סקירה : Lenovo Legion Y34wz-30 – מסך קעור בגודל 34 אינטש

מסך ה- Legion Y34wz-30 של לנובו, תופס מקום של כבוד, על פי הסקירה שלנו, ברשימת מסכי הגיימינג האולטרה רחבים. ביצועי HDR מרשימים עם ניגודיות מוצלחת ורוויית צבעים טובה, מכניסים אותו בקלות לרשימת הקניות של הגיימר המצוי.

בניגוד למגמה אצל לא מעט יצרני מוצרי ״אלקטרוניקה ביתית״ של צמצום ומזעור, כשמגיעים ליצרני מסכי המחשב המגמה מתהפכת: כאן הולכים על גדול וכמה שיותר גדול יותר טוב. מבט מסביב על המדפים אצל המשווקים הגדולים, מראה שהשוק בעד מסכים המוגדרים כ-Ultrawide ענקי מידה, כשברשימה מככבים מסכי OLED מערפלי חושים כמו גם מסכי Mini LED שנשארים מלאי חיות גם בחדרים המוארים ביותר בבית. ובכל זאת, כשהתייצב בפתח השליח עם המארז של מסך ה- Lenovo Legion Y34wz-30, הנופל בקטגוריה השנייה, גם אני הופתעתי. החבילה בגודל של מקרר ממוצע, שגם שקלה כך, נגררה על ידי ועל ידי הבן הסטודנט שהגיע לסוף שבוע והונחה אחר כבוד על שולחן שנבדק מראש שהוא אכן מסוגל לשאת בעומס.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

במארז עצמו שכבה לה ה״מפלצת״ בגודל-״34 אינטש, ובסמוך אליה רגליות מתכת מעוצבות למשעי. מדובר במתקן שאורכו מקצה לקצה מגיע ל-350 מ״מ והוא תפס לא מעט מקום על השולחן. המידות: 807.2 x 451.3 x 320.1 מ״מ. בחבילה מגיעים גם כבל DP, כבל USB Type-A Type-B , כבל חשמל, כבל USB Type-C to Type-C, דו״ח קליברציה של המפעל, חוברת הפעלה ותעודת אחריות.

במבט ראשון לאחר הוצאה מהקופסה (וכן, גם כאן ממש לא כדאי לעשות את זה לבד) התגלה מסך שמזפזפ בין עיצוב של מסך משרדי למסך גיימינג. בגדול: נראה טוב והשתלב יפה באזור המוקדש לגיימינג אצלנו בבית – כשמה שתרם להתאקלמות המהירה היתה תאורת ה-RGB מתחתית המסך שהוסיפה את הוייב ההולם. דרך אגב: ניתן לתכנת אותה להריץ שלל דוגמיות צבעוניות וגם לאפשר לאור להגיב לסאונד או לתנועות העכבר.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

רגליות וארגונומיה

מבחינת ההתחשבות בסביבה, נושא שנחשב לחם ביותר אצל יצרניות האלקטרוניקה הצרכנית בידורית, נראה שלמסך הזה אין מה להתגאות במיוחד שכן אין התייחסות בניירת שלו לכמות החומרים הממוחזרים בהם השתמשו בהרכבה ואם בוחנים את היעילות האנרגטית מגלים כי הוא מקבל ציון G בדירוג האירופאי, מה שאומר – נמוך, ממש נמוך, מצב שעומד בסתירה קלה לקופסת הקרטון החומה ומיעוט חומרי הקל-קר שתמכו במוצר עצמו.

התקנת הרגליות המתכתיות לקחה כמה דקות, עד שהבנו שעדיף לחבר קודם כלל את פלטת החיבור למסך ורק אחר כך להרכיבה על הרגליות עצמן. ההידוק עצמו מתבצע ללא הסתייעות בכלים מיוחדים באמצעות מעין הברגת פרפר שבסך הכל דורשת קצת כח באצבעות הידיים. משחק ראשון עם זוויות ההטיה מרגיש חלק וזורם, אבל, תנועת הסוויוול – מימין לשמאל מפגינה רק 30 מעלות והטילט – למעלה ולמטה – 5 מעלות ו-22+ כמו גם 135 מ״מ של התאמת גובה. זה על הנייר. במציאות – חופש התנועה עבד יפה והתאים ארגונומית לכמה משחקים/משתמשים בגבהים שונים.

