, הקשה כפולה שוב תחזיר את הטאץ פד לפעולה.
מורגש שהטאץ פד הגדול והמרווח איכותי מאוד והוא מבין הטובים שיצא לי לעבוד איתם לאחרונה.
רמקולים
זוג הרמקולים מוציאים עוצמת שמע מספקת ולא מעבר. בדומה לרוב מחשבי האולטרהבוק בשוק, הבאסים קצת אנמים ועוצמת השמע לא גבוהה במיוחד. עבדתי על המחשב עם אוזניות ואני בטוח שרב המשתמשים גם ככה משתמשים באוזניות עם המחשב שלהם. לא מצאתי שום מידע על ההספק שלהם. הרמקולים ממוקמים מתחת למחשב הפס הגדול מקדימה נועד לאוורור המחשב.
מצלמת האינפרה אדום
מצלמת הרשת בעלת חיישן אינפרה אדום לעבודה עם Windows Hello של מייקרוסופט, המצלמה באיכות 720P ומוציאה תמונה טובה ביום וסבירה בלילה. שוב כמו רוב המצלמות בניידי האולטרה בוק אין פה חידוש מרענן וחבל. העבודה עם Windows Hello עובדת מצויין ובתוספת חיישן קירבה, מזהה בן אדם שיושב ליד המחשב ופותחת את מסך ההזדהות כאשר קמים מהמחשב, המסך ננעל או כבה בהתאם להגדרות שהחלטנו עליהם. אני לא חסיד של חיישן הקרבה אבל הוא מבצע את העבודה בצורה טובה למי שכן אוהב.
ביצועים, משחקיות וזמני סוללה
ביצועים
במבחן הביצועים הכללי למחשב PC Mark 10 התקבלה תוצאה של 4932 נקודות, במבחן הביצועים הכללי GeekBenc 5 התקבלה תוצאה של 18901 נקודות, במבחן הביצועים למעבד CineBench R23 התקבלה תוצאה של 5142 נקודות בריבוי ליבות ותוצאה של 1469 נקודות בליבה בודדת, במבחן הביצועים לכרטיס הגרפי 3D Mark Time Spy התקבלה תוצאה של 1785 נקודות, במבחן הביצועים לכרטיס הגרפי SuperPosition בהגדרת 1080P High התקבלה תוצאה של 2324 ובהגדרת 1080P Medium התקבלה תוצאה של 3245, במבחן הביצועים לכונן ה-Nvme עם AS SSD התקבלה תוצאה של 3049.52MB's בקריאה ו-1507.95MB's בכתיבה, במבחן הביצועים לכונן ה-Nvme עם ATTO Disk Benchmark התקבלה תוצאה של 3.03GB's בקריאה ו-2.62GB's בכתיבה, במבחן הביצועים לכונן ה-Nvme עם Crystal DiskMark 8 התקבלה תוצאה של 3854.92MB's בקריאה ו-3259.97MB's בכתיבה.
משחקיות
חברת XPG משווקת את המחשב כנייד גיימינג לייף סטייל ואחרי ששיחקתי בו קצת אני יכול להגיד שבהחלט ניתן לשחק עם המחשב הזה, אבל אל תצפו לקבל מחשב גיימינג עם אפשרות לשחק בהגדרות גבוהות. במשחקי AAA תוכלו לשחק עם המחשב כמו כל מחשב עם כרטיס גרפי Iris XE שיושב על המעבד, במשחקים בהגדרות בינוניות ונמוכות ולהצליח להוציא בין 20 ל 40 פריימים לשניה. כך שבהחלט ניתן לשחק עם המחשב הזה ולהנות. עם המשחק Shadow Of The tomb Raider הצלחתי להוציא בהגדרות 1080P מדיום 30 פריימים לשניה ובהחלט ניתן לשחק בו בהנאה.
זמני סוללה
לפי XPG הסוללה אמורה להספיק עד 16 שעות ללא הטענה בשימוש סביר ובזכות תמיכה בתקן EVo למחשבים ניידים של אינטל אמורים להגיע לזמני סוללה אלה. בפועל כאשר ביצעתי עבודה על מסמכי וורד, פתיחת מספר טאבים בדפדפן כרום וצפיה בסרטוני יטויוב הצלחתי להוציא מהסוללה כ-6 שעות עבודה. במשחקים עם בהירות בינונית הגעתי ל-2 שעות עבודה. עד שהמחשב התריע על סוללה ריקה. אם תרצו לשחק במחשב מומלץ לשחק איתו כשהמחשב מחובר לחשמל. XPG טוענים גם לטעינה מהירה של 80 אחוז סוללה תוך שעה אחת בבדיקה שלי אכן ניתן להגיע לתוצאה זו תוך שעה קיבלתי 78 אחוז. סה"כ אינטל ו-XPG מספקים זמני סוללה סבירים עם סוללה בקיבולת של 73Whr.
זמינות ומחירים
ניתן להשיג את המחשב הנייד XPG Xenia Xe בכל רשתות המחשוב הגדולות בישראל עם המפרט של המחשב בסקירה במחיר של החל מ-6590 ש"ח כאשר ניתן לרכוש את אותו המחשב עם מפרט נמוך יותר מעבד Intel Core I5 עם 8GB DDR4 וכונן Nvme אחר מה-GAMMIX בעלות של החל מ-5790 ש"ח.
סיכום
המחשב השני של ADATA-XPG בשיתוף עם אינטל הוליד מחשב לא רע בכלל, עם נתונים מרשימים יחסית למחשב אולטרה בוק עם גוף שעשוי מאלומניום איכותי. ומאפשר לשחק עליו גם במשחקי AAA בהגדרות בינוניות ולבצע משימות שגרתיות כמו עבודה על אופיס וצפיה ביוטיוב עם סוללה שמחזיקה מעמד כ-8 שעות ללא הטענה, מקלדת גדולה ומרווחת, מצלמת רשת אינפרה אדום שתומכת ב-Windows Hello פ'יצר שמקל על החיים בהתחברות למחשב. עם מעבד לא רע Core I7 1165G7 ועם זכרון מספק של 16GB DDR4 מהיר ניתן בהחלט להנות ממנו כמחשב עבודה וגם להנות ממשחקים בשעות הפנאי. חבל שהתמחור של המחשב גבוה יחסית בישראל.
אהבתי
- מראה חלק ויפה מזכיר מחשבי מקבוק.
- תמיכה בתקן USB 4 החדש והמהיר בזוג חיבורי ה-ThunderBolt.
- זמן סוללה טוב.
- מסך מגע עם צבעים טובים ומדוייקים.
פחות אהבתי
- יקר יחסית להיצע בשוק.
- חסר קורא טביעות אצבע
- חסר סוגר למצלמה לפרטיות
- מקלדת רכה מדי