סקירה : EK AIO Elite Aurum 360 D-RGB קירור מים הכל באחד של חברת EK

חברת EK, יצרנית פתרונות קירור מקוסטמים החלה לאחרונה לייצר פתרונות קירור AIO (הכל באחד) וספינת הדגל של החברה עם פתרונות קירור אלה נכון ליום כתיבת סקירה זו, הוא דגם Elite Aurum 360 שעליו נדבר בסקירה. דגם העלית מגיע עם 6 מאווררים בתצורת Push Pull והוא נמכר בשתי גרסאות : ה-Elite הבסיסי שמגיע עם בלוק בצבע שחור וה-Aurum שמגיע עם בלוק וחיבורי צינורות בצבע זהב. יצאתי לבדוק האם קיים הבדל כלשהו בטמפרטורות המעבד בין ה-EK AIO 240 D-RGB שאותו סקרתי כאן לבין ה-EK AIO Elite Aurum 360 D-RGB.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

מה בקופסה

  • AIO Elite Aurum 3 360 D-RGB
  • ערכת אביזרים ומתאמים למעבדי Intel ו-AMD
  • בקר לשליטה על המאווררים ותאורת ה-RGB
  • כבלי RGB ו-PWM לבקר
  • 6 מאווררים EK-Vardar S 120ER D-RGB
  • חוברת הפעלה

המחשב שעליו התקנתי את מערכת הקירור מגיע עם המפרט הבא :

מארז – Phanteks דגם Eclipse P600s
לוח אם – Auros z390 Pro Wifi
מעבד – Intel I9 9900K
זכרונות – Corsair Vengeance 64GB
כרטיס מסך – Auros 1060 Extreme Gaming
ספק כח – Corsair RM 650I

>> עיקבו אחר הערוץ של טכנולוגיה ואנשים בטוויטר

עד כמה קל היה להרכיב את ה-AIO?

בקופסה, מגיעים די הרבה חלקים בעיקר בגלל שזהו דגם הפרימיום של חברת EK ובגלל שמערכת הקירור בתצורה המלאה שלה כ-Push Pull מצריכה שימוש ב-6 מאווררים על הרדיאטור. (ניתן לעבוד עם מערכת הקירור גם בתצורה של Push או Pull בלבד עם 3 מאווררים, "ולנצל" את שלושת המאווררים הנותרים לקירור המארז.)

בשקית הברגים והתושבות נמצא כל מה שצריך לעבודה עם מעבדי AMD או Intel. לאחר שבחרתי את התושבת למעבד שלי ואת כל הברגים הנחוצים לחיבור הבלוק ואת הברגים לחיבור המאווררים לרדיאטור, ביצעתי הרכבה של המאווררים לרדיאטור. משימה לא קשה במיוחד, מה שכן היה חשוב לוודא את כיוון המאווררים לטובת ה-Push Pull, הרכבת המאווררים לקחה לי באזור ה-10 דקות.

לאחר הרכבת המאווררים עברתי להתקנת התושבת על בלוק המשאבה. אני אוהב לשים את המשחה הטרמית בעצמי אז הסרתי את המשחה הטרמית ש-EK שמו במפעל ושמתי משחה טרמית, אני משתמש במשחה טרמית של קורסאייר TM30, לא משהו מטורף משחה טובה שעושה את העבודה. (ניתן לעבוד גם עם המחשה טרמית הלא רעה בכלל שמגיעה מהמפעל למי שלא רוצה לטרוח.) חיברתי את זוג התושבות "הכנפיים" שמתחברים בקלות לבלוק ומשם התקנת התושבת של הבלוק על הלוח, הברגה של 4 ברגים והתושבת במקום. השיטה של EK לחיבור הבלוק לתושבת המעבד חביבה עליי במיוחד, לכל בורג מלבישים קפיץ קטן ועליו את ההברגה ובכך משיגים הברגה חזקה וקלה של הבלוק לתושבת. אין צורך לחזק עם מברג אבל אני אוהב, אז חיזקתי עם מברג.
וידוא שהבלוק צמוד על ידי משיכה קלה והמשכתי להתקנת הרדיאטור למארז המחשב.

