היום אני הולך לחשוף בפניכם קצת על מאחורי הקלעים של סקירות מוצרי הטכנולוגיה. קודם כל, המיתוס נכון: הסוקרים אוהבים טכנולוגיה בדיוק כמו הצרכנים שקונים את המוצרים ואולי אפילו יותר… קבלת מוצר טכנולוגי לסקירה, בין אם מדובר בסמארטפון חדש, מקרן קולנוע ביתי או לפטופ, ובמיוחד אקט ההוצאה מהאריזה או הקופסה ממלאים אותך באדרנלין וסקרנות. וכאן מגיע גילוי מספר 2 להיום: הרושם הראשוני בהחלט קובע. נכון, אחר כך יבואו לא מעט התנסויות ובחינות ובדיקות, אבל, לפעמים המבט הזה במוצר שיצא זה עתה לאוויר העולם מאריזתו, יכול להטות את הכף. במקרה של ה-EliteBook 1040 G10, המבט הראשון בישר טובות: הוא משדר את מה שאתם מצפים ישדר לפטופ עסקי של מותג מהמובילים בעולם המחשבים. אהבתי.
המארז
העיצוב הבסיסי של ה- EliteBook 1040 G10 די מזכיר מחשבי EliteBook אחרים. הוא מגיע במגנזיום צבע כסוף מט אלגנט. המקלדת שחורה, נעימה למגע ומסגרת התצוגה הכהה נותנת ניגודיות אסתטית. המקלדת עמידה בפני נוזלים (לא ניסיתי, סורי) ומצויידת בתאורה אחורית ובחיישן טביעת אצבע. סורק טביעות האצבע ממוקם בצד ימין מתחת למקלדת. פריסת המקלדת די סטנדרטית ומיקום מקשי החצים וכפתור ההפעלה המשולב בפינה השמאלית העליונה אינם ממש אופטימליים, אך לומדים להתרגל אליהם.
ה-ClickPad בגודל 12×8 ס"מ התגלה כגדול מספיק ומילא את תפקידו נאמנה. לא נרשמו בעיות בתנועות ׳מצביע׳ או ׳מחוות׳ (עד ארבע אצבעות) במהלך הבדיקה. ניתן גם ללחוץ על החצי התחתון של הרפידה, מה שמייצר רעש לחיצה עמום שנשמע איכותי דיו.
הפתיחה והסגירה חלקות וזורמות (זווית הפתיחה המרבית היא סביב 170 מעלות, והציר המרכזי מותאם היטב למשימה) וכשהמחשב מונח על משטח ישר, היציבות טובה מאוד. האמת, לי אישית קצת מפריע כשהמחשב לא שטוח כולו ב-180 מעלות, אבל, אפשר לחיות עם זה. גם יחידת הבסיס וגם מכסה התצוגה קשיחים ונראה שהם עמידים בפני עיוות. כצעד עיצובי החליטו ב-HP לדאוג למצלמה שקועה (ויותר ממוגנת) זאת בניגוד לניידים של חלק מהמתחרים.
למארז המגנזיום יש השפעה חיובית על המשקל, שהוא בדיוק 1.19 ק"ג. לא כבד מדי עבור מחשב של 14 אינץ׳ (תצורת 16:10), אבל, גם לא קל מדי. המטען הלא גדול שמגיע במארז מוסיף עוד כמעט 300 גרם למשקל. אופציונלי, נתון שצריך לקחת בחשבון כשיוצאים לדרך ארוכה ברגל.
HP מציעה מספר אופציות תצורה למחשב הדגל הזה ובחירת מעבדים (אינטל) ואלינו הגיע דגם מצוייד ב-Core i7 של אינטל, דור 13 דגם 1365U. מערכת ההפעלה, אם כבר שאלתם, היא Windows 11 Pro וגודל הזיכרון DDR5 16 גיגהבייט.
לוגו Bang & Olufson , המוטבע בחזית הנייד מעיד על מערכת שמע מבית טוב. כשהרמקולים מגיעים כרמקולי סטריאו כפולים עם מערך של שני מיקרופונים כפולים, המשופרים (ואיך לא?) בטכנולוגיית הפחתת רעשים.
חיבוריות ותקשורת
רוב החיבורים של ה- EliteBook 1040 G10 ממוקמים בצד שמאל של המארז. שני חיבורי ה-USB-C תומכים ב-Thunderbolt 4 ולכן ניתן להשתמש בהם בנוחות גם לחיבור תחנת עגינה ויש גם 2 יציאות USB Type-A עם קצב העברת נתונים של 5Gbps וחריץ Nano-SIM. כן יש גם יציאת HDMI 2.1 ושקע משולב לאוזניות ומיקרופון.
