שעון אפל סדרה 6
אפל, מובילה בעולם השעונים החכמים בשנים האחרונות והשעונים שלה תמיד היו חדשניים ומענינים. בספטמבר השנה אפל, השיקה את ה- Apple Watch סדרה 6, עם פונקציה חדשה של ניטור רמת החמצן בדם ועוד כמה שדרוגים קלים. האם הפונקציה החדשה והשידרוגים החדשים, מצדיקים שדרוג מהסדרות הקודמות? והאם שווה לקנות את השעון החדש מסדרה 6? בסקירה זו, ננסה לענות על שאלות אלו ועוד. השעון החכם של אפל מגיע בכמה גרסאות וגופים ממתכות שונות. ביניהן גרסת ה- LTE וגרסאת ה-GPS, אשר מגיעה עם גוף אלומינום בלבד ואת הגרסא הזאת אנו סוקרים כאן.
תכולת הקופסא :
השעון עצמו
משטח טעינה עם כבל USB
ניירת
רצועה לשעון
*לא מגיע עם מטען חשמלי
נתונים טכניים :
מידה 40mm או 44mm
תצוגת רטינה Always on Oled LTPO
מעבד S6 Dual Core
W3 שבב האלחוט של אפל
U1 שבב המולטי בנד
Wifi 802.11 2.4+5.0Ghz
Bluetooth 5.0
אפליקציית רמת החמצן בדם :
אפל, הוסיפו לשעון מסדרה 6 עוד חיישן, שמאפשר את בדיקת רמת החמצן בדם דרך האפליקציה בשעון. הפעולה פשוטה, מפעילים את האפקליציה לוחצים על התחל והחיישן מבצע את הבדיקה תוך 15 שניות. הבדיקה לא תמיד צולחת, "צריך לשחק עם המיקום של השעון ולא לזוז ואז הסיכוי להצלחה יותר גבוה" כאשר הבדיקה מצליחה, תקבלו תוצאה של רמת החמצן בדם באחוזים.
האם הפונקציה הזאת עובדת? התשובה היא בהחלט כן, עובדת אבל לא בצורה מושלמת. ואינני יודע עד כמה הנתונים מדוייקים. לכן אין להסתמך על התוצאות, או להתייחס אליהן כנתון מדוייק.
שדרוגים לעומת סדרות קודמות :
מלבד חיישן רמת החמצן בדם, טעינת השעון, מהירה יותר מהסדרות הקודמות. אבל רק בקצת, טעינה מ-0 ל-100 אחוז לקחה בשעון מסדרה 6 כשעתיים. בשעון מסדרה 5 טעינה של שעתיים הביאה לתוצאה של 80 אחוזי סוללה.
לא הבדל משמעותי במיוחד. בנוסף התווספו לשעון מסדרה 6 שני צבעים חדשים, כחול ואדום. בשעון מסדרה 6, הוסיפו מעבד חדש מעבד ה-S6, אשר אמור לשפר את חיי הסוללה ואת מהירות העבודה עם השעון. בפועל, לא הורגש שינוי בחיי הסוללה ובמהירות העבודה עם השעון לעומת הדגם משנה שעברה. מבחינת זמן עבודה עם השעון עד לטעינה, נמדד זמן של יום וחצי בהטענה אחת כולל מצב שינה. הסוללה מתרוקנת מהר יותר, אם משתשים בחיישנים השונים באופן תכוף. בסדרה 6, ה-Always On Display בהיר יותר פי 2 מהסדרה הקודמת לפי מה שאפל מדווחת. במציאות לא הורגש הבדל בין 2 הגרסאות. בסדרה 6 אפל, הוסיפו את שבב ה-U1, בטכנולוגיית ה-UWB אשר יאפשר איתור מכשירים תומכים בסביבת השעון ויאפשר לבצע AIR DROP, המאפשר העברת קבצים למכשיר תומך על ידי כיוון השעון אליו. ואת חיישן האלטימטר שתמיד פעיל ומראה לכם את הגובה שלכם ביחס לגובה פני הים.
מערכת ההפעלה WATCH OS 7 :
מערכת ה-Watch Os 7, מביאה איתה כמה חידושים, כגון אפשרות לשלב כמה פנים לשעון לפעילויות שונות, למשל פני שעון לעבודה ופני שעון לבית או לחדר כושר וככה תוכלו להתאים את פני השעון שלכם לפעילות שאותה אתם מבצעים. בנוסף ניתן לבחור מימוג'י מתוך מגוון או להכין אחד בעצמכם, באמצעות האפלקיציה הייעודית למימוג'י. אופציה נוספת שאפל הוסיפו לשעון, היא מעקב השינה, המאפשרת לעקוב אחר הרגלי השינה שלכם, על מנת לאפשר את האופציה הזאת יש לכוון את אפליקצית זמן השינה, מתי אתם הולכים לישון, כמה זמן תרצו לישון ומתי תצטרכו לקום מהשינה. האופציה הזאת לא מספקת מספיק נתונים, וישנן אפליקציות צד שלישי שעושות עבודה טובה יותר מהאפליקציה המובנית בשעון. אופציית ה-ECG, ניטור קצב הלב, עובדת בישראל ועובדת מצויין יש לשים את האצבע על כתר השעון ולחכות 30 שניות. מקבלים תוצאות מדוייקות של קצב הלב שלכם וניתן להעביר את התוצאות לרופאים בארץ.
סיכום
כגון טעינה מהירה יותר ב 20 אחוז ובהירות מסך ב-Always On Display, אשר היה לא מורגש
וניטור רמת החמצן בדם, לא הייתי רץ לשדרג את השעון סדרה 5 שלי. כמובן שכל אחד יבחן
את צרכיו האישיים ואת רצונותיו וייבחר במה שמתאים לו אישית. אפל Watch סדרה 6, למי שעוד לא קנה שעון הוא בחירה מצויינת, השעון מלא בשלל פונקציות כושר ואורח חיים בריא ועובד מעולה.
והוא בין השעונים הטובים בעולם היום. חשוב להדגיש, שהשעון עובד עם מכשירי אייפון בלבד ואינו נתמך במכשירי אנדרואיד.