סנטה קלרה, קליפורניה, 9 באפריל 2024 – בכנס הלקוחות והשותפים Intel Vision 2024, השיקה אינטל את מאיץ Intel Gaudi 3 וחשפה את החזון החדש שלה למהפכת ה-GenAI. סקר שהחברה מפרסמת מוצא כי
רק 10% מהארגונים בעולם הצליחו בשנה הקודמת להעביר פרויקטים של בינה מלאכותית משלבי המחקר, הבדיקות והפיילוטים לשלב היישום בפועל. כלומר, רוב הארגונים (90%) עדיין נמצאים בשלבים מוקדמים יותר של אימוץ GenAI.
הכוכב של ההכרזה הוא ללא ספק Intel Gaudi 3, מאיץ הבינה המלאכותית החדש של אינטל, שיגיע בתהליך ייצור 5 ננומטר. מדובר בשבב עוצמתי ביותר, שמבטיח זינוק משמעותי בביצועים לעומת מתחריו. בהשוואה ל-NH100, גאודי 3 צפוי לספק בממוצע אימון מהיר יותר ב-50% על מגוון מודלי שפה מתקדמים, תפוקת הפקה (inference) גבוהה ב-50% וחיסכון באנרגיה של 40% על גבי מודלי שפה מגוונים, לצד יתרון ביצועים בעיבוד משפטים ארוכים יותר. גאודי 3 מתהדר בהפקה מהירה יותר בכ-30% על מודלים מובילים כמו Llama ו-Falcon.
גאודי 3 מסוגל לעבד יותר שאילתות או קלטים בפרק זמן נתון בהשוואה למתחרים המובילים בתחום, אחת המטריקות המרכזיות להערכת ביצועי מערכת בינה מלאכותית בשימוש מעשי, לצד מדדים כמו מהירות האימון (הזמן שלוקח למודל ללמוד מהדאטה), צריכת האנרגיה, ועלות החומרה. לפי אינטל מדד זה חשוב מאוד ביישומי AI בזמן אמת, כמו מערכות המלצה, מנועי חיפוש או צ'אט-בוטים, שצריכים להגיב במהירות לכמות גדולה של בקשות.
בגאודי 3 צפויות להשתמש מובילות שוק במחשוב כמו Dell, Supermicro, Lenovo ו-HPE. הוא יגיע במגוון תצורות – החל מכרטיס הרחבה בפורמט PCIe שקל לשלב במערכות קיימות, ועד ללוח אם סטנדרטי ומודול מאיץ פתוח (OAM). המעבד החדש צפוי להיות זמין ליצרני מחשבים מובילים כבר ברבעון השני של 2024, עם השקה רחבה יותר ברבעון שלאחר מכן. גם דגם ה-PCIe המיועד להתקנה פשוטה במערכות אמור להגיע עד סוף השנה.
בינתיים, מפתחים יכולים להתחיל לעבוד כבר עכשיו עם גאודי 2 בענן הפיתוח של אינטל, וללמוד, לבנות אבות טיפוס ולהריץ יישומי AI. אינטל הודיעה על לקוחות חדשים שיעשו שימוש בגאודי, בהן: ענקית הטכנולוגיה IBM ותאגיד הענק הגרמני בוש.
מבחינת עתיד, הטכנולוגיה והארכיטקטורה של גאודי 3 תשמש בסיס למעבד הגרפי החדש של אינטל בשם Falcon Shores, שישלב את ה-IP של גאודי ושל Xe עם ממשק תכנות אחיד המבוסס על מפרט oneAPI של החברה.
לצד גאודי 3, אינטל השיקה את המותג Xeon 6, משפחת מעבדי שרתים חדשה עם ביצועי AI גבוהים, יכולת הרחבה לענן ויעילות אנרגטית מעולה. מעבדי ה-Xeon 6 עם ליבות E מדור חדש צפויים להציע שיפור של פי 2.4 בביצועים לוואט ופי 2.7 בצפיפות השרתים בהשוואה לדור הקודם.
כדי ליצור פלטפורמה פתוחה שתאפשר לחברות לבנות מערכות בינה מלאכותית מתקדמות ביתר, אינטל מקימה פלטפורמת AI פתוחה בשיתוף עם שותפים מובילים, ותאפשר לחברות ולארגונים כמו IBM, RedHat, SAP ו-Hugging Face לבנות מערכות AI מתקדמות בצורה פשוטה, כולל שימוש בטכנולוגיית RAG (retrieval-augmented generation) המאפשרת ל-AI"להבין" טקסט ולייצר תוכן חדש באיכות גבוהה.
במקביל, אינטל הודיעה על שיתופי פעולה עם ענקיות הענן כמו, Google Cloud וחברות אבטחת מידע כמו Thales ו-Cohesity, כדי לשלב את טכנולוגיות הפרטיות והאבטחה המתקדמות של אינטל, שמפותחות במרכזי הפיתוח של ישראל, בשירותי הענן שלהן.
בתחום המחשוב האישי, מעבד הדור הבא למחשבים הניידים Lunar Lake יציע למעלה מ-100 TOPS וכ-46 ליבות NPU לשיפור משמעותי ביכולות ה-AI. משמעות הדבר שביצועי בינה מלאכותית של Lunar Lake – יהיה בעל ביצועים גבוהים ב-50% מהדור הנוכחי של מעבדי אינטל ללאפטופים (Intel Core Ultra).
לבסוף, אינטל חשפה קטגוריית מוצרים חדשה הנקראת בקר ממשק רשת (AI NIC) כרטיס רשת AI מבוסס על תקנים פתוחים ובהתאמה לקונסורציום Ultra Ethernet, שנבנה במיוחד לפריסות AI בקנה מידה גדול. הוא צפוי להגיע לשוק בשנת 2026. מדובר בפרוייקט שהניהול שלו יתבצע בישראל והעובדים שיפתחו אותו יגיעו מ ישראל, ארה"ב, הודו
"החדשנות מתקדמת בקצב חסר תקדים, הכל מתאפשר על ידי סיליקון – וכל חברה הופכת במהירות לחברת בינה מלאכותית", אמר מנכ"ל אינטל, פט גלסינגר. "אינטל מביאה AI לכל מקום ברחבי הארגון מהמחשב האישי למרכז הנתונים ועד לקצה. הפלטפורמות האחרונות שלנו גאודי, Xeon ו-Core Ultra מספקות קבוצה מגובשת של פתרונות גמישים המותאמים לענות על הצרכים המשתנים של הלקוחות שלנו ולנצל את ההזדמנויות העצומות העומדות לפנינו".