באיחור אופנתי משהו הגעתי גם אני לאוזניות ה-BUDS PRO של CMF והאמינו לי (כן, כן, אני שוב עושה לכם את זה) היה שווה לחכות. הערת ביניים אחת לפני שניגשים לעבודה: אני מאוד אוהב מותגי יוקרה שעולים המון המון כסף. תמיד נראה לי שאם המחיר באמת גבוה סביר שהתמורה אף היא בשמיים. ואתם צודקים: לא תמיד זה כך. אבל, אני אפילו אוהב יותר מותגים צנועים שהרגליים שלהם על הקרקע, שיש להם משימה אחת חשובה: לספק סחורה אסתטית ואמינה במחירים שווים לכל נפש, וזו, האמינו לי משימה הרבה יותר קשה משמקבלים אלה שמפתחים את מותגי הסופר-על ללא מגבלות תקציביות.
אם לא שמעתם על המותג החדש יחסית בטוח הספקתם דווקא כן לשמוע על חברת האם Nothing, שנוסדה, בין השאר על ידי המייסד השותף של יצרנית הטלפונים המיוחצנת להפליא OnePlus. מאחורי הקלעים עומדים גם תותחי על נוספים דוגמת ממציא האייפוד, מייסד משותף של Twitch ועוד כמה אושיות רשת.
האוזניות הראשונות של החברה המוכשרת הזו הגיעו לשוק כבר לפני כמה שנים ומהר מאוד כבשו נתח שוק לא קטן בעיקר בקטגוריית ״האוזניות המעוצבות, הביצועים הטובים והמחירים ההגיוניים״…
דבר אחד שלא ידעתי (מתוך עוד כמה וכמה דברים) היה העובדה שהשם של המותג CMF הוא בכלל ראשי תיבות של Color Material Finish שזה מסכם, בערך, את החזון והרצון של כל מעצב מוצר מתחיל.
העיצוב
המארז שבהן מגיעות האוזניות מדוגם להפליא. הפתיחה הקלילה חושפת קופסה קטנה ועגולה, בתוכה על מצע מגנטי יושבות האוזניות כשבמארז גם כבל USB-C ומספר מתאמי גומי לאוזניים שהתגלו כחשובים ביותר במיוחד לאור העובדה שמדובר באוזניות המספקות מיסוך רעשים – ANC (העובדה שבמחיר הזה אתם מקבלים 6 מיקרופונים שמספקים ביטול רעשים הוא בכלל בשורה כשמדובר בטווח המחירים הכה נמוך הזה בו שוכנות האוזניות. לאלה מצורפת חוברת זערורית פיצפונית (שצריכה הייתה להגיע בליווי זכוכית מגדלת שלא סופקה). על החלק הפנימי הוטבעו איור עם הסבר פשטני לשימוש ראשוני וברקוד שמעניק גישה לאפליקציה הייעודית.
בשלב הזה כבר תבחינו לבד שהקופסה מאוד שונה מקופסאות טעינה של יצרנים אחרים. היא… איך לומר, עגולה. כן. עגולה וגם אין לה נקודת עגינה/קשירה לתפס בתיק או במכנסיים. כשנושאים את היצור העגול בכיס, מגיעה גם התובנה שאתם אוהבים יותר את הגרסאות היותר מסורתיות. הקופסה דמות הגליל, לא הכי יושבת טוב בכיס. בחזית יש סטריפ לד ומאחור שקע הטעינה. בפנים האריזה ימצא גם כפתור לאתחול של הצימוד – מהלך שהיה מיידי ונטול היסוסים מול האייפון שלי.
האוזניות עצמן, בתצורת דמעה, או כדור לכאב ראש, נראות בערך כמו אחרות בשוק, אבל, מה שנכון, נכון: רואים פה טאץ׳ וטביעת אצבע של מעצבים מוכשרים. על כל אוזניה מוטבעים 3 עיגולים (מלא, ריק ומקווקוו) שמספקים שליטה על הפונקציות לטובת הקשה בודדת, כפולה או משולשת. מילה לגבי הצבע: לסקירה הגיע הדגם השחור (שאני אישית מעדיף, כי זה מרזה לי את האוזניים), אך ניתן בהחלט להשיגן גם באפור בהיר, או בצבע תפוז בוהק. בחלק הפנימי שוכן גם חיישן אופטי שמזהה את חבישת האוזניות – נתון שבהחלט נדיר בטווח המחירים של האוזניות.
סאונד
אחת התלונות המאוד פופולריות על האוזניות האלחוטיות הלא יקרות היא בתחום הבאסים, או המחסור בהם. טכנאי ויצרני CMF Buds Pro, שכנראה קוראים ספרות מקצועית בזמנם הפנוי, הפנימו ולמיטב הבנתי השתמשו בפתרונות חומרה ותוכנה כדי לתגבר את הבאסים – משימה שמולאה בהצלחה תוך ניצול היכולות של דרייבר LCP+PU גמיש ביותר ויצירה של חללי אוורור לסאונד בגוף האוזניות עצמן שיצרו צלילים שלמים יותר ובאסים עוצמתיים יותר. אם אתם מאלה שפחות מתחברים לבאסים, הרי שלאפליקציה (Nothing X) יש אקוואלייזר מובנה לטיפול בסוגיה.
