בזמן האחרון אני מקבל כל מיני שיחות בסגנון של ״למה הסקירות של הלפטופים אצלך כאלה חיוביות״? ו״מה אתה מתפעל כל כך מהמחשבים האלה ואולי תהיה יותר מאוזן ותביא יותר ביקורת שלילית״? אחרי שאני מקשיב להם בקשב רב, יש לי רק תשובה אחת: מה לעשות שיצרני הלפטופים מוציאים יותר ויותר דגמים מרשימים באמת? מה לעשות שאני באמת ובתמים מתפעל מפיסות הטכנולוגיה המיחשובית האלה שמצליחות להחזיק בתוך קילו פלוס של מתכת מלוטשת כל כך הרבה יכולות מדהימות?
הלפטופ שהגיע הפעם לסקירה, ה- Zenbook S16 UM5606WA של חברת אסוס, בהחלט הצליח להוציא ממני (ומהסובבים בעת ביצוע האנבוקסינג) כמה קריאות התפעלות. מדובר באולטרה-בוק עם מסך גדול במיוחד, דק להפליא ובונבון אמיתי בלוק שלו. המשקל הוא 1.5 ק״ג – די נמוך למחשבי ה-16 אינץ׳ וניתן לניידו בקלות יחסית. גם המטען (65 וואט בעל פרופיל צנוע והוא שוקל קצת פחות מ-200 גרם כולל הכבל ואפרופו מטען הוא די מתחמם בשעת טעינה, רק שתדעו).
זהו מחשב ליומיום למי שהפרוטה מצוייה בכיסו והוא מתאים לשלל משימות לימודיות/סטודנטיאליות/משרדיות. אל תנסו לפצח איתו את מסתרי הגן האנושי. לא לזה הוא נועד, אבל, את כל המשימות שהזכרתי קודם הוא יעשה ברצון רב.
העיצוב הכללי
קראתי באחת הביקורות על המחשב את האמירה שאם המעצבים של סדרת הטלויזיה האלמותית ״מסע בין כוכבים״ (סטאר טרק) היו מחפשים כמה אביזרים מדליקים לככב אצלם, הרי שהמחשב הזה היה מוצא שם את מקומו בלי כל ספק. מדובר ביצור די מגודל (35.36×24.30×1.29) בצבע שנע בין אפור מלוכלך ללבן, משהו שאסוס מכנה פשוט Ceraluminium. התחושה שהתרכובת הזו מייצרת ליד בהחלט נעימה ואם מוסיפים לתמונה את התצורות והקווים שחוצים את המשטח העליון הרי שמקבלים חפץ די ״מעוצב״.
המקלדת יחסית די שגרתית וכמובן בהתאם לרוח התקופה מצויידת במקש ״קופיילוט״ לשלל יישומי ה-AI. המקשים נעימים למגע ומגיבים היטב. בולט במיוחד משטח המגע הבאמת גדול (15X10 ס״מ) שכולל גם כמה תכונות מעניינות, דוגמת החלקת האצבע בצד שמאל למעלה שולטת על הווליום בעוד צד ימין שולט על בהירות המסך. האפשרות לשינוי תאורת המקלדת בהחלט ראויה לתשבוחות. בשלב זה כדאי לציין לטובת מי שמחפש ״מחשב AI״, זה אינו מחשב קופיילוט +… זוהי מכונה יותר ״רגילה״ כשמדובר על ביצועי AI.
המסך
המסך הוא, ואיך לא, מסך OLED בגודל 16 אינץ׳, התומך בקצב רענון של עד 120Hz ומפגין רזולוציה של 2880X1800. לא רע בכלל. השחור שמקבלים הוא שחור על אמת והניגודיות מרשימה. בהשוואה למסכי ה-IPS התמונה במסך הזה רווייה ומשכנעת בעוצמתה. קצב הרענון של 120Hz מספק אף הוא.
