פורטינט® (נאסד"ק: FTNT), פורטינט הינה חברת אבטחת מידע אמריקאית שהוקמה בשנת 2000 ומאז מובילה עולמית בתחום אבטחת המידע וסייבר.פורטינט הינה ספקית לפתרונות אבטחת מידע לרשתות , יודעת לספק ביצועי רשת גבוהים מבלי לוותר על הגנה מתמדת מפני איומים מתקדמים על המשתמשים והנתונים שלהם.
זה לא מפתיע שפושעי הסייבר יהיו מתוחכמים יותר ויעילים יותר בשנת 2024. שימוש בתשתיות סייבר כשירות (CaaS) וניצול של טכנולוגיות חדשות כגון בינה מלאכותית מספיקה כדי לפתח מתקפות ממוקדות יותר ומתוחכמות יותר.
לאורך השנים FortiGuard Labs (הגוף החוקר של החברה) , עוקב וחוקר שיטות התקפה ולפי החוקרים השיטות הישנות לא הולכות להעלם , להיפך הן מתפתחות והופכות להיות תוקפניות יותר וממוקדות יותר , בזכות הכלים והטכנולוגיה המתקדמת כמו מתקפות (APT (Advanced Persistent Threat , בהן נעשה שימוש בשנים האחרונות. בין היתר גוף המחקר אומר כי בגלל מלחמת קבוצות הפשיעה על שטחי תקיפה נוכל לראות גם ריבוי התקפות מתוחכמות והרסניות כגון מניעת שירות (DDos).
התחזית מציינת כי ארגונים צפויים להתמודד עם שורה של איומים ספציפיים בשנת 2024 כגון:
- התקפות על תעשיות קריטיות: פושעי סייבר יתמקדו יותר בתעשיות קריטיות, כגון בריאות, בתי חולים , תשתיות חשמל ומים, תקשורת, פיננסים ותחבורה. התקפות אלו עשויות לגרום לנזק משמעותי ולשיבושים בפעילות העסקית של חברות וכן הדלפת מידע של משתמשים.
- עלייה במתקפות zero-day : ארגונים מדווחים על עליה בשימוש באפליקציות , פושעי סייבר יגלו יותר נקודות תורפה לא ידועות בתוכנה, וישתמשו בהן כדי לבצע התקפות.
- גיוס עובדים מתוך הארגון: פושעי סייבר יגייסו עובדים מתוך הארגונים שברצונם לתקוף בכדי לקבל גישה ראשונית לרשת.
- ניצול של אירועים גלובליים: פושעי סייבר ינצלו אירועים גלובליים גדולים, כגון בחירות או אירועי ספורט, כדי לבצע התקפות.
- התגברות מתקפות 5G : פושעי סייבר ינצלו את העלייה בשימוש בטכנולוגיית 5G כדי לבצע התקפות.
לפי תחזית איומי הסייבר של פורטינט , ארגונים יצטרכו לנקוט בצעדים משמעותיים כדי להגן על עצמם מפני איומי סייבר מתקדמים, צעדים אלו יכללו רכש של טכנולוגיה אך גם יצירת תרבות של חוסן סייבר אירגוני:
- השקעה בטכנולוגיות אבטחה מתקדמות: ארגונים יצטרכו להשקיע בטכנולוגיות אבטחה מתקדמות, כגון בינה מלאכותית, כדי לזהות ולחסום מתקפות סייבר.
- טיפוח תרבות אירגונית של חוסן סייבר: ארגונים יצטרכו להדריך את העובדים בנוגע לאיומי סייבר וכיצד להגן על עצמם מפניהם.
- שיתוף ידע בין גורמי האבטחה השונים : ארגונים יצטרכו לשתף פעולה עם גורמי אבטחה, כגון ארגוני ממשלה וספקי שירותים, כדי לחלוק מודיעין ולשפר את ההגנה שלהם.
פורטינט מספקת פתרונות אבטחת סייבר מתקדמים שמסייעים לארגונים להגן על עצמם מפני מגוון איומי סייבר. פתרונות אלו כוללים:
- FortiGate: מערכות חומת אש מבוססות אינטליגנציה מלאכותית
- FortiNAC: פתרון לניהול גישה מבוסס מדיניות
- FortiSIEM: מערכת ניהול אירועי סייבר מאוחדת
- FortiSandbox: כלי Sandboxing מבוסס בינה מלאכותית
לסיכום :
כמו מידי שנה עולם פשיעת הסייבר מתקדם ומאמץ לעצמו טכנולוגיות אירועים ויוצר הזדמנויות לפגיעה במוניטין ובכסף. גם השנה צפויים לנו אתגרי סייבר מתוחכמים שדורשים מארגונים לצאת מהקופסא ולאמץ טכנולוגיות מתחכמות כגון בינה מלאכותית , שיתוף פעולה ומידע עם גופי סייבר ולהדריך משתמשים לחוסן סייבר אירגוני בכדי למנוע את ההתקפה הבאה.