סקירה : Asus Zenbook 14 OLED – נייד קל משקל עם מעבד Intel Core Ultra החדש

לא אפתיע אתכם אם אספר לכם שמבקרי מוצרי אלקטרוניקה, גאדג׳טים ושאר זוטות שמחוברות לחשמל, טעונים בלא מעט דעות קדומות עוד טרם הם מגיעים לבחון מוצרים שנשלחים אליהם לסקירה. למה? אתם שואלים, והתשובה פשוטה: כי (כמה מפתיע) גם סוקרים הם בני אדם. גם להם יש מצבי רוח, שפעת וחיבה כזו או אחרת, או סלידה, מלא מעט דברים. וככה גם הגעתי למחשב ה-Asus Zenbook 14 OLED. בשנייה שהוצאתי אותו מהאריזה, ידעתי שאני לא יכול שלא לאהוב אותו. לפטופ אולטרה-נייד קליל, סקסי בהופעתו אך גם משדר קשיחות באותו הזמן, נעים למגע במתכתיותו ובגדול (או בקטן…) – בדיוק המחשב שנרצה לצאת איתו לסידרת פגישות עסקים מחוץ למשרד. למסקנות שלי הגיעו גם השופטים בתחרות העולמית המאוד יוקרתית – reddot שהעניקו ל- Zenbook את טייטל הזוכה בקטגוריית עיצוב המוצר לשנת 2023.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

המרכב החיצוני עשוי האלומיניום בגרסת מט, צבוע במעין צבע שחור, אבל, לא ממש שחור, כזה שהמוחות היצירתיים של היצרנית חברת Asus החליטו בפרץ של יצירתיות קופירייטרית לכנות Jade Black, ונכון, הוא לא ממש ירקרק, או מתקרב לכך, אלא נוטה דווקא לכיוון השחור-כחול פלדה, אבל, ניחא. זה המחשב שלכם, אז אתם רשאים לקרוא לו באיזה שם שרק תרצו. דרך אגב, במודעות המכירה אצל המשווקים המורשים הצבע הזה לא קיים ובמקומו ניתן למצוא צבעי Foggy Silver  שהחברה מגדירה כ״רענן ומודרני״ ואת ה-Ponder Blue המוגדר כ״רגוע ומזמין״. ניחא.

את משטחי המט שוברים בעדינות מעין פסי הפרדה מבריקים שמנסים לתת תחושת עומק וזרימה. בקצה הימני העליון – ואם תמצמצו לא תשימו לב – מופיע שם המחשב באותיות קטנות קטנות. אלגנטי למשעי. המשקל – 1.2 ק״ג והעובי של 14.9 מ״מ די מקובלים בז׳אנר. הגימור המעוגל קצת בקצוות מאפשר נשיאה קלה ונוחה. בעיה אחת קטנה למי שטביעות אצבע מפריעות לו בעין והיא – טביעות האצבע שמתעקשות להתמגנט למחשב – מה שאילץ אותי להצטייד במטלית משקפיים ופעם בכמה זמן להעביר ניגוב רציני.   

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

וכן, הלפטופ הזה משדר את מה שאני מצפה ישדר מחשב נייד שאמור ללכת איתי לכל מקום שאני הולך אליו, מה שאומר לא מעט טלטולים, חבטות קלות עד קשות לאורך כל הדרך ואולי אפילו נפילה קטנה מדי פעם. את התחושה מחזקת העובדה שהמחשב הזה עמד בלא פחות מ-12 מבדקי MIL-STD-810H – כלומר מבדקי ׳קשיחות׳ ועמידה בשלל תנאי מזג אוויר שמקורם בסביבה צבאית נוקשה. התוצאה: מחשב שאמור לשרוד מתקפת זומבים, עמיד לחבטות, רעידות, טמפרטורות קיצוניות ואפילו סופות חול ונשורת אבק. בקיצור, היצור הזה ישרוד גם במשרד שהמנקה שלו גוייס בצו 8 לכמה חודשים ולא עושה סימנים שיחזור בקרוב. ואל תגלו לאף אחד, אבל, ניסיתי לעקם קצת את מסגרת המסך (נקודה חלשה בלא מעט לפטופים שנוטים לקבל ׳גלים׳) משימה שלא צלחה. העסק נשאר יציב וקשיח בלי סימן תזוזה.

