סקירה : מקלדת Razer Ornata V3 Tenkeyless – מקלדת גיימינג קומפקטית

מותג מוצרי הגיימינג Razer , השיקו השנה ( 2023 ) את הגרסה השלישית למקלדת ORNATA TENKEYLESS , מקדלת חוטית קומפקטית בעלת 87 מקשים ( TENKEYLESS מייצג את החוסר ב-10 מקשי המספרים במקלדת מלאה ) , בעלת פרופיל נמוך להורדת לחץ ממפרק היד , מקשי ממברנה שהלבישו עליהם לחצן מוגבה כמו במקשים של מקלדת מכנית , פטנט של רייזר המאפשרת חווית מקלדת מכנית במקלדת רגילה (Mecha-Membrane Switches). המקשים מצופים בציפוי UV למניעת שחיקה לאורך זמן ומוארים בתאורת RGB כיאה למקלדת גיימינג. ניתן למצוא כאן מספר פיצ'רים וביניהם : הקלטת פקודות מאקרו ויכולת תכנות של כל מקש בנפרד ותמיכה בטכנולוגיית 1000Hz ULTRAPOLLING.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

פתיחת קופסה 

בתוך הקופסה נמצא :

– ניירת

– מדבקות 

– משענת יד 

– מקלדת ORNATA V3 TKL

על עיצוב וקצת טכני

המקלדת קומפקטית ומציגה מבנה עבה ומלבני כאשר המקשים "מרחפים" מעל המסגרת שלה המקנה למשתמש יכולת הקלדה נוחה. אורך המקלדת : 36.3 ס"מ , המסגרת עשויה פלסטיק קשיח ואיכותי , פרופיל המקלדת מתחתית המקלדת ועד גובה המקשים עומד על 31 מ"מ , המקנה לה פרופיל נמוך וביחד עם משענת היד הופך אותה לארגונומית , להקלה על מפרקי הידיים. משקל המקלדת : 644 גרם , קצת כבדה יחסית למקלדת קומפקטית אך זה לא בהכרח רע , המשקל מוסיף לה יציבות על השולחן. במרכז המקלדת מאחור , נמצא את כבל ה-USB העטוף בסיבים קשיחים עם חיבור TYPE-A ( הכבל מקובע ולא ניתן לנתק אותו ) . מאחור נמצא את רגליות המקלדת המאפשרות להגביה אותה במידה ונרצה בכך.

רייזר עושה שימוש במקלדת הזו במקשי הממברנה העשויות סיליקון או גומי בדר"כ , אלו מקשים שנמצאים במקלדות בטווח הזול של הסקאלה ולא מספקות הנאה בהקלדה כמו עם מקשים מכניים או אפילו מקשים עם מנגנון המספריים.  רייזר חשבו על פתרון , איך לאפשר למקלדות עם מקשי ממברנה , להשמע ולהרגיש כמו עם מקשים מכניים ופיתחו את מקשי המכה ממברנות ( Mecha Membrane ) , אשר יושבים על הממברנות ומאפשרות להגביה את המקשים ובשילוב עם מגרעת מאלומיניום , מספקות את התחושה של מקשים מכניים. המקשים עצמם עשויים מפלסטיק ABS , אלו זולים יותר ממקשי PBT , רייזר ציפו אותם בשכבת UV המקנה להם עמידות והרגשת חספוס לאחיזה נוחה של האצבעות המקלידות עליה ובכך פיצו על שימוש בחומר הזול יותר במקשים.

למקלדת שלושה מקשי קיצור דרך ייעודיים בצד ימין שלה אשר שולטים על עוצמת הקול במחשב ועל עצירת\הפעלת מדיה ( כפתור זה מעביר קדימה שיר בלחיצה כפולה ומעביר שיר אחורה בלחיצה משולשת עליו ). בנוסף על מקש ה-PG DN קיצור דרך למצב שינה של המחשב ועל מקש  ה-DEL קיצור דרך להשתקת\הפעלת הקול. מתחת למקשים אלו נורות חיווי להצגת CPAS LOCK , מצב גיימינג והקלדת פקודות מאקרו.