מיקמתי את הרדיאטור בחלק העליון של המארז, כאשר הצינורות מכוונים לצד ימין של המארז. בגלל שהמאווררים מחוברים גם מהצד השני של הרדיאטור ההרכבה קצת התארכה כי הזכרונות די הפריעו קצת משחק עם הצינורות והכל הסתדר, זהו, הרדיאטור מותקן, סיפור של 15 דקות והכל מותקן ומדוגם.

נשאר לחבר את המאווררים ללוח ואת בלוק הקירור ללוח. המאווררים מגיעים עם חיבור PWM בעל 4 פינים  וחיבור RGB עם צריכת חשמל של 5V בעל 3 פינים. הבלוק מגיע עם חיבור PWM בעל 4 פינים וחיבור RGB עם צריכת חשמל של 5V בעל 3 פינים ומגיע ללא חיבור USB לניהול תאורת ה-RGB.לאחר שחיווטתי את הכבילה וביצעתי דיגום נשאר לבדוק את המערכת, ביצעתי הדלקה ראשונית ונכנסתי לביוס כדי לוודא שהכל "מנגן" והמאווררים עובדים ותאורת ה-RGB תקינה, הכל עבד כמו שעון, ההתקנה בוצעה בהצלחה. סה"כ התקנת מערכת הקירור לקחה באזור ה-40 דקות.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

תאורת ה-RGB וקצת על בקר השליטה

בהדלקת המחשב, המאווררים האירו באור בצבע כחול אחיד, ככה לוח האם שלי החליט, התאורה של הבלוק בכלל לא האירה אז עברתי לתוכנת ה-RGB Fusion של Gigabyte ושיניתי הגדרות להתאמת הצבעים שאני אוהב.כל המאוורים כולל תאורת הבלוק (רק הסמל של EK מאיר בתאורת RGB) נדלקו והאירו את המחשב בתאורת Rainbow.

מערכת הקירור תומכת ב-D-RGB וב-ARGB ועובדת עם תוכנות השליטה שמגיעות עם לוחות האם כגון: Gigabyte RGB Fusion ו-Asus Aura.

את מהירות המאווררים ניתן לשנות בהגדות הביוס של לוח האם או על ידי תוכנות שליטה שמגיעות עם הלוח או תוכנות צד שלישי כגון :  Speed-Fan.

חברת EK, צירפה לערכה בקר שהוא בעצם מפצל של תאורת ה-RGB ושל חיבורי המאווררים. הבקר לא שולט על מהירות המאווררים או על תאורת ה-RGB. הבקר מאפשר ניהול כבילה מסודר ושימוש מינימלי באמצעות חיבור בודד ללוח האם למאווררים וחיבור בודד ל-RGB. הבקר מתאים לאלה מאיתנו שאין להם מספיק חיבורים על גבי לוח האם או רוצים לבצע ניהול כבילה בצורה יעילה. הבקר מתחבר לחיבור SATA לצורך הזנת חשמל ומגיע עם כניסות ל-6 מאווררים וחיבורי RGB וחיבור אחד נוסף למאוורר וה-RGB של בלוק הקירור. הבקר מגיע עם מגנט חזק ולחלופין ניתן להבריג אותו למארז במקום כונן SSD.

>> עיקבו אחריי באינסטגרם

מידע טכני

רדיאטור

מידות – 395X120X27 מ"מ

מאווררים

מידות – 120X120X25 מ"מ לכל מאוורר.
מהירות – 550-2200 סל"ד 
רמת רעש – 31.6 דציבל במהירות מקסימלית.
חיבור – 4 פינים
מתח חשמל 12V

משאבה

מידות – 88X70X64 מ"מ
מהירות עבודה – 1000-3300 סל"ד

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

ביצועים

בבדיקת טמפרטורה ראשונית בביוס הטמפרטורה עמדה על 27 מעלות בממוצע כאשר בפיק, הטמפרטורה הגיעה ל-29 מעלות. תוצאה טובה ודי קרובה למערכת הקירור EK AIO 240 D-RGB שסקרתי כאן.

בבדיקת טמפרטורה במערכת ההפעלה על ידי תוכנת OCCT, הטמפרטורה עמדה על ממוצע של 29 מעלות, מהירות המאווררים עמדה על 1000 סל"ד, קצת פחות מחצי יכולת שלהם. בהעלאת מהירות המאווררים ל-2200 סל"ד הטמפרטורה עמדה על 25 מעלות, תוצאה מעולה במצב סטטי של המחשב. כשהורדתי את מהירות המאווררים ל-550 סל"ד הטמפרטורה הגיעה ל-35 מעלות.