הפתיחה החלקה מאפשרת הטיה של עד 180 מעלות והצירים משדרים אף הם את הקשיחות הנדרשת. בתחתית, פס הגבהה אחורי ושני פסי הגבהה קצרים יותר, מייצבים היטב את המחשב, דואגים לזרימת אוויר חופשית ותוך כדי הקלדה בפעם הראשונה גם נותנים נטייה קלילה ולא מורגשת כל כך לטובת הקלדה ארגונומית יותר. לקראת בחינת המקלדת של ה- Asus Zenbook 14 OLED גיליתי קצת סקפטיות, כי שמעתי מכמה וכמה מכרים כי מול HP ולנובו, שמייצרות מקלדות לפטופים ברמה גבוהה, ל-Asus יש בעיות בתחום – ומאוד שמחתי שהתבדיתי ואף הופתעתי לטובה. המקלדת הזו היא אחת הטובות בשוק הלפטופים ויכולותיה מופגנות בעיקר בעבודה לטווחי זמן ארוכים. היא נוחה ביותר, עם מרווחים סבירים בין האותיות. התבוננות מקרוב במקשים מגלה את מה שהאצבעות חשו: כל מקש הוא מעט קעור ונותן תחושה מהנה לכל הקשה. בעיה אחת שאופיינית למחשבים עם מסכים קטנים יחסית: מקשי החיצים קצת מרגישים צפופים ולחוצים, אבל, היי זה מה שיש.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

כפתור ההדלקה כולל קורא טביעת אצבע מובנה והטאצ׳פד/טרקפאד משחק משחק כפול, שכן בצידו האחד, שם יש הטבעה מיניאטורית של מחשבון המאפשר מעבר שלו למקלדת מספרית (נגיעה באייקון תעלה תאורת LED של … מספרים ולחיצה על האייקון המשולש שבצד השני קובעת את בהירות התאורה – אהבתי ביותר. אחלה פיתרון.

צידי המחשב עמוסים בכל טוב הארץ. יש שם  תערובת של 2 יציאות Thunderbolt 4 (עם תמיכה בטעינה מהירה וגם חיבורים למסכי 4K חיצוניים – כשיש צורך במתאמי DisplayPort), חיבור למסך HDMI ויציאת USB-Type A. נכון, הרבה שואלים את עצמם מדוע להמשיך ולתת לנו יציאות USB-Type A והתשובה: כי יצרנים לא מעטים של מוצרי קצה עדיין בונים על הסטנדרט הזה. לטובת הקישוריות גוייסו Wi-Fi 6E ובלוטות׳ 5.3. 

כניסת מחבר ה- 3.5 מ״מ עובדת היטב עם אוזניות והסאונד הברור והבאסי מקבל תגבורת מהאודיו של ה-Dolby Atmos וממגבר חכם דו-ערוצי שמתחבר לרמקולים המובנים של Harman Kardon.

למרות המסגרת המאוד דקה האודיו ב-Zenbook בהחלט מרשים. אם משתמשים במחשב הנייד הזה לטובת שיחות קוליות ולפגישות וידאו, לא צפויה  שום בעיה לשמוע או להישמע.