גם לצד הגיימינג רייזר דאגו ויש מקשי קיצור למצב גיימינג במקש ה-F10 ומקש להקלטת פקודות מאקרו במקש ה-F9.
תאורת ה-RGB פה היא על 8 אזורים כלומר אין פה שליטה על התאורה ברמת המקש הבודד , השליטה על התאורה מתבצעת דרך תוכנת CHROMA STUDIO של רייזר והממקלדת עצמה ניתן לשלוט רק ברמת הבהירות כאשר ישנם 20 מצבי בהירות עד כיבוי מוחלט. 

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

חווית שימוש 

אני רגיל למקלדות מלאות 108 מקשים , קשה לי לעבוד עם מקלדות ללא מקשי המספרים בהם אני עושה שימוש שוטף. אז מראש המקלדת קיבלה אצלי מינוס גדול עוד טרם פתחתי את הקופסה. אבל אחרי שימוש של שבועיים רצופים איתה אני בהחלט משנה את דעתי עליה , נכון מקשי המספרים חסרים לי עדיין אבל אני די נהנה לעבוד עם המקלדת , היא קומפקטית ותופסת פחות מקום על השולחן שלי , הגובה שלה והמשטח לידיים  מדוייקים לי מאוד ואני מצליח לבצע הקלדה מהירה עליה בקלות. למי שרוצה ניתן להגביה אותה בעזרת הרגליות הנשלפות מאחור. 

המקלדת מרגישה יציבה על השולחן בזכות הכובד שלה ורגליות הגומי המעולות שמונעות תזוזה כלשהי לא משנה כמה אני מקליד מהר ומזיז אותה. תאורת ה-RGB מוסיפה למקלדת המון מהיופי שלה בלעדיהן היא שחורה ומשעממת. לפי רייזר ניתן לבחור בין 5 מצבי RGB באמצעות המקלדת , משום מה המקלדת מסרבת לבצע את הבחירה שלי ונאלצתי לבחור את סגנון התאורה מתוכנת ה-Razer Synapse. מה שכן הצלחתי לבצע זה לכוון את עוצמת התאורה, יש פה 20 דרגות עוצמה שזה מעולה. מקשי המדיה מגיבים מהר והפונקציה של הקשה כפולה ומשולשת על מקש העצירה שאמורה להעביר שירים קדימה ואחורה לא עובדת בכל דבר רק בפלייליסטים ביוטיוב הצלחתי להפעיל את הפונקציה הזאת.

המקשים עצמם קליקיים ומספקים הרגשה חמודה של מקשים מכניים. מוצלח? כן ולא , כן כי באמת יש הרגשה של לחיצת מקש מכני , גם הגובה שלהם מספק את התחושה של מקשים מכניים. אבל בסופו של דבר הם לוחצים על מתגי ממברנה וזה מורגש מאוד. צריך להקיש עליהם ביותר כח מאשר במקשים מכניים כדי לקבל תגובה טובה למשל והפידבק מהם מרגיש קצת רך מדי כאילו לחצנו על גומי. מקש המאקרו מוצלח מאוד וניתן לבצע פקודות ממש ברגע שצריך אותם גם אם לא ממש זכרנו להשתמש בהם לפני עליית המשחק.  מקש מצב המשחק עובד טוב כאן כיאה למקלדת גיימינג ואכן מונע הקשה בטעות על מקשים כמו מקש וינדוס או מקש אחר שניתן לקבוע איזה באמצעות התוכנה.

ההקלדה על המקשים מספקת פידבק טוב למדי , אם כי בגלל הגודל הקומפקטי שלה המקשים מסודרים צמוד מדי והמרווח בין המקשים מספק אבל לא מושלם , בגלל המרווח הזה , חוויתי מספר טעויות הקלדה. המקשים מחוספסים טיפה וזה עוזר לאחיזה טובה בכל הקשה. מעבר לזה הם מרגישים פלסטיקיים מדי כמו במקלדות בסקאלה הזולה. 

משענת היד המגיעה עם המקלדת קצת אכזבה בגלל הגודל שלה , היא ענקית ותופסת שטח שולחן גדול , די פספסו פה עם הקומפקטיות של המקלדת ומשענת היד הגדולה. המשענת מתמגנטת למקלדת בקלות ולא זזה כאשר היא מחוברת אליה. ההרגשה של מנח הידיים עליה טוב וסה"כ אני מרוצה מהאיכות שלה ובכלל מזה שרייזר סיפקו אותה ביחד עם המקלדת. 