בבדיקת סטרס למעבד עם תוכנת OCCT הגעתי לתוצאות הבאות:

כשהמאווררים היו על מצב מקסימלי, בבדיקה ארוכה לאורך זמן של 7:35 שעות, הטמפרטורה של המעבד נעה סביב ה-55 מעלות ומהירות המאווררים עמדה על 2200 סל"ד. תוצאה מעולה גם כאן.

מבחינת ביצועים ה-EK AIO Elite Aurum 360 D-RGB מספק את הסחורה ומגיע במאמץ של שעות עבודה רבות לטמפרטורה של 55 מעלות בממוצע.

>> עיקבו אחר הערוץ של טכנולוגיה ואנשים בטוויטר

זמינות ומחירים

את ה-EK AIO Elite Aurum 360 D-RGB ניתן להשיג בישראל בחנויות הרשת של TMS ואצל AFIK-CUSTOME-DESIGN היבואן הרשמי של מוצרי EK בישראל, בעלות של 1680 ש"ח.

>> עיקבו אחריי באינסטגרם

סיכום

ה-EK AIO Elite Aurum 360 D-RGB, היא מערכת קירור מרשימה מאוד בעלת 6 מאווררים ונועדה לקירור בשיטת ה-Push Pull משיכה וזריקת אוויר, עם עיצוב שמשדר יוקרה עם בלוק וקצוות צינורות בצבע זהב ועם תאורת RGB, קורץ גם לאלו מאיתנו שרוצים להאיר את המחשב בתאורה צבעונית. אם כי קיימים בשוק מערכות קירור AIO עם תאורת RGB יותר מרשימה, אבל הגדולה של הגוף קירור הזה היא ביכולת לקרר את המעבד בצורה מעולה. וכן יש הבדלי טמפרטורות בין ה-AIO 240 ל-ELITE 360 אבל ההבדל הוא לא כזה גדול באזור ה-10 מעלות לטובת ה-ELITE וההפרש במחיר בין שניהם לא בטוח שמצדיק את ההפרש ביניהם.

אהבתי

  • קלה להתקנה
  • מקררת מעולה
  • העיצוב מרשים

פחות אהבתי

  • יקר מאוד ביחס לתמורה.
  • תאורת RGB בבלוק רק בלוגו של EK.

ציון כללי

שתפו את הכתבה:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

כתבות נוספות

סקירה : Lenovo Legion 7i Gen 9 16 Inch לגיימרים ויוצרי תוכן
סקירה : Lenovo Legion 7i Gen 9 16 Inch לגיימרים ויוצרי תוכן
Samsung Food Plus – חווית אוכל משודרגת בטכנולוגיית AI
Samsung Food Plus – חווית אוכל משודרגת בטכנולוגיית AI
סמסונג מציגה חידושי AI בתערוכת IFA ברלין 2024
סמסונג מציגה חידושי AI בתערוכת IFA ברלין 2024
Intel Core Ultra 200V – השקת מעבדי הלונאר לייק לניידים
Intel Core Ultra 200V – השקת מעבדי הלונאר לייק לניידים
השקה : Garmin Fenix 8 – סדרת שעוני הספורט עם יכולת לביצוע שיחות
השקה : Garmin Fenix 8 – סדרת שעוני הספורט עם יכולת לביצוע שיחות
הושק בישראל : Ecovacs Deebot X5 Pro Omni , שואב רובוטי חכם
הושק בישראל : Ecovacs Deebot X5 Pro Omni , שואב רובוטי חכם
Nvidia ACE , וגם G-Sync משופר הוכרזו בתערוכת Gamescom
Nvidia ACE , וגם G-Sync משופר הוכרזו בתערוכת Gamescom
previous arrow
next arrow

שמרו על קשר

אנו עושים הכל על מנת לספק לכם תוכן איכותי אמין ומקורי במידה ומצאתם טעות או לכל נושא אחר אנא מלאו את הפרטים למטה ונחזור אליכם במהירות האפשרית.