מארז המסך עצמו, עשוי פלסטיק שחור, עם שוליים של 9 מ״מ מלמעלה ומהצדדים שהופך בתחתית לשטח שימושי של 27 מ״מ. עומק הפאנל עצמו – 25 מ״מ והיחידה המרכזית שם יושבת רוב החומרה מוסיפה עוד 40 מ״מ של פלסטיק.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

לאחר ההרכבה משקל היחידה כולה מגיע לכ-10.5 ק״ג. לא ממש קליל, אבל, ממילא לא תכננו להסתובב איתו בבית או לקחת אותו לסיבוב הופעות אצל חברים.

בתכלס, מרגע ההוצאה מהמארז ועד שהעסק עמד יציב דלוק ומוכן להפעלה חלפו רק כמה דקות.

הפעלה ראשונית והתיאור הראשון שיצא לשנינו היה Wow. מקבלים מכת צבע לעיניים. והיא מרשימה. ״34 ועקומת 1500R התגלו כשילוב קטלני.

המסך הזה מגיע עם לא מעט כניסות ויציאות. בואו נראה שלא שכחנו משהו:

HDMI 2.1, DisplayPort  1.4, USB-C DP Alt Mode לכניסת וידאו ולא פחות מ-6 פורטים של USB לנתונים, 4 USB- וגם Type-B אחד ועוד Type-C להזרמת נתונים. כל פתחי ה-USB הם מסוג3.2 Gen 1  – או 5Gpbs להוציא יחידת ה-DP Alt Mode Type-C שתומכת גם ב-10Gpbs ובטעינה של 140W PD. יש גם פורט 2.5 RJ45 LAN ויציאת אודיו. מבחר מרשים ובהחלט מספק. רוב הפורטים מצויים בחלק האחורי של המסך מופנים כלפי מטה, אבל שתי יציאות ה-USB-A כמו גם זה של האודיו ממוקמים בצד שמאל – עם גישה נוחה בהרבה. מה אומר – מבחר מרשים.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

שלב הבקרה והשליטה

שינויים בתצוגה מתבצעים באמצעות כפתורים ומעין ג׳ויסטיק זעיר, בצד האחורי – מימין. הכפתור הגדול התחתון משמש לפתיחה וסגירה, שני העליונים משמשים לשליטה ״ניהולית״ והג׳ויסטיק עושה בעצם את כל שאר התפקידים. המיקום של לוח הפקדים נגיש ביותר והתפעול חלק וזורם.

איכות הצפייה

מסך ה- Legion Y34wz-30 מפגין ״34 3440 x 1440 VA ותצוגת Mini LED עם 384 אזורי עמעום (dimming zones). עוד נתון מעניין: המסך הזה עובד רק בתצורת HDR. מבחינת הבהירות המסך מדגים לא מעט בהירות עם 480nits במצב SDR ועד 1220nits בתצורת HDR לעשרה אחוז מהמסך, הרבה מעבר ל-1000 ההכרחיים לקבל תן התקן HDR 1000 שהוא מצוייד בו. בגדול, הביצועים של המסך היו מעל משביעי רצון גם בהשוואה למסכי  OLED מתחרים עם מעט מאוד סטיות מה״ממוצע״.

במשחקים והמעברים בין דמויות כהות לבהירות יותר, במצב SDR, נרשמה מעט אפרוריות, כפי שאולי היינו מצפים מצפייה במסך LED סטנדרטי, אבל כשעוברים למצב HDR השחור הופך לשחור אמיתי כפי שהיה נראה על מסך OLED וכאן כנראה גדולתו האמיתית של המסך – ביצועי HDR מעולים ומרשימים עם ניגודיות מוצלחת ורוויית צבעים טובה. רמות השחור משביעות רצון אף הן במצב HDR והניגודיות מרשימה שתרמו לחוויית משחק מוצלחת גם סצינות חשוכות ועגמומיות במיוחד. קל היה להודות שהיחס רוחב של 21:9 משולב בקוער המסך הביאו לחווייה שהייתי מגדיר ״אימרסיבית״ יותר מאלה שניתן לחוות על מסכי 16:9 מסורתיים.