בצידי המסך בצד שמאל ממוקמים שתי כניסות USB-C 4.0, יציאת 3.5 מ״מ לאוזניה ואו HDMI ובצד ימין נמצא חריץ לכרטיסי SD וכניסת USB-A 3.2. סולידי ביותר. בהחלט חסר לי כאן עוד כניסת USB-A אחת. ומה קורה כשטוענים אותו באמצעות חיבור ה-USB-C ורוצים לחבר עוד כמה אביזרונים? או אז יש כנראה צורך בהאב בסיסי שיפתור את הבעיה.
ביצועים
בגדול, אם צריך למקם את הלפטופ הזה על הסקאלה מבחינת ביצועיו, הרי שהוא יישב במקום טוב באמצע הן מבחינת ביצועי מולטימדיה והן מבחינת ביצועי עבודה משרדית.
כאן מדובר באחד המחשבים הראשונים בשוק שמגיע מצוייד במעבדי ה-AI 9 של AMD. ה- Zenbook S16 UM5606 (מתי כבר תתחילו לתת שמות נורמליים למחשבים שלכם??!) בנוי סביב מעבד ה-Ryzen 300 של AMD מסידרת ה-AI שלה (כשיש שני דגמים לבחור מהם) – AI 9 HX 370 או AI 9 HX 365. לאלה משתדכים 16GB או 32GB של זכרון RAM והפתרונות הגרפיים – AMD Radeon 890M או AMD Radeon 880M.
אלינו הגיע דגם ה-365 שכולל גם את ה-Radeon 880M מצוייד ב-24GB של זכרון LPDDR5X (לא ניתן להרחבה) וכונן של 1TB NVMe SSD. מצד התוכנה מדובר במכונת Windows 11 ומצד התקשורת עם העולם – זו מתאפשרת באמצעות צ׳יפ Wi-Fi 7 של חברת מדיהטק – שעושה היטב את העבודה. המצלמה בסיסית ודי סטנדרטית. לא משהו לכתוב הביתה עליו.
למי שמתכנן להשתמש ב-Zenbook S 16 UM5606WA כמכונת משחקים אימתנית, כדאי לו לחשוב פעמיים. ה-Radeon 880M לא ממש מפגיז כשבוחרים משחקים ממש כבדים וחדשים דוגמת Star Wars Outlaws, שדורשים חומרה יותר ייעודית. גם בשימוש ב-1920×1080 פיקסלים, העסק כבר לא רץ חלק. משחקים ישנים יותר יכולים לעבוד לא רע. המסקנה כאן היא שאם אתם לא גיימרים בנשמה ומוכנים קצת להתפשר ברזולוציה זה בהחלט יהיה בסדר עבורכם.
סוללה
כאן מדובר בסוללת 78Whr שהחברה טוענת כי היא תספק 20 שעות של סוללה. נכון, הכל תלוי השימוש. במציאות עם שימוש סביר קיבלתי כ-16 שעות סוללה בין טעינה לטעינה. במצב של WLAN עם בהירות של 150 ניטס מגיעים למשהו כמו 12 שעות עבודה.
Zenbook S16 UM5606WA מחיר וזמינות
ניתן להשיג ברשתות המחשוב השונות וברחבי הרשת הדגם בסקירה מתומחר ב-8,476 ש"ח ב-KSP וניתן לרכוש אותו מכאן : https://ksp.co.il/item/10738-323114 ( קישור שותפים – לא מייקר לכם ועוזר לנו ).
סיכום
באופן בלתי מוסבר די נמשכתי למחשב עם המראה לא שגרתי הזה. יש לו אופי משלו, סיכמתי עם עצמי. נכון, הוא לא הכי קליל בשכונה והביצועים בעולם הגיימינג הם ככה ככה, אבל הוא דקיק להפליא, נראה מרשים דיו ובתכלס בגזרת מסכי הענק של ה-16 אינץ׳, הוא בהחלט הפייבוריט שלי.