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

תוכנת Razer Synapse

התוכנה מספקת אופציות מועטות לשליטה על המקלדת , ניתן לבצע הגדרה למצב הגיימינג ( כאשר אנו מפעילים את המקש במקלדת ) האפשרויות שניתן לבחור מהם : ביטול מקש הוינדוס , ביטול מקש התפריט , ביטול ALT+TAB וביטול ALT+F4. בנוסף ניתן לבחור במצב HYPER SHIFT , המאפשר להגדיר כל מקש לאיזה קיצור שתרצו למשל לבחור שהאות Z תבצע הגברת עוצמת הווליום. אגב המבחר פה עצום וניתן לקסטם כל מקש לבצע כמעט כל דבר שנרצה. בנוסף ניתן לשלוט על תאורת ה-RGB מכאן ולבחור מתוך 6 מצבי תאורה , לבחור את העוצמה והאם לכבות אותם כשהמסך כבוי או לא ולתזמן כיבוי אחרי זמן מסויים כשמקלדת לא בשימוש. בנוסף ניתן להתקין את CHROMA STUDIO המספקת שליטה מלאה וקיסטום רב על תאורת ה-RGB של המקלדת. 

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

השורה התחתונה

RAZER ORNATA V3 TENKEYLESS – היא מקלדת גיימינג , קומפקטית עם תאורת RGB , מקשי Mecha Membrane המספקים תחושה של מקשים מכניים אך לא ממש מצליחים בכך. פרופיל המקלדת נמוך ועומד על 31 מ"מ מתחתית המקלדת עד לגובה המקשים , מקלדת שלא תופסת מקום על השולחן אך אם תחברו את משענת היד המגיעה איתה היא תתפוס לכם הרבה מקום. ההקשה על המקשים נוחה וטובה אך בגלל המרווח הצר בין המקשים תחוו טעויות הקלדה.
מגיעה עם מקשי קיצור מובנים לשליטה במדיה , מקש מצב משחק ומקש מאקרו להקלדת פקודות מהירות.

המקלדת מתאימה לכאלה המחפשים מקלדת גיימינג קומפקטית זולה יחסית עם כל הטוב שמגיע ממקלדות גיימינג יקרות ובכירות ממנה. סה"כ רייזר מביאה לשולחן מקלדת לא רעה בכלל בטווח המחיר שלה שעומד על איזור ה-320 ש"ח.

שתפו את הכתבה:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

כתבות נוספות

השקה: Epic Lab Edition אוזניות הפרימיום של JLAB הושקו בישראל
השקה: Epic Lab Edition אוזניות הפרימיום של JLAB הושקו בישראל
הכרזה : AOC הכריזה על Graphic Pro U3 מסכים ליוצרי תוכן
הכרזה : AOC הכריזה על Graphic Pro U3 מסכים ליוצרי תוכן
סקירה : Asus Zenbook Duo 2024 (UX8406) – שני מסכים בנייד אחד
סקירה : Asus Zenbook Duo 2024 (UX8406) – שני מסכים בנייד אחד
חדשות : SmartxTopCloud הטמיעה מערכת שו"ב חדשה בשירותי בריאות כללית
חדשות : SmartxTopCloud הטמיעה מערכת שו"ב חדשה בשירותי בריאות כללית
חדשות : האוזניות החדשות של Nothing ה-Ear וה-Ear(a) הושקו בישראל
חדשות : האוזניות החדשות של Nothing ה-Ear וה-Ear(a) הושקו בישראל
חדשות : Insta360 , משיקה את ה-X4 מצלמת אקסטרים 8K
חדשות : Insta360 , משיקה את ה-X4 מצלמת אקסטרים 8K
סקירה : Dell Latitude 9440 – נייד פרימיום 2 באחד
סקירה : Dell Latitude 9440 – נייד פרימיום 2 באחד
previous arrow
next arrow

שמרו על קשר

אנו עושים הכל על מנת לספק לכם תוכן איכותי אמין ומקורי במידה ומצאתם טעות או לכל נושא אחר אנא מלאו את הפרטים למטה ונחזור אליכם במהירות האפשרית.