ה-EliteBook 1040 G10 כולל מודול WLAN מודרני מבית אינטל, קישוריות Wi-Fi 6E ו-Bluetooth 5.3 שסיפקו במהלך הבדיקה קצבי העברה גבוהים מאוד. לא נרשמו גם בעיות ראויות לציון בשימוש רגיל (כולל כמה הורדות גדולות) במהלך תקופת הבדיקות.
מצלמת האינטרנט
למצלמה במחשבים העסקיים בעידן העבודה מרחוק יש חשיבות רבה וב-HP לא חסכו גם כאן. הקצה העליון של מסגרת התצוגה מכיל מצלמת 5 מגה פיקסל שמקליטה תמונות ראויות וכוללת גם תריס מכני. מהיבט חדות התמונה, ישנם כמה יתרונות גלויים בהשוואה לניידים אחרים. במהלך העבודה על המחשב היה לי ברור שאין כאן כל צורך במצלמת אינטרנט חיצונית כדי להגיע לאיכות טובה של שידור. וכן, בנוסף, יש גם מצלמת IR , המאפשרת להשתמש בזיהוי פנים באמצעות ה- Windows Hello.
תצוגה, אחסון וגרפיקה
HP מציעה תצוגות שונות עבור ה-EliteBook , הנייד בסקירה הגיע עם צג ברזולוציית diagonal, WQXGA (2560 x 1600) בגודל 14 אינץ׳, עם ציפוי נגד בוהק עם בהירות 400nits ואכן, איכות התמונה הסובייקטיבית הייתה טובה למדי. התוכן הוצג בצורה חדה וגם תוכן בהיר לא הופיע כמגורען. גם את הבהירות וגם את טמפרטורת הצבע ניתן לכוונן באופן אוטומטי באמצעות חיישן.
צג המט היה במיטבו בתנאי חוץ ובימי החורף הישראלי הרגוע עשה היטב את העבודה. במעט ימי השמש שנרשמו החודש התברר כי הבהירות אינה ממש מספקת וזו הייתה אולי המגרעת הגדולה ביותר שנרשמה במהלך השימוש האינטנסיבי שביצעתי.
הנייד שהגיע אלינו לסקירה מצוייד , בכונן של חברת סמסונג SSD PCIe 4.0 NVMe של 1 טרה שסיפק מהירות עבודה טובה מאוד ( ראו צילומים מטה ).
הגרפיקה מטופלת על ידי ה-Iris Xe Graphics המוכר מבית אינטל כשהביצועים שלו מספיקים למשימות משרדיות יומיומיות ולניגון סרטונים ברזולוציה גבוהה, אבל, אם אתם מתכננים להדגים את יכולותיכם במשחקים כבדים לאחר שעות העבודה, שווה לכם לבחור מחשב גיימינג ייעודי.
מבחינת התחממות, בהסתמך על תחושה ומישוש, טמפרטורות פני השטח של המחשב נותרות ״בגדר הסביר״, עם התחממות קלה בלבד לאחר עומס עבודה. תחת עומס נמוך, הלפטופ כמעט ולא מתחמם.
חיי סוללה
הסוללה בנפח של 51 וואט (מסוג HP Long Life ליתיום יון, בעלת 3 תאים), מאפשרת חיי סוללה טובים ומספקת בין 12-14 שעות שימוש – תלוי שימוש. לסוללה לוקח בערך שעתיים לטעינה מלאה כשהמחשב הנייד מופעל, כאשר רמת טעינה של 50% מגיעה לאחר 34 דקות.
מבחני בנצ'מרק
לחצו על התמונה להגדלה
מחיר
הנייד HP EliteBook 1040 G10 נמכר ברשתות המחשוב המובילות ובחנויות האינטרנט במחיר החל מ-5,548 ש"ח. (תלוי תצורה)
לסיכום, עם מארז מגנזיום איכותי, תכונות אבטחה נרחבות וחיבורים מודרניים, ביצועי המערכת של EliteBook 1040 G10 עונים על צרכי משתמשים לשימוש משרדי יומיומי ויכול להתאים גם לאלו המחפשים נייד ללימודים. בעיית הצג בעל ההספק המעט נמוך לא אמורה להפריע למשתמש המשרדי הממוצע. למי שמחפש מחשב שמשדר ״פרימיום״ וביצועים עסקיים בתצורת 14 אינץ, זוהי בהחלט אופציה נכונה.