בגדול: הסאונד באוזניות האלה בהחלט נשמע טוב ואפילו הרבה יותר טוב מכמה וכמה דגמי אוזניות הממוקמות הרבה יותר גבוה מבחינת עלותן. הצליל אנרגטי, מלא חיים ויחסית מאוזן ובטוח מעולה יחסית למחיר האוזניות עצמן.
מיקרופון ושימוש יומי
האוזניות תומכות בקודקים SBC ו-AAC על בלוט׳ות 5.3. המיקרופון מבצע את שנדרש ממנו והשיחות נשמעות די ברורות.
ה-CMF Buds Pro מספקות עד 45db של ANC עם תדר נרחב שמגיע עד 5000Hz . טווח תדרים רחב זה מאפשר ל-Pro Buds לחסל מגוון רחב של רעשים לא רצויים. זה בא לידי ביטוי בהאזנה למוזיקה באוטובוס או במשרד, שבו צלילים לא רצויים יכולים לכלול גם צלילים בתדירות גבוהה יותר כמו מערכות HVAC, פטפוטי סרק (וכאלה יש הרבה) או מכונות צילום רעשניות.
האוזניות מגיעות מצויידות בתקן IP54, שאומר ההתמודדות סבירה עם מים ואבק. הדירוג לא תופס לגבי המנשא כך שרצוי לא להעמיד אותה במבחני מים/אבק.
במבחן ה״הליכה עם אוזניות בלי הפסקה״, ה- Pro Buds סיפקו את הסחורה ולא נרשמה ואו דוווחה כל בעייה של שימוש ארוך טווח. הן קטנות דיין, קלות דיין ובצירוף מתאמי הסיליקון מספקים את הסחורה.
הסוללה בקיבולת 55mAh יכולה לספק עד 11 שעות של מוזיקה רציפה בטעינה אחת כשה-ANC כבוי וכשש וחצי שעות עם פעיל. עם כוח הגיבוי המאוחסן במנשא , אפשר לקבל עד 39 שעות של זמן האזנה לפני שהמנשא צריך טעינה. המנשא של ה-Pro Buds תואם לטעינה מהירה וטעינה מהירה של 10 דקות תספק עד 5 שעות של זמן האזנה עם ANC כבוי.
האפליקציה
גם כאן, כבחלק של החומרה, תכנון האפליקציה נעשה עם חשיבה רבה. היא מעוצבת היטב וקלה בשימוש.
האפליקציה שהורדתי בקלות רבה, מספקת אף היא את הסחורה והיא זמינה למשתמשי אייפון ואנדרואיד והיא התגלתה כדי שימושית. ניתן להתאים את ה-EQ, להתאים את תצורות הנגיעה (כפולה, משולשת או אחרות). אין הקשה אחת לטובת מניעת הפעלות לא מכוונות. ניתן גם לכוונן את תצורות ה-ANC. ביטול הרעשים מחולק לשלוש רמות של שליטה ידנית (ביטול/הפעלה מלאה/מצב שקיפות), אבל אין התאמה אוטומטית. אפשר כמובן גם לכבות קליל את התכונה – פעולות שבאות לידי ביטוי בביפ קטן. ביטול הרעשים מוצלח ביותר, אלא שמצב השקיפות קצת מאכזב שכן אינו מדגיש דיו קולות מהסביבה והללו נשמעים מעט דרך שכבה של צמר גפן.
הערה ששמעתי מחבר שמשתמש באותן אוזניות בדיוק היו כשהוא מפעיל את ה-ANC הבאסים נהיים עמוקים יותר, אבל, אני מודה ומתוודה שאני לא הרגשתי בתופעה.
מה שכן, אם אתם מתכננים לשחק עם האוזניות עליכם – אתם חייבים לשכוח מכך. הסיבה: אפקט ההשהייה… בממוצע, השהיית הסאונד נעה בין 200 ל-300 מילישניה – שזה די הרבה. התוצאה: אי סינכרון בין הנעת השפתיים של דוברים בווידאו לבין הדיבור שיוצא מהם. המלצה שנתן לי העורך, להחזיר את האוזניות לקופסה ואז להחזירן שוב לאוזן פותר את הבעיה בחלק מהמקרים – ובחלק לא ממש.
באפליקציה ניתן גם להשתמש בתצורת Find My Earbuds ואף לבצע עדכונים מפעם לפעם בקושחה.
מסקנות
האוזניות עולות 239 ש"ח. במחיר הדי נמוך הזה מקבלים אוזניות מעוצבות, קלות משקל, נוחות לאוזן עם אפליקציה נוחה בשימוש, איכות ביטול רעשים יותר ממשביעת רצון, סוללה תותחית וסאונד בהחלט משביע רצון למי שאינו אודיופיל מושבע שגדל על ברכי בנג אנד אולפסון. נכון, יש פה ושם באוזניות האלה צרימות מרגיזות כמו ההשהייה ואיכות המיקרופון, אבל, אם אני שם את רשימת היתרונות מול רשימת החסרונות ומסתכל גם על תגית המחיר, אני לא יכול שלא להגיע למסקנה שיש כאן קנייה טובה וכי Nothing הצליחה בגדול במשימה: לספק סחורה אסתטית ואמינה במחיר שווה לכל נפש.