בעיה אחת קטנה נרשמה לה כאשר הרצנו על המסך המוחשך דמויות בהירות שהשאירו אחריהן בחלק מהמצבים  מעין הילה, או שובל.

בגדול, כשה-HDR  כבוי, החוויה לא מרשימה. כשהוא פועל – הצבעים עפים לפרצוף. הכל בהיר, הכל חד, הכל משדר עוצמה.

קצב הרענון של המסך המדווח על ידי לנובו הוא 180Hz, אבל, עיון מדוקדק בניירת מגלה כי מדובר במסך עם קצב רענון של 165Hz  עם 15Hz ב-overclock (מצב שמחזיק רק כחצי שעה לפני חזרה לקצב הרענון הנמוך יותר). ראוי לציין כי המסך תומך במקסימום קצבי הרענון הן במצבי Display Port והן ב-HDMI. עם זאת לא נדגמו לעיין ה׳רגילה׳ הבדלים בין שני המספרים 180Hz או 165Hz. לרפקלסים שלי קצב הרענון עבד יפה והביצועים הופגנו לטובה בעיקר במשחקים קצביים במיוחד.  

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של טכנולוגיה ואנשים

תוכנה ותכונות

הרמקולים המובנים במסך הם שתי יחידות 5W והם, איך לומר בעדינות, מספקים את הסחורה מעל המצופה. הם יודעים להקים רעש. מה שכן, אל תצפו ליותר מדי בגזרת הבסים ומעבר לעובדה שכדאי לא להגביה יותר מדי את הווליום בגלל השכנים, קחו בחשבון עיוותים קלים בסאונד.

תפריט ה- OSD כאן מאורגן כמו שהייתם מצפים ונוח ביותר בשימוש. לטובת אלה שלא ממש אוהבים להשתמש בג׳ויסטיק הקטן כדי לנווט בין התפריטים, תוכנת ה-Lenovo Display Control Centre מאפשרת לעשות זאת באמצעות המכתבה של ה-Windows.

תפריט ההגדרות (Port Settings) מאפשר שלל אופציות שניתן לשחק איתם דוגמת תמנה בתוך תמונה, תמונה לצד תמונה וגם פיצול מסך (TrueSplit).

ולמסקנות:

מסך שעושה את הנדרש ממנו כמו שצריך ואף יותר מכך. הוא בהחלט סוגר את הנישה לאלה שחושקים במסך בגודל ה- Ultrawide , עם ביצועים משביעי רצון ואינספור אופציות לקישוריות. 

מחיר:  4,149 ש"ח נכון לכתיבת שורות אלה. ניתן להשיג ברשתות המחשוב השונות.

שתפו את הכתבה:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

כתבות נוספות

חדשות : האוזניות החדשות של Nothing ה-Ear וה-Ear(a) הושקו בישראל
חדשות : האוזניות החדשות של Nothing ה-Ear וה-Ear(a) הושקו בישראל
חדשות : Insta360 , משיקה את ה-X4 מצלמת אקסטרים 8K
חדשות : Insta360 , משיקה את ה-X4 מצלמת אקסטרים 8K
סקירה : Dell Latitude 9440 – נייד פרימיום 2 באחד
סקירה : Dell Latitude 9440 – נייד פרימיום 2 באחד
חדשות : Samsung ושנקר מציגות אופנה ו-AI באירוע Galaxy Fashion Tech Show
חדשות : Samsung ושנקר מציגות אופנה ו-AI באירוע Galaxy Fashion Tech Show
חדשות : HP משיקה את OMEN17 – נייד לגיימרים עם יכולות AI
חדשות : HP משיקה את OMEN17 – נייד לגיימרים עם יכולות AI
סקירה: מצלמת אבטחה ביתית Provision PTCam-04
סקירה: מצלמת אבטחה ביתית Provision PTCam-04
סקירה : אוזניות CMF Buds Pro – על איכות לא צריך לשלם הרבה
סקירה : אוזניות CMF Buds Pro – על איכות לא צריך לשלם הרבה
previous arrow
next arrow

שמרו על קשר

אנו עושים הכל על מנת לספק לכם תוכן איכותי אמין ומקורי במידה ומצאתם טעות או לכל נושא אחר אנא מלאו את הפרטים למטה ונחזור אליכם במהירות האפשרית.