לתחושות החיוביות שמשדר המסך מצטרפת מצלמת רשת של 1080p (עם מגן פרטיות) המשתמשת בטכנולוגיית AiSense של Asus והפחתת רעשים כדי לספק איכות טובה עד טובה מאוד. לא מתחרה במצלמת אינטרנט ייעודית, אבל זאת בהחלט עובדת היטב. עם תמיכה באפקטים של Windows Studio , ניתן גם להחיל טשטוש רקע ומסננים אחרים על מצלמת האינטרנט ולגרום להם לעבוד בכל אפליקציה מבלי להשתמש במשאבי מעבד. בחבילה גם מקבלים חיישן עומק אינפרא אדום, המעניק כניסה ללא סיסמה דרך Windows Hello.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

המסך

ואז מגיעים לגולת הכותרת: מסך 14 אינץ׳, 2880X1800 עם פאנל OLED כמובן.

Asus הייתה אחד ממותגי המחשבים הניידים הראשונים שנכנסו לעולם ה-OLED וכדגם דגל, ה-Zenbook 14, ללא ספק, מדגים מדוע מדובר בהובלת השוק. מדובר בפאנל בגודל 14 אינץ', והוא משתמש במה ש- Asus מכנה פאנל Lumina OLED . הוא מבטיח עד 550 ניטים של בהירות ו-100% כיסוי של DCI-P3.

כמו כל מחשבי ה- OLED , גם המסך שלנו נראה נהדר. הצבעים חיים וברורים והשחורים באמת שחורים, מכיוון שניתן לכבות לחלוטין פיקסלים, מה שאומר שאתם מקבלים ניגודיות אינסופית. הדבר המוזר היחיד ששמתי לב אליו הוא שכאשר הבהירות מוגדרת ל-0%, הנקודה הלבנה הופכת בעצם לצהובה. זה לא עניין גדול מכיוון שכנראה לעולם לא תשתמשו בו בבהירות הזו, וזה למעשה קל יותר לעיניים, אבל מעולם לא ראיתי את זה קודם. התלונה היחידה  שלי לגבי המסך הזה היא שהכיסוי של Corning Gorilla Glass נוטה מעט לכיוון אפקט מראה. בעוד שהתצוגה יכולה להיות בהירה למדי, השתקפויות אלו יכולות להקשות מעט על הנראות באור יום.

בבדיקות היותר מעמיקות, תצוגת ה-OLED של Asus Zenbook 14 מתפקדת מצוין עם קצב רענון של 120Hz. לגבי שכפול צבע, אנו מסתכלים על כיסוי sRGB ו-כיסוי DCI-P3 ברמת ה-100 אחוז  , 94% כיסוי של Adobe RGB ו-93% של NTSC . בקיצור – מהטובים ביותר שראיתי אי פעם על מסך כלשהו. שאפו ליצרנים.

צריך לזכור: הצג כאן אינו צג ״מקצועי אמיתי״, עם כיול מפעל מדוייק במיוחד של נכונות הצבע, אבל אתם תמיד יכולים לעשות זאת ידנית אם אתם רוצים או מוכרחים…. מבחינתי, קצב של  120Hz בהחלט מספק את מה שצריך: זרימה יפה לממשקים, כמו גם גלילה של דפי אינטרנט ומסמכים.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

ביצועים

בגזרת המעבד, ה- Intel Core Ultra היה למעשה הבשורה הגדולה עבור מחשבים ניידים בשנת 2024. ראשית, זהו עיצוב ה-disaggregated CPU  הראשון של אינטל, אך חשוב מכך הוא השילוב של רכיב חדש גדול, ה-NPU , שעומד לשמש למשימות הקשורות לבינה מלאכותית. כרגע, הוא מאפשר שימוש ב- Windows Studio Effects, עם אפקטים כמו טשטוש רקע, קשר עין ומסגור אוטומטי. נכון, אפשר לעשות את זה במחשבים ניידים מסוימים ללא NPU , אבל זה פועל הרבה יותר חלק עכשיו, ויש לו פחות השפעה על ביצועי המעבד. עם זאת, זו רק ההתחלה של מה ש-AI אמור לעזור לכם לעשות.

