סקירה : נתב רשת בעיצוב חללי ה RT-AX82U של חברת ASUS

הנתבים של חברת ASUS תמיד הובילו את השוק הביתי לנתבי רשת ומדי פעם משיקים דגמים מענינים לנתבים שלהם. הפעם ASUS הלכו על עיצוב חדש ומעניין לנתב שלהם, העיצוב בסגנון חללי משהו עם תצוגת לד גדולה שתתאים מאוד גם לגיימרים. לקחתי את הנתב לבדיקה והתוצאות לפניכם.

מה בקופסה?

  • נתב RT-AX82U
  • ספק כח לחשמל
  • כבל רשת RJ-45
  • חוברת הפעלה וניירת

קצת על הנתב ואיפה ROG בכל הסיפור?

בפתיחת הקופסה נגלה לפני נתב מוזר קצת משונה שנראה כמו מנוע של חללית או איזה חייזר שמסתכל עליי. אבל אהבתי ממש, העיצוב לא שגרתי בעליל וזה מה שיפה בו ASUS יודעים לקחת את עיצוב הפלסטיק של המוצרים שלהם לרמות אחרות.

הנתב עשוי מפלסטיק קשיח ומגיע עם 4 אנטנות הפעם מובנות ולא ניתנות להסרה האנטונות הן מסוג 4X4 MImo לתדר ה-5Ghz שזה אומר 4 מקלטים ו-4 משדרים שעובדים ביחד במקביל, ומספקים מהירות מקסימלית בשידור ובקליטה בתדר הזה, ליתר דיוק עד 4804Mbps בשימוש בכל האנטנות. לתדר ה-2.4Ghz הן מתפקדות כ-2X2 והמהירות המקסימלית של תדר זה עד 574Mbps בשימוש ב-2 האנטנות.

הנתב הוא נתב AX כלומר תומך ב-WI-FI 6 ויכול לעבוד גם בטווח ה-160Mhz כלומר הכפלה של טווח ה-80Mhz בכרטיסי רשת תומכים.

מאחורה הנתב מצוייד עם 4 כניסות LAN כאשר אחת מהם יכולה לשמש כפורט מתועדף לחיבור לקונסולת משחקים או מחשב גיימינג והוא מסומן בנתב כ-GAMING PORT ככה ASUS משווקים את הפורט הזה אבל בתכלס ניתן לחבר כל דבר שתרצו לתעדף דרך הפורט הזה. בנוסף הוא מגיע עם כניסת WAN במהירות של עד 1Gbps, חיבור USB 3.0 לחיבור כונן נייד, כפתור כיבוי והדלקה וכפתור Reset.

מקדימה בחלקו העליון האמצעי מצד שמאל ממוקמות נוריות החיווי שמציגות את מצב הנתב האם מחובר לחשמל, חיבור לאינטרנט, רשת 5Ghz , רשת 2.4Ghz.

בחלקו העליון האמצעי הוסיפו כפתור שליטה על סוגי תצוגת הלדים בתב וכיבוי מלא שלהם למי שלא רוצה לראות אותם.

הראוטר הזה הפתיע אותי קצת אני לא רגיל לראות מוצר של ASUS, המגיע עם נורות לדים לגיימרים עד עכשיו הכרתי את המוצרים לגיימרים, ROG של אסוס שהם באופן טבעי מגיעים עם מערך לדים כלשהו. נחמד לראות מוצר שהוא לא ROG המגיע עם לדים.

הנתב משווק כנתב גיימינג וכפי שאתם רואים בתמונה למעלה אין שום איזכור למותג ה-ROG בנתב זה.

וכיאה לנתב גיימינג חברת ASUS ציידה את הנתב עם פורט ייעודי ה-GAMING PORT שדיברתי עליו קודם, עם לדים גדולים מקדימה, והוספת איזור בנתב שנקרא GAME עם אופציה להפעיל תעדופים שונים למשחקים ברשת הביתית ולשרתי משחקים בחו"ל.

חברת ASUS הוסיפה בממשק של הנתב גם איזור לשליטה על הלדים בקדמת הנתב עם ה- AURA RGB של ASUS. עם תבניות מוכנות שניתנות לבחירה : מצב סטטי, נשימה, גלים, מרקי, גרדיאנט, מהפכה, וקשת. בכל אחד מהתבניות ניתן לבחור את הצבע שאותו תרצו להציג על הנתב. כמו כן ניתן לבטל גם מפה את התצוגה של הלדים לגמרי.

