שוק כונני האחסון הניידים רווי בשלל מוצרים וסוגים שונים של התקנים, אך לא כל כונן אחסון נייד מסוגל לענות לצרכים של המשתמש המקצועי הזקוק לאחסון בנפח גדול, שיהיה מהיר ורצוי שגם יהיה מוקשח ועמיד בפני נפילות וטלטולים. כשמדברים על משתמשים מקצועיים מדברים בדרך כלל על צלמים, עורכי גרפיקה ווידאו וכל משתמש שזקןק לכונן אחסון על בסיס קבוע לגיבויים והעלאת קבצים בתדירות גבוהה. חברת SanDisk, הכריזה על סדרת פתרונות אחסון חדשה בחודש מאי השנה תחת המותג SanDisk Professional וכוללת בתוכה גם את כונני ה-G Technology. לקחתי את כונן האחסון הנייד G-Drive SSD לסקירה מקיפה על מנת לבדוק האם הוא עומד בדרישות של המשתמשים המקצועיים.
מה בקופסה
- כונן G-Drive SSD 2TB
- כבל USB Type-C ל- USB Type-C
- כבל USB Type-C ל- USB Type-A
- ניירת
נתונים טכניים וקצת על עיצוב הכונן והאריזה
לכונן חיבור אחד מסוג USB 3.2 Gen.2 Type-C ומסוגל לעבוד במהירות מקסימלית של עד 10Gbp, כלומר במהירות של עד 1024MB לשניה. אגב, זאת המהירות המקסימלית שנקבל מכל כונן נייד בחיבור מסוג USB 3.2 Geb.2 בתנאי שהכונן הפנימי עובד לפחות במהירות זו. מתחת למכסה המנוע של מארז הכונן SanDisk בחרו לשדך את הכונן SN550 Nvme בגרסה לכוננים חיצוניים מסדרת ה-Blue של החברה. בגלל מגבלת המהירות של חיבור ה-USB אני יכול להבין מדוע SanDisk הלכו על כונן מסדרת ה-Blue ולא מסדרת ה-Black למשל. כונן ה-SN550 מגיע למהירות של 2600MB's בקריאה ו-1800MB's בכתיבה. מהירויות שעוברות את יכולות תקן USB Gen.2, ויספקו מהירות מקסימלית בתקן זה. הכונן שוקל 90 גרם והוא קטן מימדים אם כי עבה במקצת. מידות : 95X50X14.6 מ"מ.
>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים
עיצוב :
הכונן מגיע בקופסה בצבע לבן עם צילום של הכונן בחזית ולוגו SanDisk Professional, בצד העליון השמאלי של האריזה. בצד הימני העליון מידע על נפח הכונן ומהירות כתיבה\קריאה. בתוך האריזה קופסת קרטון קשיח שעליה מונח הכונן ותחתיה הכבלים והניירת. בשונה ממוצרי SanDisk לצרכנים הביתיים שם האריזות אדומות קו מוצרי הפרו הוא בצבעי הלבן והאפור. הכונן עטוף בגומי קשיח בצבע שחור עם פתחי אוורור מקדימה ומאחורה שחושפים את צלעות הקירור הכסופות של הכונן. במרכז העליון של הכונן האות G בצבע כסף סימן ההיכר של כונני G-Technology, החלק העליון עשוי מתכת ומחובר עם שני ברגים הניתנים לפתיחה על מנת לפתוח את ההתקן הנייד במקרה הצורך. בחלק התחתון שממשיך את הגומי השחור יש נורת חיווי המאירה בצבע לבן כשהכונן מבצע פעולות כתיבה\קריאה.