המעבד במחשב שהגיע לסקירה הוא ה-. Core Ultra 9 185H. אינטל די נטשה כאן את השמות המוכרים שלה דוגמת i9 ועברה לטרמינולוגיה החדשה. Core Ultra הוא SoC משולב יותר (System on Chip) מאשר מעבדי אינטל קודמים וכולל CPUs עבור AI , ממשקי זיכרון, בקרות IO וגרפיקה חזקה יותר. בנוסף, יש לו 16 ליבות מעבד ענקיות. הסבר קצר: ריבוי שרשורים (Multi-threading) הוא העתיד. שש מהליבות (הנקראות Performance או P-core ) מיועדות לביצועים גבוהים ותומכות בהילוך יתר (hyperthreading), המאפשר לכל היותר 22 פעולות מקבילות. מתוך עשרת הנותרים, שמונה הם חצי מהירים ושניים חסכוניים במיוחד ואיטיים יותר Low Power), LP-core).

מבדקי המהירות שלנו מראים שהחידושים עושים את שלהם. יש קפיצת מדרגה במהירות של בין 10 ל-30 אחוז – תלוי למי משווים. בסוף היום, המחשב מספק את הסחורה והיישומים בהחלט טסים. זו אינה תחנת עבודה ליוצרי סרטי וידאו או להדמיות תלת ממד מורכבות, אבל, הוא יספק את הסחורה ככל שזה נוגע ליישומים עסקיים מתונים יותר.

נקודה חשובה נוספת הוא ה-Intel Arc GPU המשולב. על הנייר אינטל מבטיחה בערך כפול מהביצועים הגרפיים של Iris Xe , מה שאומר שאנחנו בנקודה שבה ניתן לשחק משחקים רבים במחשבים ניידים ללא GPUs נפרדים. אם לוקחים בחשבון שהמחשב בסקירה אינו מיועד לגיימרים המושבעים שביננו, אלא יותר לסטודנטים/אנשי עסקים, הרי שאין בכך חשיבות רבה מדי, רק שתדעו שאם אתם מתכננים בהפסקות בין פגישה עסקית לפגישה עסקית לשחק ב-Rocket League, הרי שהדרך סלולה בפניכם.

לגבי האחסון, המחשב מגיע מצוייד בכונן 1TB PCIe 4.0 SSD, שמפגין מהירויות מקסימליות בסביבות  5000MB/s – די מהיר, אבל PCIe 4.0 SSD יכול להגיע גם ל- 7000MB/s, כך שהכונן בן הטרהבייט שלנו לא שובר שום שיאים. זכרון ה- RAM של 32Gb תורם את שלו לביצועים המהירים.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

חיי הסוללה

אורך חיי הסוללה שתקבלו בלפטופים תלוי בגורמים רבים, בעיקר המסך והסוללה עצמה. הפעלת תצוגת OLED כה מהירה וברזולוציה גבוהה יכולה ׳לזלול׳ אנרגיה בקצב מהיר. מצד שני, הסוללה כאן גדולה יחסית, עם קיבולת של 75 וואט. למרות זאת, המחשב הוא מה שאנו מגדירים כאולטרה-קל.

זמני העבודה הממוצעים –  כ-12 שעות. באמת מרשים. השתמשתי בהגדרות הרגילות שלי, כשהבהירות מוגדרת בדרך כלל ל-30%, תוכנית החשמל מוגדרת למאוזנת, וחיסכון הסוללה מתחיל לעבוד עם הכניסה לשלב ה-20%. עבודה על המחשב במשך יום ממושך אמורה להיות בסדר ללא צורך בחיפוש אחר שקעי חשמל.