שאר הממשק של הנתב דומה לכל ממשק של נתבי ASUS מהדורות האחרונים אין פה שינוי כלשהו בממשק מעבר למה שצייניתי למעלה.

תהליך ההתקנה כמה פשוט ככה קל

תהליך ההתקנה של הנתב מאוד פשוט כיאה לכל הנתבים של ASUS וגם פה אין שוני .

אחרי חיבור לחשמל וחיבור כל כבלי הרשת ל-LAN ואת כבל הרשת של האימטרנט ל-WAN הדלקתי את הנתב והלכתי למחשב לחפש את הרשת הפתוחה שהנתב יוצר לחיבור ראשוני. הרשת זוהתה בהצלחה ואז מכוונים לכתובת בדפדפן http://router.asus.com
ומגיעים לממשק ההתקנה : הגדרת שם משתמש וססמא של ספק האינטרנט, בוחרים בשם וססמא שרוצים לתת לרשת האלחוטית שלנו (אפשר לבחור שמות נפרדים לרשת לרשתות האלחוטיות) , בוחרים האם רוצים לאפשר את העבודה עם וויפי 6, בוחרים שם וססמא לנתב, אם יש עדכון קושחה נראה את זה בשלב הזה, אם לא רוצים לעדכן ניתן ללחוץ על ביטול ואז ההתקנה הסתיימה.

ליחצו על התמונות להגדלה

אפליקציה

לנתב יש גם אפליקציה שניתן להוריד מהחנות של גוגל או אפל, ולהנות משליטה על הנתב מכל מקום בעולם "צריך לאפשר את זה בנתב" בשונה מנתבים אחרים ASUS הוסיפו אפשרות של Mobile Gaming Mode המאפשר לתעדף את תעבורת הרשת למשחקים בסלולרי. מאחורי הקלעים הנתב מפעיל QOS על טלםונים סלולריים. בנוסף גם מהאפליקציה ניתן לשלוט על תאורת הלדים בנתב.

בדיקת מהירות חיבור רשת אלחוטי וויפי 6

בבדיקת מהירות בתדר 5Ghz בוויפי 6 הגעתי למהירות מדהימה של 924MB לשניה בהורדה ו-113 בהעלאה. מי צריך כבל רשת בכלל 🙂

סיכום זמינות ומחירים

הנתב של אסוס ה-RT-AX82U הוא נתב בעל יכולות WI-FI 6 מהיר מאוד ומאוד איכותי כמו רוב הנתבים של חברת ASUS. העיצוב המעניין והגדרתו כראוטר לגיימרים בהחלט תומאת את הצהרות החברה.

הנתב ניתן לרכישה במגוון חנויות ברחבי הארץ במחיר של החל מ-850 ש"ח. 

גלריית תמונות מורחבת

שתפו את הכתבה:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

כתבות נוספות

רימיני סטריט ו-ServiceNow בשת"פ למקסום ערך וחיסכון ב-ERP
רימיני סטריט ו-ServiceNow בשת"פ למקסום ערך וחיסכון ב-ERP
סקירה : CMF Buds Pro 2 – אני והבאדי שלי
סקירה : CMF Buds Pro 2 – אני והבאדי שלי
השקה : Epson EH-Q – מקרני לייזר 4K עם תצוגה עד 1000 אינץ
השקה : Epson EH-Q – מקרני לייזר 4K עם תצוגה עד 1000 אינץ
סקירה: תחנת עגינה Lenovo USB-C Slim Travel Dock
סקירה: תחנת עגינה Lenovo USB-C Slim Travel Dock
סקירה: Logitech MX Brio – מצלמת רשת 4K עם תכונות מתקדמות
סקירה: Logitech MX Brio – מצלמת רשת 4K עם תכונות מתקדמות
INTEL ו-AMD מקימות קבוצת ייעוץ לקידום חדשנות במערכת x86
INTEL ו-AMD מקימות קבוצת ייעוץ לקידום חדשנות במערכת x86
ביקורת אוזניות הגיימינג HyperX Cloudx stinger 2
ביקורת אוזניות הגיימינג HyperX Cloudx stinger 2
previous arrow
next arrow

שמרו על קשר

אנו עושים הכל על מנת לספק לכם תוכן איכותי אמין ומקורי במידה ומצאתם טעות או לכל נושא אחר אנא מלאו את הפרטים למטה ונחזור אליכם במהירות האפשרית.