עמידות אבטחה וביצועים
הכונן לא סתם מוקף במעטפת העשויה מגומי, הכונן עמיד בפני נפילות עד גובה 3 מטרים ועמידות בפני ריסוק בעוצמה של עד 907 ק"ג. בנוסף הכונן למרות שחיבור ה-USB שלו פתוח עמיד בפני מים ואבק בתקן IP6. הכונן מאובטח באמצעות מנגנון הצפנה חומרתי מובנה 256 ביט AES-XTS המוגן על ידי ססמה ומופעל באמצעות תוכנת SanDisk Security המגיע עם הכונן. הכונן מגיע מהמפעל מפורמט עם מערכת הקבצים HFS+ פורמט מערכת הקבצים של חברת אפל, על מנת לאפשר עבודה עם מערכת ההפעלה Windows של מייקרוספוט, פירמטתי את הכונן למערכת הקבצים NTFS והיה ניתן להתחיל לעבוד איתו.
>> הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של טכנולוגיה ואנשים
מבחני ביצועים :
הכונן חובר למחשב הנייד שלי Asus Zephyrus Duo 15 לחיבור USB Type-C 3.2 Gen.2 כדי לספק תוצאות במהירות 10Gbps.
על מנת לבדוק את יכולות הכונן ביצעתי איתו מספר בדיקות עם ארבעת תוכנות הבדיקה שאני אוהב לבדוק איתם ביצועי כוננים : Crystal Disk Mark 8, ATTO Disk Bench Mark, AS SSD ו-BlackMagic Speed Test. ביצעתי גם בדיקת העברת קובץ גדול מהכונן ואליו ואלו התוצאות של כלל המבחנים:
בדיקת מהירות עם Crystal Disk Mark 8 :
בקריאה רציפה מהכונן התוצאה שהתקבלה 1043MB's, בכתיבה רציפה לכונן התוצאה שהתקבלה 995MB's.
בדיקת מהירות עם ATTO Disk Bench Mark :
בקריאה רציפה של 8MB מהכונן התוצאה שהתקבלה 994.17MB's , בכתיבה רציפה של 8MB's התוצאה שהתקבלה 912.11MB's.
בדיקת מהירות עם AS SSD :
בקריאה רציפה מהכונן התוצאה שהתקבלה 966.48MB's , בכתיבה רציפה מהכונן התוצאה שהתקבלה 924.27MB's.
בדיקת מהירות עם BlackMagic Speed Test :
התוצאה שהתקבלה בקריאה מהכונן 921.3MB's , ובכתיבה 917.8MB's.
בדיקת העתקת קובץ גדול מהכונן ואליו :
העתקה של קובץ בגודל 37GB אל הכונן במהירות של 670MB's בממוצע.
העתקה של קובץ בגודל 37GB מהכונן לכונן אחר במהירות של 786MB's בממוצע.
זמינות ומחירים
הכונן SanDisk Professional G-Drive SSD יגיע לישראל במהלך השנה וכרגע מחירו באמזון ארה"ב עומד על 359.99$ לפני מיסים.
סיכום
הכונן G-Drive SSD של SanDisk למשתמשים המקצועיים בהחלט עונה על צרכי המשתמש המקצועי, במהירות העברת הקבצים וכמו שניתן לראות ממבחני הביצועים הגיעו קרוב מאוד להבטחות היצרן, מספק עמידות גבוהה בזכות כיסוי הגומי שמקיף את המארז, ומאפשר הצפנה חומרתית של 256 ביט למניעת גניבת מידע. למשתמש הביתי ישנם כוננים שעולים קצת פחות ומספקים את אותם הביצועים כמו ה-T7 של סמסונג למשל. למשתמשים המקצועיים בייחוד לאלה שנמצאים בדרכים הכונן יכול להתאים מאוד.
אהבתי
- נורת חיווי שמראה שהכונן בעבודה.
- תמיכה בחיבור USB 3.2 Gen.2.
- הגנות נגד מים ואבק וקשיחות לנפילות.
- המראה הייחודי שלו.
פחות אהבתי
- גדול ועבה יחסית למתחרים.
- קצת כבד.
- מצריך התעסקות בפירמוט מחדש בגלל מערכת HFS+ .
- יקר יחסית למתחרים.