תוכנה

ה-Zenbook 14 OLED מגיע עם מגוון תוכנות מותקנות מראש, כולל גרסת התנסות של McAfee LiveSafe וכלי השירות MyAsus, Screen Xpert (שמספק גישה קלה ליישומי Asus, שנועדו לתחזק את המערכת, לייעל את ביצועי המחשב ולקבלת תמיכה). ה-GlideX של Asus הוא פתרון שיתוף מסך שמשתמש בחיבורי רשת חוטיים ואלחוטיים כדי לארגן מרחב עבודה ומשחקים גדול יותר וחוצה מכשירים. הוא מספק גישה להגדרות ולפרופילי ביצועים, אם כי יש לו הרגל להעלות הנחיות שיקלו על הכיס בכך שישכנעו אתכם לרכישת אחריות מורחבת ושדרוגי שירות אחרים. GlideX הוא בעצם כלי לשיתוף מסך, המאפשר להפעיל אפליקציות מסמארטפון האנדרואיד על מסך המחשב הנייד או להרחיב את תצוגת המחשב הנייד על מסך טאבלט. Screen Xpert  הוא כלי עזר לניהול אפליקציות על פני שולחנות עבודה מרובים, עם כמה אפשרויות שלא תמצאו ב-Windows .

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

וכמובן. Copilot

הבינה המלאכותית (AI) הולכת והופכת לחלק מחיינו ומשנה את האופן שבו אנו חיים ופועלים.  כיום ניתן לראות שהיא תופסת מקום מרכזי ב- Microsoft 365  הודות ל-Copilot. Copilot  מאפשר, מלבד לנהל שיחות עם ה- AI , גם לשאול שאלות, לבקש לכתוב חיבורים ומאמרים וגם ליצור תמונות באיכות גבוהה בחינם. נכון, לא הכל עובד ולא כל הבקשות מתקבלות לביצוע, אבל, מרשים להרגיש את כל העוצמה הזו בקצה האצבעות…

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

מחיר

באתר הסחר ZAP הנייד נמכר באזור ה-5400 ש"ח ותלוי תצורה. 

לסיכום:

אהבתי ביותר. מסך OLED מעולה, בנייה מאסיבית וקשוחה במעטה אלגנטי, ביצועים לא רעים בכלל ומקלדת איכותית. הכל יחד מספק את אותו ״משהו״ שעושה לך חשק לקחת את המוצר מהמדף ולהשאיר אותו אצלך לתמיד (כלומר, עד שיגיע היורש…).

שתפו את הכתבה:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

כתבות נוספות

חדשות : האוזניות החדשות של Nothing ה-Ear וה-Ear(a) הושקו בישראל
חדשות : האוזניות החדשות של Nothing ה-Ear וה-Ear(a) הושקו בישראל
חדשות : Insta360 , משיקה את ה-X4 מצלמת אקסטרים 8K
חדשות : Insta360 , משיקה את ה-X4 מצלמת אקסטרים 8K
סקירה : Dell Latitude 9440 – נייד פרימיום 2 באחד
סקירה : Dell Latitude 9440 – נייד פרימיום 2 באחד
חדשות : Samsung ושנקר מציגות אופנה ו-AI באירוע Galaxy Fashion Tech Show
חדשות : Samsung ושנקר מציגות אופנה ו-AI באירוע Galaxy Fashion Tech Show
חדשות : HP משיקה את OMEN17 – נייד לגיימרים עם יכולות AI
חדשות : HP משיקה את OMEN17 – נייד לגיימרים עם יכולות AI
סקירה: מצלמת אבטחה ביתית Provision PTCam-04
סקירה: מצלמת אבטחה ביתית Provision PTCam-04
סקירה : אוזניות CMF Buds Pro – על איכות לא צריך לשלם הרבה
סקירה : אוזניות CMF Buds Pro – על איכות לא צריך לשלם הרבה
previous arrow
next arrow

שמרו על קשר

אנו עושים הכל על מנת לספק לכם תוכן איכותי אמין ומקורי במידה ומצאתם טעות או לכל נושא אחר אנא מלאו את הפרטים למטה ונחזור אליכם במהירות האפשרית.